-
şimdiye kadar en tatmin edici cevap seninki oldu teşekkürler ama işte yine de sonuca ne zaman ulaşacağını merak ediyor insan ama haklısın galiba insan bi şeyi çok sever ve isterse onun için harcadığı süreyi umursamaz bile:):)
-
sonuca ulaşmak diye birşey yok müzisyenlikte....ben 5 senedir davul çalıyorum ve şuna inanıyorum davul kelimesi 5 harfse ben daha d harfinin başlarındayım...harcadığın zaman zaten senin için bir eğlence olacağı için nasıl geçtiğini anlamazsın:)dediğim gibi hocan iyi ise,kalıp çalışırsan ve etüde zaman ayırırsan bir çok parçaya eşlik edebilirsin....ya da bir sana 4-4 çal dediğinda tak tak tak girersin:)unutmadan en önemli şey istek...isteyeceksin...bunları yaparsan iyi sonuçlar elde edersin...
-
ben bateriye başlayalı 1,5 yıl oldu ve alternatif türkçe rock tüm grupların parçalarını çalabiliyorum,ayrıca soad metallica korn da çalıyorum ve inan bana 1,5 sene önce baget i sadece tavuk parçası olarak bilirdim..!düşün yani... 3 ay haftada 1 saat olmak üzere ders aldım sonra da şaslıyım ki sağlam arkiler buldum ve grubumuzu kurduk.pek çok konser verdik...ama bence herşey istemekle bitiyor.bi de evde baterin yoksa bi pedal al yatağın kenarına daya ve yastıklarıda alto ve trompet niyetine kullan! bu gerçekten komik ama gerçekten seni geliştiriyor!
-
aslında 1 yıl içinde 5 yıllık baterislere taş çıkartabilir yapması gerekenler ...
1: butun hayatını bu işe adamasına gerek yok günde düzenli olarak öncelikle 1 saatten başlayarak günde 5 saatini ayırması gerekiyo
2:kendine hoca falal tutmasına gerek yok zaten bateri matematik işidir. 2+2=4 gibi bişey kendine güzel bi bateri methodu kitabı alarak işe başlayabilir ama illaki hoca lazım diyosa 1 ay gitsin bakalım
3:o ünlü baterisleri gördükçe çıldırmaması gerekir gaza gelmesi gerekiyor
4:önemli olan kolların ve bacaklardaki kasların gelişmiş olması sonraki adım ise onları düzenli ve terbiyeli bi şekilde kullanmasıdır.
5:müzik zamanı iyi kullanabilme becerisidir. bu yuzden kendine bi metronom cihazı alarak kafayı biraz olsun sıyrması gerekiyor.
6:3 ay sonra öyle bi hale gelmesi gerekiyor ki müzik dinlerken yolda yuruyemesi yani müziğin hızına göre yurumesi gerekiyo eğer böyle bişeyle karlşılaşmamışsa dön başa :d
7:bol bol müzik dinlemesi gerekiyor dinlediği parçala bağlı kalmadan üzerine yeni ritimler yazması gerekiyor
8:yanında bi müzik defteriyle dolaşması lazım çünkü bol bol yazıp çizmesi gerekiyor bazen öyle bi hale gelicekki çıkardığı ritimleri atmakta zorlanıcaktır işter bu buyuk bi gelişme bu noktadan sonra kendi kendisinin hocası olmuştur...
9:ve en önemli unsur kendine bi bateri alması gerekiyor çalışma pediyle sadece ısınabilir ama kol kasları crash'e vuracak cesareti bulamaz ve bu yuzden pedin üzerinde ne kadar hızlıysan baterinin başında o kadar yavaşsın demektir.
10:ya da gitar falan çal:d
-
yok artık ben bateri çalan arkadaşların bu saydırdıklarının tümünü yaptığını-yapmak zorunda olduğunu- sanmıyorum sorumun amacı en azından iyi diyebileceğimiz bir sıfatta çalması için..di ve bateri olmadı gitar..yok böyle bişi..o da olmadı klavye..hehe güldüm sadece.yine de sağol,üşenmemiş yazmışsın.
-
opethçi kiz bence OratOryO nun dediğini anlayamamışsın sen tam olarak
-
aslında anladım 1 sene gibi bir sürede 5 senelik bateristlere taş çıkarmak için yapılması gerekenleri sıralamış o..ama aslında ben bunu sormamıştım yani o benim sorumu doğru algılayamadı ya da doğru algıladı da önceki mesajları okudu ve biraz onlara cevap biraz da bana cevap niteliğinde birşeyler yazdı.defalarca okudum o mesajı da:)dolu dolu bi mesajdı.sağolsun.ciddiye alıp cevaplayan herkesin mesajını dikkatlice okuyorum herkes sağolsun:):)
-
bence bir süresi yok bu olayın bişeyler çalma düzeyine elbet geliceksin ama bitmicek bitmiyorda 50 yaşına geliceksin belki kendini gene yeterli bulmucaksın bitmeyen bi olayy bu devamlı yeni bir şey.. kolay gelsin bence öyle çalışmaya devam et her geçen gün daha iyi olmaya başladığnı farkediceksin..
-
Ben baterist değilim ama o işte bence süre falan öyle önemli değil.
İyi bir ritm duygusu lazım onu geliştirmeye bak. eğer varsa öyle bişey zaten kısa sürede çözersin. bir ay sonra çalmaya başlarsın. Çaldıkçada geliştirirsin. bunları kafadan atarak yazmıyorum. Bizim bateristimiz bateriye ilk oturduğunda berbattı, ikinci oturuşunda kulağa oldukça hoş gelen şeyler yaptı. Şu anda deli gibi ataklar yapıyor...