-
çindeki işçinin maliyetini bilemem ama petrolün fiyatı dünyanın her yanında vergiden kaynaklanan farklar hariç aşağı yukarı aynıdır diye düşünüyorum..
-
yakıt ne kadarıdır ki bi fabrikanın toplam giderinin..
hele böyle asıl gerekenin işçilik olduğu bi sektörde..
-
ahem.. rezonans & elektro gitar = sustain kaybı.
ee o zaman kkurt'un sölediklerine bakarsak epiphone ile koskoca gibson ın hiçbi farkı yok. hatta gibson daha kötü epiphone dan...
yapmayın abiler ya, tamam markacılıktan bende nefret ederim ama o adam o fiyata o gitarı yapana kadar kaç kez epiphone u solda sıfır bırakmıştır. bişiler varki o kadar fiyat farkı var ya da dünyadaki müzisyenlerin çoğu aptal ki epiphone yerine gibsona dünyalar kadar para veriyolar
-
ee o zaman kkurt'un sölediklerine bakarsak epiphone ile koskoca gibson ın hiçbi farkı yok. hatta gibson daha kötü epiphone dan...
yapmayın abiler ya, tamam markacılıktan bende nefret ederim ama o adam o fiyata o gitarı yapana kadar kaç kez epiphone u solda sıfır bırakmıştır. bişiler varki o kadar fiyat farkı var ya da dünyadaki müzisyenlerin çoğu aptal ki epiphone yerine gibsona dünyalar kadar para veriyolar
abiler, eksik okumayın. bknz aşağıda floyd rose diye bir konu başlığı var, onun içindeki son mesajda ağacın ses tonunu ne şekilde etkilediği yazıyor. rezonansın alakası yok dediysek ağacın etkisi yok demedik yani.
-
gibsona o kadar para vermelerinin yerine gibsonsdan aldıkları o kadar para yatıyo olabilir mi o adamların gibson kullanmalarının altında?
yoksa ne gitarlar var piyasada bakınız www.zemaitis.net iyi seyirler ;)
-
Bu hadiseyi idrak edebilmek için tecrübe etmek gerekir. Epiphone les paul de aldım, usa gibson les paul de..
Sen iki tane epiphone al... birini jimmy page'e diğerini de Slash'e hediye et. Abi bunlar daha iyi siz bunları kullanın de. Onların les paullerini sen al (tabi verirlerse)
O kapağıda al eve götür .. çay kapağı olarak kullan.
:))
-
Slash neden Gibson kullandığı konusunda şöyle bi açıklama yapmış "sevdiğim bütün gitaristler Gibson Les Paul kullanıyoıdu,başka bi nedeni yok.."
Bu sana hoş bi kapak oldu sanırım...Slash'ın Sweet Child Of Mine şarkısının kayıtlarında Max guitars gibi çakma bi marka Les Paul kopyası kullandığını da not düşiyim..
Epiphone Les Paul eline alman,o konuda çok yetkin olduğun anlamına gelmez..Yani her Epiphone aynı mı..evet,çok bilgilisin bu konularda,eline epiphone aldın ve bütün epiphonelar hakkında yorum yapıyosun..
-
Gibson yüksek kalitede bir enstruman dır. Bu yüzden de pahallıdır. Her iyi enstruman gibi iyi sound verir. Slash gibi adamlar da bu yüzden gibson kullanır.
Kapak oyunundan zevk alıyorsan devam edebilirsin. Sweet Child .. şarkısında çaldığı gitarı yapan kişi gibson firmasından ayrılmış bir ustadır. ap.for destructıon albümünün yapımı sırasında iyi bir sound'a ihtiyacı olan Slash'e bu gitarı prodüktör bulmuştur. aynı gitarı slash fall to the pieces in kaydında da kullandı.
o şarkıyı dinlersen o sound un basit bir gitardan çıkmayacağını anlarsın. ya da geffen gibi bir plak şirketinin müzisyenine uyduruk bir gitarla kayıt yaptırabileceğine inanırsın :)
Epiphone les paul elime almakla kalmadım. 3 tane epiphone les paul satın aldım. 1993 ten beri gitar çalıyorum. bir tane standard les paul usa sahibi oldum. bir tane de les paul studio usa. les paul classic modeli de alıcam inşallah... bu saydığım gibsonlar dışında 5-6 tane usa gibson çalmışlığım vardır (arkadaşlarımın gitarları ya da dükkanlarda denediklerim). custom modeli dahil. evde bir fender strat ım var usa. bir de ovation usa akustik. 6868 elite standard. anlıycaan feci anlarım gitardan ben :) ha bak; profilimdeki resimde elimde duran gitar abanoz klavye, kanlı canlı usa gibson les paul studio dur..
bu güne kadar da ibanez jazz kasa dahil pek çok gitar alıp sattım. boşa sıkmıyorum .)
epiphone ların plus modelleri filan var .. sanırım onlar diğer epi ler den daha iyidir. ama neden gibson almak varken epiphone plus'a para vereyim. ? son sözü gibson firmasının bir sözü ile bağlayayım.
only a gibson is good enough.
-
Epiphone les paul elime almakla kalmadım. 3 tane epiphone les paul satın aldım. 1993 ten beri gitar çalıyorum. bir tane standard les paul usa sahibi oldum. bir tane de les paul studio usa. les paul classic modeli de alıcam inşallah... bu saydığım gibsonlar dışında 5-6 tane usa gibson çalmışlığım vardır (arkadaşlarımın gitarları ya da dükkanlarda denediklerim). custom modeli dahil. evde bir fender strat ım var usa. bir de ovation usa akustik. 6868 elite standard. anlıycaan feci anlarım gitardan ben :)
ofensif alma ama gitarı satın almakla bitmiyo iş.gir youtube a master of puppets yaz(örn.) birsürü süper gitarı olan adam çıkıyo ama çok azı gerçekten şarkıyı çalıyo.babamın da ovation collector edition var ama adam sırf akor ve basit solo çalıyo...ya da teknik bilgi diyosan o da aynı.10 senedir çalan elektrocu tanıdığım var ben daha çok anlıyorum(garaj forumları sağolsun) teknik işlerden.dediğim gibi sen yinede yanlış anlama:))
-
Mevzu; iyi enstrumanları kötü çalanlar değil. Epiphone ve gibson arasındaki kalite farkı. İstediğin kadar iyi çal. Bir epiphone dan , gibson sound'u alamazsın. Konunun özü bu.