Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

yamaha pasifica mı squier strat fat mi?

• Birol • 9 Kasım 2006 01:07 • #553487
    Japonlarda ıhlamur ağacı kullanılıyo ki,Fender strat alder ve üst modellerde kullanılan ash ağacının clean tonuyla bilinir,Japon yapımı olanlar elektronik aksam olarak iyi olsa da ıhlamur ağacı bi Fender kullanıcısının çok arayacağı bi malzeme değil...

Meksikalar hakkında zaten konuşmıyım...sahnede kırmak için iyidir ;)
  • Me_Vs_You • 9 Kasım 2006 02:22 • #553489
    ya arkadaşlar biraz pasifica hakkında da yorum yapsanız..? :)
  • Azazil7 • 9 Kasım 2006 11:41 • #553494
    pasifica ve square biribrinden ton veya klavye rahatlığı açısından pek farklı değiller ayrıldıkları nokta pasificanın kulakçıklarının biraz daha kaliteli olması.birazcık vibrato koluyla oynarsan pasifica daha az akord kaçırır yani.onun dışında bence bir fark yok.fender square bir imitasyon ama adamlar o fiyata yapabilicekleri en güzel gitarı yapmışlar.o fiyata sadece fender etiketi var diye olağanüstü bir kalite beklemek yanlış bir yaklaşım olur.yinede fender etiketli bir fender imitasyonudur tonlarıda gayet yakındır fiyatı çerçevesinde başarılı bir üründür.yamaha etiketli bir fender imitasyonu değildir.yinede pasifica ondan aşağı kalmaz bunuda belirtiyim.pasificadan memnun kalan çok arkadaşım var.aynı şekilde squaredende.sadece satarken fenderi daha rahat satarsın.bence.
  • Birol • 9 Kasım 2006 23:26 • #553504
    Ben yaklaşık 4 yıl Pasifica 412 II kullandım,şimdi Fender USA deluxeum var,pasificanın modifiyeli hali de bundan aşağıya kalmıyodu ;)
  • Azazil7 • 11 Kasım 2006 11:09 • #553530
    pasificanın birkaç modeli var.mike stern signature,812v,612v,412v.....liste uzun.squareden iyi modelleri var tabi ki ama kafakafaya modelleride var.me vs you nun sorduğu sorudan yola çıkarak yakın modeller üzerinde bir kıyas yaptım.bir fenderci olarak pasificayı çok severim rahatda gitardır.yinede usa fenderle kıyaslamam ben.ne highwayle nede deluxele.tabi bu benim şahsi fikrim.1511ms çok güzeldir örnek olarak kullanılan ağaçlar klavyesi mappledır sustain çok güzeldir,gövde ash,manyetikler duncan gayet başarılı bakınca.fender strat arayışı içinde bir kasa ve ton gayette güzel olmuş ama ne olursa olsun bir fender olmuyor bence.tonu yakın oluyor.kötüde olmuyor ama fender kadar güzel olmuyor.bence.
  • Birol • 11 Kasım 2006 11:33 • #553532
    Valla ben buna biraz farklı bakıyorum..Yani çoğu kişi Fender Amerikan serisi gitarlara çok iyi bi şey gibi bakıyo ama onların fiyatlarının bu kadar yüksek olması ondan değil ki,ben USA Deluxe Stratı Amerika'dan 600 dolara aldım,yani amerika'da kimse sallamıyo bile bu gitarları,Türkiye'deyse Kıvılcım Müzik'in fiyat politikası nedeniyle,(ki burda bu gitarın ikinci eli 1800 dolar civarı) herkes Fender çok iyidir falan diyo..Yok öyle bi şey,bence bu gitar çok kaliteli bi gitar değil tamam satarken ben de 1500 dolardan fazla isterim ama yani buna 1500 dolar veren adama da gülerim :) Ben 600 dolardan fazla vermezdim şahsen..

Yamaha'ysa öyle değil yurtdışı friyatları da ülkemizdekiyle yakın ve şu var markalı ve efsaneleşmiş bi gitar olmadığı için 300 doları markaya değil,malzeme kalitesini veriyosun,yani sanmaki Fender'in 1000 dolarlık gitarını gitar 1000 dolar ediyo diye alıyosun,kafadan 250 dolar o FENDER yazısına gidiyo,Yamaha'daysa o açık kalite farkıyla kapatılmaya çalışılıyo,yoksa herkes Fender alırdı,hem markalı hem kaliteli...İnsan daha ne ister ;)
  • Azazil7 • 11 Kasım 2006 12:34 • #553533
    ismini satması konusunda sana katılıyorum.fiyatının saçmasapanlığı konusundada sana katılıyorum günümüz şartlarında.tonu konusunda katılmıyorum ki bu aynı senin yamaha konusunda olduğu gibi kişisel bir yargıdır.özellikle tizlerinin karakteristik güzelliği yani cıngıl cıngıl gelmesi falan.pasificada çaldım aynı senin fender çaldığın gibi ama ben aradığımı bulamadım fakat altını çiziyorum üstat bence pasifica güzel gitar.bana hitap etmiyor.ton konusunda bana eksik geliyor.çok az daha açıyım konuyu.şimdi bir ibanezle pasificayı kıyaslarsak(rg falan)komik olurduk çünkü alakaları yok.iyi bir tırla karavanı kıyaslamak olurdu.ama bir fenderle fender imitasyonunu kıyaslarken orijin olarak aldığımız nokta fender olur ister istemez.bu diğerinin kötü olduğu anlamına gelmez fenderin pahalı olmadığı veya marka politikası yapmadığı anlamına gelmez.tonlarının farkını iyice bir anlaman için bence bir ara ikisinide tüplü güzel bir kafayla dene hangisinin daha karakteristik ve yayılmadan gümbür gümbür tizler vererek kulağa dolan bir sesi var daha iyi ayırt edersin.tabi benim kafamda duymak istediğim ses düşümcemi etkiliyordur.karakteristik bir fender sesini başka gitar üzerinde değişiklik yaparak ulaşma yolunada gidebilirsin ama sonuçta sadece yaklaşılınabilinir.aradığın başka bir sesse tabi o zaman herşey değişir.
  • Birol • 11 Kasım 2006 18:51 • #553538
    Ben gitarlarımı Carvin Vintage 16 all-tube amfiye bağlıyordum evde...Gitarın markası modeli çok bi şey ifade etmez ki sonuçta kullanılan malzeme alder,manyetikler alnico..Yani bence Yahamnın 400 dolarlık bi gitarı iki katı fiyatı olan bi Fenderden daha iyidir...
  • Azazil7 • 12 Kasım 2006 10:49 • #553542
    fenderlerin hepsi alder olmadığı gibi pasificalarında hepsi alder degil.ben ikisinide bağlayınca bariz farkı duyuyorum üstat.herkezinde duyabiliceği fikrindeyim.yamaha pasificayla squarei kıyaslaman olasıdır fakat pasificayla orjinal fenderi ısrarla kıyaslaman oldukça ilginç geldi bana.ben dükkancıyım bu arada bu aletlerin hepsini satıyorum birkaçınıda getiriyorum.yıllardır bu işi yaparım ilk kez pasificayla orjinal fenderi kıyaslıyıp pasificanın daha iyi olduğunu savunan biriyle karşılaştım.elimden geldiğince basit anlatmayı denedim açıklamalarımı anlaşılınabilir diye tahmin etmiştim neyse vardır bir bildiğin herhalde.eminim duymak istediğin tonla alakalıdır tonun kalitesi, sustaini veya frekans aralığı,çıkışı, ağacı hissetirmesi,gitarın tuşeye verdiği cevaplar,kullanılan ağaçların kaçıncı kalite olması....bunları önemsemediğini farkettim veya belkide seni yanlış anladım.bana mail at istersen gel bir gün dükkana ikisinide mesa bugi kafada deneyelim ikna olmazsan artniyet arıyıcam konuşmanda.
  • Birol • 12 Kasım 2006 12:37 • #553543
    kullanılan ağaçların kaçıncı kalite olması.

Fender'in 2000 öncesi Meksika Stratlarında poplar yani kavak kullandığını düşündüğümüzde isterse birinci sınıf kavak kullansın diyorum.