Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

SX alınası bir gitar mıdır ?

• manyak • 29 Temmuz 2006 02:52 • #551157
    Yaf 6 senedir gitar çalıyorum, gidip de elime alıp çalmaya utandım senkoptan, bi elden geçiren varsa bi deyiversin böyle böyle, ben de cesaretimi toplayıp gidip bakayım alete :) Arkadaşın kendisi telecaster kopyası link veriyim hatta http://www.senkop.com.tr/urun/94/sx-ftl-50.htm..Bi şeediverin bana (:
  • kkurt • 29 Temmuz 2006 03:00 • #551158
    SX'i bilmem ama telecaster sevimsiz bir alettir.
  • manyak • 29 Temmuz 2006 03:05 • #551160
    Neden (:
  • kkurt • 29 Temmuz 2006 03:40 • #551161
    aklıma şöyle şeyler getiriyor:
    1) bu tipsiz şekili özellikle mi düşünmüşler? (ses tonu kendini ispatlamadan önceki yıllarda tu....t kapağına benzetildiği söylenir...)
    2) bu aletin ortasında bir tane daha manyetik olsa ne kaybederlerdi
    3) köprü güzel takdir ettim, ama telecaster seven garip kişiler tarafından yapıldığı metalin önemli olduğu rivayet edilir, acaba bu gitarı alıp sadece manyetikleri değiştirerek kurtulur muyuz yoksa köprüyü de değiştirmek gerekir mi?
    4) bunun humbuckerlı olanı makbuldür.
    5) gıcık tipli adamlara yakışır (bknz. teoman)
    6) 5. madde gereği acaba ben de mi bitane alsam... ama buna sıra gelene kadar çok daha ilginç gitarlar var.
  • manyak • 29 Temmuz 2006 13:50 • #551166
    aklıma şöyle şeyler getiriyor:
    1) bu tipsiz şekili özellikle mi düşünmüşler? (ses tonu kendini ispatlamadan önceki yıllarda tu....t kapağına benzetildiği söylenir...)
    2) bu aletin ortasında bir tane daha manyetik olsa ne kaybederlerdi
    3) köprü güzel takdir ettim, ama telecaster seven garip kişiler tarafından yapıldığı metalin önemli olduğu rivayet edilir, acaba bu gitarı alıp sadece manyetikleri değiştirerek kurtulur muyuz yoksa köprüyü de değiştirmek gerekir mi?
    4) bunun humbuckerlı olanı makbuldür.
    5) gıcık tipli adamlara yakışır (bknz. teoman)
    6) 5. madde gereği acaba ben de mi bitane alsam... ama buna sıra gelene kadar çok daha ilginç gitarlar var.

Muhaaa :D almiyim o saman ben (:
  • Holy_Bastard • 29 Temmuz 2006 17:21 • #551172
    Kesinlikle katılıyorum :))

+1...
  • not for money • 31 Temmuz 2006 02:14 • #551220
    evet o biçimsiz alet yüzyılın icatları arasına girmeyi basarmıs tek enstrumandır dikkat ettiyseniz gitar demedim yani bi telecaster çalmadan boyle atıp tutarsan sana çok pis gülerler
  • Lester Polfus • 1 Ağustos 2006 19:11 • #551285
    valla o alet bana da çok gıcık geliyodu ama gece yolcularının son klibinde uzun boylu adam (adını bilmiyorum :)) çalıyo ya, o andan sonra aşık oldum. ama bişey merak ediyorum. hazır konusu açılmışken sorayım. bu gitarda iki single manyetik var. Ses daha az çıkmaz mı stratocoaster'e göre?
  • kkurt • 1 Ağustos 2006 19:30 • #551287
    bu gitarda iki single manyetik var. Ses daha az çıkmaz mı stratocoaster'e göre?

Ses tonu açısından fena bi alet değil. Ses daha az çıkmaz çünkü zaten stratlarda hiçbir zaman o 3 manyetik birden kullanılmıyor. İki tanesini beraber kullandığında da volüm seviyesi artmıyor zaten, sadece tizleşiyor biraz.

Ama öte yandan, o aletlerin üzerindeki standard manyetikler stratlardakiler gibi gürültülü olan türden. Bu çağda, bu devirde, ayıptır, yapmayınız etmeyinizdir, bu problemin N! adet çözümü vardır, hala daha bu gitarların bu şekilde üretilmesi akıllara ziyan bir durumdur...
  • manyak • 3 Ağustos 2006 11:44 • #551346
    Ya ben sx alim mi almayım mı.. :D tamam almicam tele mele :D