Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Analog? Prosesör?

• Single_FACTOR • 23 Eylül 2006 07:54 • #552642
    tüh bak biz de prossesörün kalitesinin farkında olmadığımız için analog cihazlara onca para yatırıyormuşuz.
  • kkurt • 23 Eylül 2006 08:41 • #552644
    bu muhabbet aslında oldukça saçma.
    pedal şeklinde olan her alet analog olmadığı gibi, processör şeklinde olan her alet te dijital değil.

mesela adam analog setup kuruyorum diyor, analog delay arıyor.
    teyp bandına yazıp başka bir teyp kafası ile okumak gibi fantezi aletler hariç, analog delay yeryüzünde hiçbirzaman var olmuş bir alet değil (komşu galakside belki vardır uzaylılar yapmış olabilir...), çünkü var olan tek diğer analog alternatif (BBD), delay pedalı yapacak kadar uzun sinyal gecikmesi sağlayamıyor, zaten çalışma mantığı olarak ta dijital delaylerden pek bir farkı yok (örnekleme yaparak çalışıyor).
    bunun dışında oil can delay gibi fanteziler de görebilirsiniz, o da örnekleme işleminin mekanik bir hali, bir hayli yer kaplayan, hayli fantastik bir alet. yani uzun lafın kısası analog delay arayan eski teknoloji teyp kaydı yaparak çalışan delaylerden arasın çok istiyorsa... pedal şeklindeki delay analog delay demek değil.
    bu durum bazı diğer efektler için de geçerli. mesela iki olası analog reverb teknolojisinden biri aslında tamamen mekanik (yaylı reverb), diğeri BBD ile çalışıyor, yani devre elemanı kimsorarsa analog olsa da aslında örnekleme yaparak çalışan bir alet. Bu BBD delay yapacak kadar çok gecikme sağlayamadığı gibi, iyi bir reverb yapacak kadar çok değişik noktadan yansıyan gecikme (yankı) olayını da yapmaya pek uygun bir alet değil (sinyallerin birbirine bölünemeyen (yani asal sayılara denk gelen) uzaklıklardan yansıması lazım, 5, 7, 13 vs gibi, aksi halde belli frekans bölgelerinde aşırı yoğunluk oluyor - bunu ne yaylı reverble ne de BBD ile yapabiirsin). Bu açıdan bakıldığında yaylı reverb te öyle abartıldığı kadar iyi bir alet değil, aynı problem orda da var.
  • meralexantirik • 24 Eylül 2006 15:47 • #552682
    kkurt açıklamaların için sağol ama konuya saçma diye girmişsin ve bayaa bir açıklama yapmışsın, ya benim kapasitem bu söylediklerini algılamadı ya da çok gereksiz detaylara girmişsin, ama bir gün bu söylediklerin işime yarayacaktır elbette. teşekkürler..
  • kkurt • 24 Eylül 2006 15:54 • #552683
    kkurt açıklamaların için sağol ama konuya saçma diye girmişsin ve bayaa bir açıklama yapmışsın, ya benim kapasitem bu söylediklerini algılamadı ya da çok gereksiz detaylara girmişsin, ama bir gün bu söylediklerin işime yarayacaktır elbette. teşekkürler..

bu muhabbetin saçma olduğuna dair detay yeterli olacaktır, boşver gerisini.
  • ibanetze • 24 Eylül 2006 16:23 • #552684
    Müzisyen dediğin umursamaz adamdır,processoru ayarlayana kadar..kim uğraşcak onla yav :)

Ben iki distortion pedalı ve wah kullanıyorum sadece bu aralar..gerisini başım çekmiyo;ayarlar,düğmeler,kırmızı ışıklar,patchmış,gatemiş..Bana uzak,Allah'a yakın olsunlar..
  • kkurt • 24 Eylül 2006 16:33 • #552685
    Müzisyen dediğin umursamaz adamdır,processoru ayarlayana kadar..kim uğraşcak onla yav :)

doğru dürüst ayarlanamayan processörler de var.
    al sana örnek pod2.0. bu aleti yapanların kullanıcısına hiç güvenleri yok, o derece ki, ancak belli sınırlar içinde EQ ayarı yapılabiliyor.
    (şimdi bu adam gider abuk bir EQ ayarı yapar, sonra processöre laf atar kalitesiz bu alet diye, şimdi bu adamların hepsine EQ ayarı kursu mu vereceğiz, boşver ayarlanamasın mantığı...)
  • meralexantirik • 24 Eylül 2006 16:44 • #552686
    ayarlayıp belli bir kanala fixlersin tonunu her defasında uygulamak zorunda kalmazsın.
  • Metalist_Boy • 25 Eylül 2006 23:59 • #552702
    Ya aslında herkes tek sesin olsun ama saglam olsun diyorda bence efektör almak daha mantıklı o kadar pedalı ne yapcan nerene koycan onu bulmak bile zor iş be bence en iyisi efektör ama saglam kaliteli bi rp-50 değil gnx 3 ya da boss gt-9 ya da me-50
  • ibanetze • 26 Eylül 2006 00:22 • #552704
    gt-9 ne hacı :)

en son gt-8 çıktı bildiğim..
  • meralexantirik • 26 Eylül 2006 11:03 • #552706
    gt-9 ; insanın kendine yakışan prosesörü almasıdır.. :)