Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

manyetik yardımı

• alp-y • 4 Eylül 2006 18:37 • #552150
    lambalı amfim ve analog pedallarım mevcut kabin simülatörü olayını anlamadım bir tek o kadar artı manyetik ??? :))
  • kkurt • 4 Eylül 2006 18:46 • #552151
    manyetiği boşver.

behringerin kabin simulatörü bu:

http://www.behringer.com/GI100/index.cfm?lang=ENG

ama bunu lambalı amfinin hoparlör çıkışına bağlayabileceğini zannetmiyorum. gerçi kullanma klavuzuna bakmış ta değilim.

ses çıkarmayan yük dediğim de bunlar:

http://www.tedweber.com/atten.htm

bu alet normalde amfi ile hoparlör arasına bağlanıyor.
    master volüm'den daha doğal volüm ayarı yapmak için.
    ama attenuation=0 seviyesinde ses çıkartmayan yük olarak ta kullanabilirin. içinde gerçek hoparlör bobini var doğal olsun diye, ama ses çıkarmıyor...

en azından bu modeli kullanabiliyorsun o şekilde:

https://weberspeakerscom.secure.powweb.com/weber/minimass.htm

diğerlerini incelemedim.

amfi=>bu alet=>kabin simülatörü=>bilgisayarın ses kartı şeklinde bağlanıyor. attenuation=0 (volüm diyor üzerinde) şeklinde de ayarlamayı ihmal etmiyorsun yoksa amfinin çıkış trafosu yanar.

bu arada bahsettiğim aletler tamamı lambalı amfiler için. lambalıdan kastın içinde bir iki tane 12ax7 olan hybrid amfilerse bu kadar tantanaya gerek yok. zaten o durumda extradan bir işe de yaramaz böyle bir setup kurman.
  • alp-y • 4 Eylül 2006 23:48 • #552159
    ben behringerinkini bi arkadışımda gördüm amfi ve gt8 le beraber stüdyoda kullanıyordu...ve sesler gayet iyiydi acaba analoglada aynı tadı verirmi??
  • kkurt • 4 Eylül 2006 23:51 • #552160
    gt8 varken behringeri niye almış ki.

bu arada o Gl100'e amfi çıkışı direk bağlanabiliyormuş öyle yazıyor sitesinde. weberdeki gibi gerçek hoparlör bobini yoktur ama yine de iş görmesi lazım. bence en önemli eksiği kulaklık çıkışının olmaması.
  • alp-y • 4 Eylül 2006 23:56 • #552161
    ne biliyim o bir alma meraklısı rg 2550 sini aldı 3 gün snra 400 dolar manyetiklere para verip deiştirdi snra gt8 falan...para çok adamda nereye bulaşsam diye geziniyor. Neyse peki hiç bilgisayar falan katmadan işin içine bu dı box ı gitar analoglar ve lambalı amfiyle nasıl harmanlayabilirim...
  • alp-y • 4 Eylül 2006 23:59 • #552162
    bu gl100 benim stüdyolarda ve konserlerde rahatlıkla işimi görür dimi yoksa çok fiat farkı olmayan daha iyi birşey önerirmisin bunun fiyatı 100$falan benim bildiğim...
  • kkurt • 5 Eylül 2006 00:04 • #552163
    bu alet direk kayıt için.
    kullanma sebebi gitar hoparlörlerinin düşük volümdeki verimsizliğinden, ayrıca kaliteli bir kulaklıkla yüksek volümde çalmak gibisi yok..:) dolayısı ile amfiyi zaten harmanlamıyorsun. ama istiyorsan amfinin önüne bir de mikrofon koy, ikisini birden miksere gir. daha doğal olur.

bu arada malesef bu alet lambalı amfilerin hoparlör çıkışına doğrudan bağlanamıyormuş... kullanma klavuzunda böyle yazıyor. araya hoparlör yerine geçebilecek bir yük koyun diyor. tabi bu tamamı lambalı anfin varsa ilgilendirir seni. diğer durumlarda bir önemi yok.
  • kkurt • 5 Eylül 2006 00:04 • #552164
    ben kendim denemedim.
  • alp-y • 5 Eylül 2006 00:11 • #552166
    bu durumda benim işime yaramaz yani
  • kkurt • 5 Eylül 2006 00:16 • #552167
    amfiye en azından amfinin çıkış gücünde hoparlörün empedansına eşit bir direnci yük olarak bağlamak gerekiyor.