-
hangisi?
-
tabii ki analog '')
-
neden analog? :)
-
en başta nefret ederim teknolojiden. basit ve saf olacak herşey, müsisyeniz biz Uçak kullanacak halimiz yok ki yahu.
-
:))
-
processorler korkutuyo beni.. alete ayarı verene kadar yaşam enerjim gidiyo gitar çalma hevesim kaçıyo.. karışık geliyo bana.. hele geçenlerde arkadaşın gt8ini kullandım alet sağlam ama anormal fazla varyasyonlu... genelde bi hevesle gt8 alanlar o altei distortion pedal olarak kullanıyolar zaten..
ama processor almak zorunda kalsam Boss-ME50 alırım heralde çünkü kullanması çok kolay ve tonları da sağlam...
ben analog tercih ettim.. en azından gerekli olan tonların pedallarını aldım.. mt2, big muff, small clone chorus, crybaby tabi bi de compressor alcam.. ama delay ve reverb pedalına para yetiştiremiyceğim için V-Amp alabilirm... :-/
aaa meralexantirik sen bas çalıyomuşsun... bence hiç analog olayına girme Boss ME50-B al...
-
Bass çalıosan deneysel bi müzik yapmicaksan prosesöre ya da önüne pedal ordusu dizmene gerek yok bence iyi bi amfi bir drive pedalı bi de kompresör tamamdır bence fazla efektbası bozar.
-
boss me50 pek öyle bi prosesör diğil zaten.o önüne dizdiğin analog pedalları tek bi kutuya toplamışlar gibi bişey.zaten fiyatı da gayet pahalı.
-
Ya şu ana kadar duyduklarım ve okuduklarıma göre prosesör, analog gibi sağlam sesler vermiyormuş, sonuçta prosesörden çıkan ses yapay bi ses. hiç in dediği gibi bi overdrive, compressor gibi bi kaç analog dizmek yeterli olur sanırım benim için.
-
Aslında, prosesör analog farkını direkt olarak farkedicek anlıyacak çok az kulak vardır, eğer kullanılan prosesör kaliteli birşeyse. Herkes birşey söylüyo yok prosesör dijitalmiş de ses çok yapaymış da bilmemne. İki farklı aletle de çalsan belki farkı anlamıycak bile. Bence prosesör çok faydalı birşey. Bir çok önemli sanatçı prosesör kullanıyor bazıları driveları bile prosesörden alıyor.
Bas konusuna gelince, yukarda dediğim gibi. Zaten bas altyapı sağlayan, groove sağlayan bir enstruman. Ondan dolayı çok fazla efekte boğmaya gerek yok. En azından ben pek hoşlanmıyorum. Onun için prosesöre gerek yok.