Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

elektro'yu hızlı çalmak için ne yapmalıyım?

• juan-juan • 3 Temmuz 2006 01:58 • #550431
    kardeş harbi bu iş çalışmaya bakar bi de sana asım can gündüz'ün önerisi olan örümcek hareketini öneriyorum(yukardan aşağı bütün perdeleri tarıyosun bu hareketten canın sıkılabilir ama kesinlikle parmaklarının güçlenmesi ve hızlanması için bire bir...
  • paradigm_shift • 3 Temmuz 2006 04:53 • #550432
    [14 kez okundu]Single_FACTOR
    2 Temmuz 2006 Pazar / 22:29
    Hızlı çalmak erdem değildir; anlamlı çalmak daha önemlidir bence

yürü beeaaa..not ettim bunu atasözü yapıcam..
  • Legend • 3 Temmuz 2006 13:17 • #550438
    Atasözü olarak mevcut zaten :D

Not quantity , quality -Troy Stetina (Speed Mechanics)
  • ibanetze • 3 Temmuz 2006 18:28 • #550446
    :)

bence de yavaş çalmak daha önemlidir,sonuçta yeterince parmak egzersizi yapan herkes kapasitesi elverdiğince hızlı çalabilir bir enstrümanı

ama duygularını yansıtmak yerine hırsla azami hıza ulaşmak için kullanan varsa enstrümanını komik bi durum tabi bu..

(bu arada tabi ki belli bi hıza ulaşmak gerek yoksa kısa notalar gerektiren gerektiren bi duyguyu nasıl aktaracaksın,o da var :))

sadece hız önem verip de rastgele bi yerlere gelenleri görüyoruz,adamlar o kadar pratik yapıyo ki sonunda yaptıkları besteler de parmak alıştırmasından farksız oluyo..

malmsteenin eğitim cdsindeki şarkılarından alıntı yapıp gösterdiği bütün parmak egzersizleri aynı,24.ders diyo ilk derste öğrettiği şeyi gösteriyo iki ante kunte yapmış arada;iki farklı nota koymuş,sanki yutcaz biz de onu :)