Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Strat'ıma humbucker takmak istiyorum.Ne önerirsiniz?

• BurakFender • 23 Temmuz 2006 13:21 • #550955
    Ben American Strat'ımın bridge e bir humbucker takmak istiyorum.Sert tonlar istiyorum.Yani distorsiyon'a yönelik bir manyetik(metal-hard rock).Ne önerirsiniz?
  • Single_FACTOR • 23 Temmuz 2006 18:11 • #550963
    Kasayı oymadan;
    dimarzio Fast track II
    ya da Seymor duncan Single hum var(modelini unuttum) istediğnde bu manyetiği single olarak ta kullanabilirsin ayrıca
  • JON_SCHAFFER • 23 Temmuz 2006 18:12 • #550964
    ben sana duncan invader öneririm ama bir sürü farklı öneriyle karşılaşacaksın.bence manyetik seçimi insanın kendine yakışanı giymesidir
  • kkurt • 23 Temmuz 2006 18:39 • #550966
    gitarın kendi tonunu kaybetmek istemiyorsan köprü pozisyonu için bu iyidir: SH-3 stag mag (http://www.seymourduncan.com/products/humbuckersdescr.shtml)

bu alet hem single coil hem de humbucker tonu verebiliyor.
    single coil modu gürültülü malesef normal singlelar gibi.

yok ben o aletten sadece distorsiyon istiyorum diyorsan, bol miktarda seçenek var. kafana göre takıl.
  • kkurt • 23 Temmuz 2006 18:51 • #550969
    kasayı oymaya gerek yok yeni stratların köprü pozisyonu humbuckerlara göre oyulu zaten. sadece pickguard denen plastik parça değişiyor.
    hatta bi ara pickguardın altı hangar gibi dümdüzdü 3 tane humbucker bile takabilirdin. sonradan utanıp vazgeçtiler herhalde.
  • Me_Vs_You • 24 Temmuz 2006 16:04 • #550997
    dimarzio DP100 den sağlam tonlar alabilirsin.. tabi bi de elindeki pedala aya da pedallara da bağlı.. ama elinde strat varsa dimarzio taktır.. symour imajını zedeler aletin :)
  • BurakFender • 24 Temmuz 2006 18:22 • #551017
    Herkese çok teşekkürler önerileri için.Bu arada JON_SCHAFFER sanırım Penguen okuyorsun(insanın kendine yakışanı giymesidir):D.
  • JON_SCHAFFER • 24 Temmuz 2006 20:24 • #551019
    ara sıra :) tercihini yaparken sevdiğin gitaristlerin manyetiklerine bak herkesin tonlarına yaklaşmak istediği bir idolü vardır mutlaka manyetik seçimi gerçekten zevk meselesidir.10 larca alternatifin var.önemli olan manyetiğin temiz ve dengeli bir tona sahip olması istediğin ton biraz da set up a bakar sen iyice araştır.
  • kkurt • 24 Temmuz 2006 21:24 • #551020
    aslında o kadar çok düşünmeye de gerek yok. sesi humbuckera hiç benzemeyen bir gürültüsüz single coille de elde edilebiliyor distorsiyonlu tonlar. sonuç farklı oluyor tabi ama distorsiyon açısından asıl önemli olan problem gürültü, tonun şu ya da bu şekilde oluşu değil.
  • BurakFender • 29 Temmuz 2006 11:29 • #551165
    ya benim 2 tane kral fender single coil im var bana daha fazla clean ton gerekmiyor.distorsiyon ağırlıklı bir manyetik istiyorum.Emg ler var da çok pahalı onlar sanırım.Yanılıyomuyum yoksa?EMG fiyatları hakkında bilgisi olan varmı acep??