-
akort kaçırma ve ya ilk senede kullanılmayacak hale gelme gibi sorunlar orjinal floyd roselarda da karşılaşılan bi durum..
floydlu gitar almak cesaret işi bence,bende 97 yapımı bi rg470 var köprü mekanizması lo-trs II lisanslı floyd;en dandik floyd mekanizmalarından biridir aslında ama ben bunu kendimce zorluyorum baya yine de hala sağlam altın rengini biraz yitirdi ama onun haricinde sapasağlam denebilir..
ibanez yıllar içinde floyd rose tipi kilitli köprü mekanizma sistemlerini en çok geliştiren ve bu sistemler üzerinde en çok araştırma yapan firma bunu dikkate alın bence..
1000 ytl civarı alabilceğin en sağlam gitarlar washburn idol serisi,epiphone les paul standart ve cortun m600 ve üstü denebilir,işçilik senin için önemli bi kirterse epiyi eleyebilirsin :) çünkü idolun işçiliği diğerlerini okutur,hum manyetikleri single coile dönüştüren çok başarılı bi sistem de var üzerinde vcc diye,buzz feiten de var,ağırlığı da çok ideal epişye göre..fiyatı da uygun :)
ama şunu not düişiyim ibanezin rg2xxx serisini almaya gücün yetiyosa diğerlerini salla,o fiyata alabilceğinen sağla gitardır türkiyede,şunu not düşiyim iki ay önce bizim basçıya ibanez K5 bas gitar aldık Amerika fiyatı 800 dolardı biz burdan 770 dolara aldık,Türkiyede ibanez fiyatları çok ucuz..
-
akort kaçırma ve ya ilk senede kullanılmayacak hale gelme gibi sorunlar orjinal floyd roselarda da karşılaşılan bi durum..
e tabi çok zorlarsan mercedes bile hararet yapabilir.
ancak gitar alcak kişiye şunu söylemek isterim.orjinal floyd rose un değeri 300 dolar civarı iken , bu gitarların üzerindekiler 50 100 dolar civarlarındalar.burdan mukayesesini kendin yaparak değerlendirebilirsin.
-
Bu ibanez, esp ya da diğer bildik firmaların 25.0" saplı, 24 perdeli, maun gövdeli, neck-thru ya da set-neck, 2-hum gitarları var mıdır? Şu PRS Custom-24 ilgimi çekti, ama anormal pahalıdır orjinali.
-
ltd mh 400 nt var ama 25,5" sapı.
-
mh400nt lespaul tarzı yumuşak temiz humbucker tonları yakalayabiliyor mu yoksa stratların üzerine takılmış humbuckerlar gibi mi oluyor?
-
mh 250 nt ile aynı özelliklere sahip sadece ağaç ve manyetik farklı.o emg lerdeki ton benimkilerden daha temiz.mh 250 nt nin de tonu fena değil , ağacından ötürü biraz koyu bir tonu var.ama 400 nt de maun kullanıldığından bendeki kadar koyu değildir ve gayet iyidir diye tahmin ediyorum.
-
o gitarlara bi bakmak lazım o zaman...
-
bence hiç fender alma çünkü o paraya alabilecğin en iyi fender standart seri ve 2004 yapım falan olucak yani harcadığın para kadar bidaha harcıyıp adam edeblirsin o gitarı alırsan ama eğer cesaret edebilirsen temiz ikinci el bir USA deluxe bulabilirsen o paraya kesinlikle al derim tabi anlayan biriyle bak tünelde çok dolaplar dönüyo
-
sap ölçüsünü tam bilmiyorum ama rgt220ye bi bak derim..
-