Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

sağ elin hızlanması (elektro gitar)

• wahim • 9 Ağustos 2006 03:35 • #551485
    selam
    ben 2-3 yıldır günde ortalama 4 saat gitar çalıyorum. bi çok açıdan gözle görülür bi fark var tabi ama hızlanma konusu çok yavaş ilerliyo. 140 bpm'de 4leyerek 6 teli dolaşmaya kalktığımda kolumu feci bi şekilde kasıyorum ve hakimiyeti kaybediyorum. kolumu kasmamayı çok denedim ama başaramadım. acaba bi yolunu bulup kolumu rahatlatmalı mıyım yoksa bu kasılma zamanla kasları geliştirip sağ el hakimiyetini mi sağlayacak?
  • orcunss • 9 Ağustos 2006 03:47 • #551486
    dostum dedigin gibi zamanla kasılma rahatlar ama teknikte onemli bence mesela genellikle serce parmak gitartan hiç ayrılmaz seninde boyleyse once onu bi serbest bırak yani penayı tutan bas parmagın ve işaret parmagın hariç tum parmaklarını olabildigince serbest bırak hem goruntu olarak hemde kasılma olarak farkı hemen fark edersin bunu bi yapmaya calıs eminim farkı hemen goruceksin..
  • wahim • 9 Ağustos 2006 04:28 • #551489
    bi de şöyle sorayım. daha doğru bi teknikle 2,5 sene içinde hız açısından daha iyi bi noktada olabilir miydim sence, yoksa biraz daha mı zamana ihitiyacım vardır?
  • kkurt • 9 Ağustos 2006 05:41 • #551494
    sağ el ile sol el arasındaki senkronizasyon da önemli. genelde sorun senkronizasyon yüzünden çıkar, tek başına sağ el daha hızlıdır genelde.
  • Serpent_King • 9 Ağustos 2006 11:30 • #551497
    sağ elinin çok iyi olmasını istiyorsan genellikle triplet şeklindeki ritimleri çalmalısın.bu tarz şeylerde örneğin iced earth ün ilk iki albümünde bulunuyor.ne zaman ki bir stormrider , bir travel in stygian (örneğin) çalabiliyorsan , sağ elin oldukça gelişmiş demektir.
  • wahim • 9 Ağustos 2006 13:52 • #551506
    kolun kasılması konusunda ne diyosunuz. siz de aynı şeyleri yaşadınız mı?
  • kkurt • 9 Ağustos 2006 16:01 • #551510
    muhtemelen çok fazla kasıyorsun hızlı çalmak için, biraz daha yavaş ilerle. zaten hızlı çalıp ta anlamsız notalar dizebilen çok fazla gitarist var.
  • wahim • 9 Ağustos 2006 16:21 • #551512
    ya işte ben zaten onu anlayamıyorum. adam hiç bi notaya basmadan çok hızlı çalabiliyo. hiç bi şeye dikkat etmeden çalmayı ben de deniyorum ama dediğm gibi belli bi tempodan sonra onu da yapamıyorum. neyse herkese teşekkürler. ben biraz daha deniyim. azmin elinden bi şey kurtulmaz:)
  • kkurt • 9 Ağustos 2006 16:23 • #551513
    bence fazla abartma. hızlı çalabilmekten daha önemli şeyler var. bence vakit kaybı. ama öte yandan teknik önemlidir, kendi başına öğrendiysen ve henüz hiç kursa gitmediysen bazı şeyleri bir bilenin göstermesinde fayda var, bunlar genelde basit şeyler ama yine de 'bunu ben niye düşünemedim?' diyebilirsin.
  • orcunss • 9 Ağustos 2006 17:19 • #551515
    dostum yasadıgın seyleri bende yasadım rahat calmak zamanla alakalı ama zamanı teknikle kısaltabilirsin pena vuruslarının asagıdan yukarı olması elinin calıcagın seye gore durusu falan bunlara dikkat ederek dene kısa surede yaparsın bi de cok kasıncada olmuyo bu işler...mesela ben eskiden kasıp calısdıgım ama calamadıgım bi parcayı tatilden gelince catır catır calıyodum birazda zamana bırak işi clasımalarına ara vererek devam et