Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

analog setup ııcın yardım lütfen..

• Birol • 18 Ekim 2006 10:53 • #553061
    DigiTechleri sahnede kıralım :)

Ya da bi yere dizelim üzerine analog kompakt pedal fırlatalım :)
  • 80s_RockeR • 18 Ekim 2006 13:52 • #553062
    olurrrr millet gitar kırar bizde bunu kıralım üzerine birşeyler fırlatalım youtube'da cocuklar digitech rp50 mi 80 mi ne
    darmadağın ediyorlar :)))))

bende 5.inci kattan aşşağı bir bırakıyım bakıyım nasıl dayanıklımı
    veya

msn'e ilan için gelen ve 'ja' 'yes' diye cevaplar veren insanların kafasındada çok güzel kırılabilir sanırım

sıcak yaklaşıma sen daha hala 'evet' 'hayır' cevabını verirsen
    benide delirtirsin zaten cenaze işleri var canım sıkkın allah allaaah...

neyse

laney tfx3 + digitech gnx3000 satılıktır ilan veriyim demirc kaça sattın dijiyi :-s?

günün sözü: sen sen ol (eski) grup için sürpriz yapayım diye acele etme :)
  • kkurt • 18 Ekim 2006 19:20 • #553071
    böyle farklar kabinden kaynaklanıyor. amfiyi içinde düzgün hoparlörler (mesela celestion vintage 30, greenback, ya da muadili eminence, weber vs olabilir) olan 4x12 kabine bağla, cılız ses çıkmaz.
  • demirc • 18 Ekim 2006 19:44 • #553074
    ya smdı bnmkılere bıde cs-3 kattımbıde bcb-30 alcam inşallah..amfi olarak USA Fender princeton 112 plus 65 wattlık alsam nası olr?bıde baska analog ne alaym?cok tesekkurler sımdıden hepınıze=)
  • 80s_RockeR • 18 Ekim 2006 20:24 • #553075
    abim bağlıyımda :-s bende o kabinlerden yok

http://www.garaj.org/ilan/159965/ist-anadolu-yakasi-vokal-bass-davul-klavye.htm

resimlerdeki ekipmanlar işte o kadar :-s

satıyımmı digitech'i sana ne dersin :-s?
  • kkurt • 18 Ekim 2006 22:50 • #553083
    satıyımmı digitech'i sana ne dersin :-s?

kullanmadım ama herhalde çok kötü değildir. zaten iyi de olsa amfi ile uyumlu olmayabilir. amfi ile uyumlu olsa bile belli bir volüm seviyeside yaptığın ayar başka bir volüm seviyesi için yanlış olabilir, tek başına çalmak için yaptığın ayar diğer enstrumanlar eklenince yanlış olabilir. kayıt yaparken bütün enstrumanların duyulması için ne tür bir EQ ayarı gerektiğini düşün.. canlı çalarken gerekli olacak ta odur. her enstruman belli bir frekans bandında yoğunlaşmaz, birbirinin bandı ile çakışırsa duyulmazlar doğru dürüst. mesela bas bölgesinde (adı üstünde < 500hz), davul 5khz ötesinde olacak şekilde düşünebilirsin, arada kalır 500hz - 5khz lik bir band. Burada ritm gitar, solo gitar ve vokal olacak. Onları da çok fazla çakıştırmadan düşün bir şekilde (http://www.gvst.co.uk/FreqChart.gif). Her alet kendisine ayrılmış frekans bandında güçlü olmalı, enerjisini alakasız bantlar için gereksiz ayırmamalı. Gerekirse bunun için alet tek başına dinlendiği sırada kulağa hoş gelmeyen bir EQ ayarı kullanılmalı, hepsi bir arada dinlendiği zaman daha güzel olacaksa. Böyle şeyleri düzgün yapmadığın zaman ister processör kullan, ister pedal kullan sonuç iyi olmaz. Ama pedallar için şöyle bir avantaj var. Genelde bütün enstrumanlar karıştırıldığı durumda doğru olan gitar tonu çok fazla kurcalanmamış gitar tonu oluyor, halbuki gitar tek başına dinlendiğinde orta frekansları kesme eğiliminde olur insanlar. Bu da şu anlama geliyor, analog pedal toplayan kişilerin en son aldıkları pedallardan biri EQ pedalı olduğu ve sesi ayarlamaya çalışmak yerine şu veya bu distorsiyon pedalını denemek ve değiştirmekle uğraştıkları için ayarlanmamış düz EQ'ler kullanmış oluyorlar(*), bu da alet tek başına çalındığında iyi olmasa da grup içinde çalındığında doğru olan ayar oluyor ve ne yaptığını bilmeden doğru bir iş yapılmış olunuyor. Uzun lafın kısası bilmediğin ayarları kurcalama bir de grup içinde dene bakalım ne oluyor derim ben. Bir de aleti amfinin gitar girişine değil de FX return dönüşüne bağla.

(*) Bu durum bazı amfiler için de geçerli. Mesela tamamı lambalı amfiler genelde sesi sona kadar açılarak kullanılır, bu durumda da önceden yapılan ne kadar EQ ayarı varsa hepsi neredeyse iptal olmuş oluyor (çıkış katı distorsiyon yaptığı için...) Dolayısı ile ne yaptığını bilmeyen biri çok fazla kurcalayamamış oluyor sistemi. Bildiği şey bu aletin sesini sona kadar açınca iyi olduğu.. Neden öyle olduğu çoğu kişiyi ilgilendirmez. Kurcalayıp ta ses ayarını berbat ettiği her alet te zaten kötüdür, vasat ton düşmanı dijital canavarlardır... (Bazıları hakkaten öyledir:D :D)
  • kkurt • 18 Ekim 2006 22:54 • #553084
    stüdyo ya da konserde kullanmak içinse içinde güvenilir bir hoparlör olan düz mantık bir lambalı amfi al. yok evde kullanmak içinse iş görür en ucuz processörü al, kulaklığı tak dinle, boşver gerisini.
  • haplo_trm • 19 Ekim 2006 12:34 • #553091
    Resimdeki J&D L.P. kullanan arkadaş memnun mu acaba??
  • 80s_RockeR • 19 Ekim 2006 16:14 • #553096
    iyi günler
    kesinlikle çok rahat behringer'i ile çok uyumlu.
    Benim gitar ile karşılaştırdık aynı tonda daha tok ses çıkarıyor.

Arkadaşın parmakları Steve vai'ninkiler kadar uzun ve sağ el tekniğinide oturttuğu için rahat o gitarın manyetik üzerindeki tel kısmı yüksek kalıyor biraz.

birde sağ el tekniğini iyi geliştirdi bir sorun çekmiyor
    (iced earth tarzı thrash ritimlerinde)

gitar kesinlikle tavsiye edilir çok rahat yanlız perdeleri Jumbo değil bunuda hatırlatmak istedim size eğer kalın perde olmalı diyorsanız.

dilerseniz msn'den görüşün arkadaş ile sorularınız ve fikir alış-verişi için.

[email protected]
  • 80s_RockeR • 19 Ekim 2006 16:35 • #553097
    heh oh be :D abim sonunda anlaştık benim sorunda. Bak daha önce vermiştim örnek

Birde grup olayı :)

*Yeni grubumuz kurulduğunda deniyeceğim
    *Eski grupta .... neyse :@(msn sembol)

Laney'in fxreturn'ünde processor'ün fabrika sesleri boğuk ve istediğim gibi çıkmadı ben satıcam edicem demiştim ya

gittim denedik marshall amp'linin fxreturn'ünde cidden taktir edilicek güzellikte ses verdi , şimdi kararsız kaldım ne yapıcam diye.

İnput+Fxsend = aynı anda kullanırsanız ses farklı (en sağlam ses bundan geliyordu)

Input = kullanırsanız ses farklı
    Fxreturn= kullanırsanız ses farklı oluyor

İşte dediğin gibi EQ ayarları herşey değişiyor ama emin ol eray arkadaşın denedi hepsini denedi mesela

Chan One EQ = Burada Treble Frequency işi bozuyor kademesini kıssan olmuyor açsan 'haşırrrr' diye ses geliyor :))))

ben 232gb bilgim gitti onu kurtarıp bilgisayar düzelince bir resimli makale hazırlıyım sizinde vaktiniz olursa neler yapıldığını görmüş olursunuz hem artık digitech ile fazla meşgul etmek istemiyorum burayı yeni açılan konular altta kalmasın

Tonezone ile ilgili mesajlar için çok teşekkür ederim konular altta kalmasın diye buradan yazıyorum , ayrıca o dostlara özelden ayrıntılı açıklamaları ile bilgi verdikleri için teşekkür edeceğim görüşürüz.