-
arkadaşlar rg 1570 in manyetiklerini deiştirmek istiyorum h_s_h şeklinde v7 s1 v8 var üzerinde(orjinali zaten bu) neyse bunları deiştiricem köprüye dimarzio X2N DP102 düşündüm ama diğerleri için ne yapmalıyım bilmiyorum
Not: metal çalmıyorum arada sert çalıyorum genelde grunge oluyor... ama sert müzikte yapıyorum duruma göre ona göre...
dimarzio nun fotosu da bu
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=683&gid=287
-
çok saçma bir değişim olur. bu manyetik değiştirme muhabbetleri genelde vasat ekipman yüzünden oluyor. manyetiklere para harcamak yerine o parayı daha iyi bir processör, amfi vs almak amacı ile kullanmak daha mantıklı olur.
bir arkadaş birkaç gün önce rg1570 aldı, senelerdir 11 numara tellerle lp çalan adam o alete tav oldu.
gereksiz masraflar yapmamak lazım...
-
ya zaten kötülüğünden değil v8 ve v7 çok sert geliyor bana direkt metal manyetiği hiç bir sıcak ton bulamıyorum evet pedalları toplamam gerekli ama yavaş yavaş topluyorum zaten şu gitardan sıcak bişiler duymak istiyorum artık
-
manyetiği değiştirince de herhangi bir sıcak ton bulamazsın zaten.
hele x2n... ondan da herhalde sıcak bir testere tonu elde edersin:)
toplanacak pedal yok bu arada. evde adam gibi ton istiyorsan kabin simülatörü kullanman lazım.
-
kkurt a tamamen katılıyorum
ben daha önceden x2n kullandım.
eger metal calmıcaksan kesinlikle cok gereksiz olur
manyetik asırı sert. cleanler bile bazen distortion gibi cıkıyor
zaten manyetik için en azından 150 ytl yi gözden cıkarmıs olmalısın.
biraz daha toplayıp bir prosesör alman bana daha mantıklı gibi geldi.
-
kabin simülatörü line 6 pod xt live gibi bişi mi???
-
processor sevmediğimi çok yapay geldiğini de belirtmek isterim
-
onun en önemli özelliği diyebiliriz.
-
o zaman harici kabin simülatörü al. behringer'in var galiba bir tane. denemedim iyi midir bilmiyorum. kulaklık çıkışı da mutlaka olsun. evde kimseyi rahatsız etmeden başka türlü iyi bir ton elde edemezsin.
doğal bir ton istiyorsan ve bunun için biraz masraf yamaya niyetin varsa bunu da deneyebilirsin:
lambalı amfi+harici hoplarlör benzeri ama ses çıkarmayan endüktif yük+harici kabin simülatörü.
-
processor almayacağım kesin ve pedallarımı topluyorum peki o zaman düzgün manyetik ve kabin simülatörümü ne önerirmisiniz