Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Prosesörler hakkında!

• kkurt • 22 Temmuz 2006 18:52 • #550934
    benim bildiğim basit bir distorsiyon pedalından bile dayet düzgün sesler elde edilebildiği. yeter ki doğru EQ'le. merak ediyorum piyasadaki gitarla kullanılmak niyetine üretilen EQ pedalları bir komplo sonucu olarak mı en kritik bantları kontrol edemez şekilde üretiliyor. yapacağın 6-20khz arasını kesmekten ibaret. bunu yapan bir pedal aradın mı nedense bulamazsın öyle kolay kolay.
  • Metalist_Boy • 22 Temmuz 2006 19:00 • #550935
    Ya benim amacım efektöre ton ekleyip ya da kendim yazıp kaydedetmek ve sonra onu yazdıgımız sarkılarda kullanmak.Bende Boss MD-2 distortion pedalı var birde crybaby gcb 95 wah var ama ben MD-2 yi satıp üzerine para ekleyip iyi bi efektör alıcam tamam bir sürü pedalın oldugu vakit ne biliyim chorus phaser falan gibi bir sürü o zaman analog cok iyi oluyor ama birde her sarkı sonrası oturucan basına ve ton ayarlıcan o cok koty oluyor işte bende sadece bir pedal oldugu için ton secenegim sınırlı yani demek istedigim benim bir sürü efektim olmalı ama gereksiz efektler değil kendi yaptıgım efektleri kaydetmeliyim daha 2 gün önce güzel bi ton buldum pedalımda ama sıkıldım ondan degiştirdim tonu ve 2 sonra yani bugun yok o tonu bulamıyorum o yuzden bence prosesör kullanmak daha mantıklı
  • kkurt • 22 Temmuz 2006 19:05 • #550936
    bu processörlerin sesi de o kadar bol çeşitli değil. hepsi belli bir temanın etrafında dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyor. benim POD'ta sevdiğim kabin simülatörünün gayet iyi çalışması. evde bana lazım olan da bu. ton ayarlama özelliğini hiç kullanmadım, gidip bir grupta çalsam basit bir distorsiyon pedalı+amfiden başka birşey kullanırmıydım bilmiyorum. muhtemelen kullanmazdım, belki bir EQ pedalı lazım olurdu en fazla. yani ne işe yarıyor o kadar efekt bi faydasını gördün mü? ben reverbten başka birşey kullanmıyorum. ara sıra chorus kullanırım belki, o da aslında olmasa da olur yani.
  • Metalist_Boy • 22 Temmuz 2006 19:11 • #550937
    Tabi ki sen benden daha fazla sey biliyorsun bu konuda ama ben sıkıldım analogtan ve zaten analog dizmeye kalksam batarım çünkü cok pahalı pedallar Valla bana efektör alıp paşa paşa kullanıpta yanına sadece bir harici wah baglamak daha mantıklı geliyor
  • kkurt • 22 Temmuz 2006 19:14 • #550938
    sana birşey söyliyim bu efekt merakı türkiyeye özgü birşey.
    geçen bir metal grubunda çalan adam anlatıyordu ne yaptıklarını: gitar=>akort aleti=>amfi. adamın kullandığı tek pedal bu. akort aleti!
    amfi de peavey 5120 miydi neydi. metalcilerin kullandığı ucuz lambalılardan biri. en ucuzu bu o yüzden bunu kullanıyorlar. amfinin üzerinde reverbten başka efekt yoktur muhtemelen. olsa da kullanmazlar o ayrı, metalciler arasında pek yaygın birşey değil reverb. ha türkiyeyse o başka. her türlü efekt çok popülerdir burda.
  • Serpent_King • 22 Temmuz 2006 19:16 • #550939
    ax 1500 kullanıyorum ben evde.ara sıra sahnede de kullandığım oldu güzel bir alettir.tonları dijital diğil öncelikle , efektleri de gayet güzel ama ben pek kullanmıyorum efekt.sadece kabin + distortion ve reverb en fazla.200 300 dolar arasında diye tahmin ediyorum fiyatını.ikinci el bulabilirsen de denersin güzelce herşeyini.bu prosesörle belki analog setup kadar gerçek ton alamazsın ama gayet tatminkar tonlar alabilirsin ki noise gate özelliğini de hiçe saymamak gerekli.özellikle kayıtla ilgileniyorsan.
  • Metalist_Boy • 22 Temmuz 2006 19:19 • #550940
    Ohh tamam cok teşekkür ederim yardımın için tek istedigim buydu :D
  • Serpent_King • 22 Temmuz 2006 19:28 • #550941
    önemli değil :).
  • JON_SCHAFFER • 22 Temmuz 2006 19:30 • #550942
    serpent king e katılıyorum
  • Metalist_Boy • 22 Temmuz 2006 19:38 • #550944
    Tamam tekrar sagolun sanırım bunun için para biriktirmeye baslayacagım :D