Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Epiphone ile Usa gibson un farkları nelerdir?

• ibanetze • 14 Ağustos 2006 13:49 • #551702
    bu arada konuşurken japon elitist serisi epiphoneları unuttuk onu farkettim..

onu almaya paran yetiyosa ki amerika fiyatı 1300 dolar civarı gibson kalitesinde bi alettir fiyatı da uygun gibi :P türkiye bi iki tane olması gerek dene bi yerlerde gibson standart les paulden iyi diyenler bile var
  • kkurt • 14 Ağustos 2006 14:17 • #551703
    tabi bütün bu geyiklerden daha önemlisi, o aletle ne yapacağını biliyor olmak önemli. yoksa geçen gün olduğu gibi aletten düpedüz düdük sesi çıktığı halde "ama bu bir gibson...nası yani düdük sesi olduğunu nasıl söylersin?!" şeklinde bir durumla karşılaşmak gayet olası.
  • ville89 • 15 Ağustos 2006 11:28 • #551718
    epiphone fiyat/performansa baktık mı gayet güzel sesler verebilir ama sakın bir gibson les pauldan cıkacak sesle karsılastırmaya calısma hayal kırıklıgına ugrarsın derim ben..
  • kkurt • 15 Ağustos 2006 11:48 • #551720
    aynı sesi elde etmenin bazen çeşitli yolları vardır:

blok flüt: 20-30 ytl.
    epiphone : 500-700 ytl
    gibson : 2500-3500$

(fiyatlara olası manyetik güncellemeleri, processör ve amfi fiyatları dahil değildir.)

tipik bir sazanoviç en pahalı yolu tercih eder: hipson bilmemne gitar + zigitech bilmene processörü + mümkünse EMG bilmemne manyetik. (ama bu zincirde adam gibi bir amfiyi mikrofonlamak asla yoktur, olamaz, yüksek teknoloji çağında yaşamaktayızdır.)

sonra gider sap manyetiği ile solo çalar. hatta harmonizer, pitch shift vs ekler, sonucu daha da zevksizleştirir. zira düdüğün harmonize olanı makbüldür.

not: konumuz meclisten dışarıdır, bütün hikaye kahramanları hayal ürünüdür. olayın gerçeklerle alakası yoktur. gibson ve epiphone kayıtlı ticari markalardır. konu ile ilgileri yoktur. blok flüt üreticisi firmadan da ayrıca özür dileriz.
  • kkurt • 15 Ağustos 2006 23:13 • #551729
    ahem.. rezonans & elektro gitar = sustain kaybı.

adamlar eskiden rezonans testinden 10 üzerinden dokuz lanalardan yapıyolarsa gitarı şimdi o sınıfta kalan ağaçlardan yapıyomuşlar :)

2-3 kiloluk bir katı odun parçasının yapacağı rezonanstan ne olur, bence tahtanın yoğunluğunun ve ağırlığının bir etkisi vardır ama rezonans... pek mantıklı gelmiyor bana. olsa olsa gitarın sapı rezonans yapar o da yol su elektrik ve sustain kaybı olarak geri gelir. en azından lp için geçerli olduğunu düşünüyorum bu durumun, o ağırlıktaki bir gövdenin alakalı herhangi bir frekansta rezonans yapabileceğini düşünmek güç. ama tersini yapmaya çalışanlar da var, mesela parker mümkün olduğunca az ağaç kullanarak e.gitar yapmaya çalışıyor. (ne kadar az ağaç o kadar çok rezonans...) ama bu durumda sapın belli frekanslarda yaptığı titreşim (ki bunun adına rezonans denir) sorun olduğu için klavyeyi karbon-grafit karışımı bir malzeme ile kaplıyorlar.
  • bttf • 20 Ağustos 2006 03:59 • #551802
    Gİbson , dinlenmiş kuru kaliteli maun kullanır. Büyük hangarlarda senelerce bekler bu ağaçlar. Epiphone amatörler içindir. Akort burguları akort kaçırır mesela.. çıldırtıcıdır !!!
  • Soulforger • 20 Ağustos 2006 11:11 • #551803
    Ahh yapma lütfen , Gibson'un çok kaliteli olması Epiphone'u o kadar dandik yapmaz...
  • ibanetze • 20 Ağustos 2006 13:33 • #551805
    eheh bunu derken hemen şunu hatırlatıyoruz kapak olsun diye

drowning pool,tear away şarkısının kayıtlarında ve konserlerinde epiphone les paul standart kullanıyo..amatör adamlar canım..

hem 500 dolar civarındaki her gitarın has malzemesi (büyük mü bilmiyorum ama...) hangarlarda kurutulmuş gerçek ağaçtır..
  • kkurt • 20 Ağustos 2006 13:48 • #551806
    hem 500 dolar civarındaki her gitarın has malzemesi (büyük mü bilmiyorum ama...) hangarlarda kurutulmuş gerçek ağaçtır..

öyle midir değil midir bilmiyorum ama, aşağıda biryerlerde bir godin videosu var. adamlar fırında 4 ay kuruttuklarını söylüyor. öyle yıllar süren bir iş değil.
    (2 ay yapıştırmadan önce iki ay yapıştırdıktan sonra). tabi fırında kurutmak neye maal oluyor o gitarın türkiye satış fiyatı 500$ olabilir mi olamaz mı o konuda bir fikrim yok.
  • ibanetze • 20 Ağustos 2006 13:51 • #551807
    abi çinde bi fırın zaten 50 dolardır :o)

beş tane fırın alır kurutrlar nolcak..adamlar boşuna mı o taraflara kaydırıyo fabrikaları..godin gibi kanadadaki adama yaptırmaya kalkarsan bi gitarı 50 dolara yapar çindeki işçi 50 dolara fabrikayı yeniden kurar :)