Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

elektro'yu hızlı çalmak için ne yapmalıyım?

• lucky 13 • 2 Temmuz 2006 18:26 • #550412
    1 aydır elektro çalıyorum. parmaklarımı hızlandırmak ve açmak için ne gbi egzersizler yapabilirim? netten aradım ama pek bişey bulamadım.
  • Legend • 2 Temmuz 2006 18:58 • #550413
    Hızlı çalmak için yapılan en güzel egzersizler klasik müzik çalarak oluyor , paganini , vivaldi tarzı müziklerin gitara uyarlanmış şekillerini bul onlara çalış , mesela alternate picking için paganiniden Moto Perpet u o(son e'nin üzeri yumuşatma işaretli ve u o bitişik ama garaj izin vermiyor türkçeyi dejenere ediyormuşum) parçasını çok yavaş metronomla başlayıp çalışıp azmedip giderek hızlandırırsan sağ elin çok güzel oturur , ama sadece bunada saplanıp kalma , yaptığın hataları incele , hatanın üstüne git yanlış yeri defalarca ve zorlaştırarak çal , sweep picking içinse vivaldinin parçaları güzel , mesela 4 mevsimde güzel yerler var , tabi tüm çalışmalarında metronom kullanmaya ve tüm notaları tertemiz çıkarmaya gayret et , sol elimle gayet güzel basıyorum neden temiz değil acaba deme sağ elde temiz çalma açısından çok mühimdir , metronomda bu yüzden çok yararlıdır , çalışmlarında başarılar dilerim...
  • Serpent_King • 2 Temmuz 2006 19:24 • #550414
    aslında çok basit... önce yavaş çalıcaksın. :) herşey anında olmuyor ne yazıkki.önce yavaş ve temiz çalıcaksın daha sonra metronomu yükseltirsin hepsi bu.
  • SLpLss • 2 Temmuz 2006 19:36 • #550415
    tabi bunu gitar çalarken değil,öyle boş boş otururken yapacaksın: sol baş parmağın,işaret parmağın ve orta parmağını sıkıca bağla (dikkat et kan turmasın:))..sonra geriye kalan,yüzük ve küçük parmağını sanki solo atıyormuş gibi hareket ettir.diğerleri sabit olduğu için onlardan bağımsız olarak (özellikle tendonları yarı bağlı yüzük ve orta parmak için söylüyorum) hareket etmeyi zamanla kapacaktır..sonra gelsin hız limizini aşan sololar..(sağlam mubala oldu ama neyse:))..

basit olarak şey gibi: düşün kum torbalarıyla streetball antremanı yaptıktan sonra(bu antreman uzun bir süre olcak yani,tek antremanla bi yere varamazsın:)),maça kum torbaları olmadan çıkınca hep fiziksel hem de psikolojik olarak hafif hissediyorsun..ve seri oynayıp biraz daha yükseğe zıplıyabiliyorsun..
  • pox • 2 Temmuz 2006 20:16 • #550416
    aslında çok basit... önce yavaş çalıcaksın. :) herşey anında olmuyor ne yazıkki.önce yavaş ve temiz çalıcaksın daha sonra metronomu yükseltirsin hepsi bu.

Hayir.Parmak egzersizleri ve bol bol klasik cal.Parmak egzersizlerini muakkak yap.Hizlan.Oldukca hizlan.Gerisi gelir.Parmaklarinin acilmasi gerek cunki.
  • Serpent_King • 2 Temmuz 2006 20:41 • #550418
    Hayir.Parmak egzersizleri ve bol bol klasik cal.Parmak egzersizlerini muakkak yap.Hizlan.Oldukca hizlan.Gerisi gelir.Parmaklarinin acilmasi gerek cunki.

sen benim söylediklerimle kafayı yorma ben gitar çalmayı bilmiyorum , kendi fikirlerini yaz benimkileri almadan.
  • Legend • 2 Temmuz 2006 20:47 • #550419
    :D adamın iyice kafasın karıştırdınız ha , sakın pox arkadaşımzın dediği gibi hızlanma yoksa daha sonra bi okadarda temiz çalmak için vakit harcaman gerekir , herşeyi sabırla ve yavaş yavaş oturt , daha hiçbirşey bilmeden herşeyi hızlı çalmaya çalışmak hem yanlış tekniğin oturmasına sebebiyet verir hemde ilerde bu oturan yanlış şeyleri düzeltmekle uğraşman gerekir , benim düştüğüm hatalara sen düşme :) parmak açmak istiyorsan daha değişik ve çok yavaş çalınması gerekli egzersizler mevcut , serpent arkadaşımız bu konularda deneyimli bir müzisyendir , lütfen öğretebilecek düzeyde olmadan iyi niyetle yazılmış şeylere muhalefet olmayın...
  • Single_FACTOR • 2 Temmuz 2006 22:29 • #550421
    Hızlı çalmak erdem değildir; anlamlı çalmak daha önemlidir bence
  • rubber soul • 2 Temmuz 2006 23:09 • #550422
    Legend ve serpent_king e kulak ver yeter koşmak hızlı bir harekettir yürümek ise daha yavaş.Bir insan bebekken önce hangisini yapar sen karar ver:)
  • kkurt • 3 Temmuz 2006 00:29 • #550426
    hızlı çalıp saniyede 5 tane notayı anlamasızca ard arda dizeceğine bence gitarın tonunu kontrol altında tutmayı öğren, yoksa neck manyetiğiyle flüt tonuyla çalar durursun, ya da köprü manyetiğine geçtiğinde herşey kontrolden çıkar. genelde hangi notanın üzerinde harmonik olduğu hangisinin renginin ne şekilde değişmesi bellidir ama kendiliğinden öyle olmaz, alete hakim olman lazım.