Evet baslık yeterince acık ben bu feedbacki nasıl yapıcam yani amfiye yaklastırınca cıkıyo ama onu kontrol edemiyorum mesela steve vai cok güzel cıkartıyo istedigi zaman james hetfield da oyle eger herhangi bir nothing else matters ı canlı izlediyseniz videosunu orda herif 5 dk otturuyo gitarı sonraa soloyu bitiriyo ama nasıl yapıyo adamı hiç onu yapmak için amfinin onunde egildigini gormedim bi de onceki actıgım konuda sagolsun bi arkadas gitarın sustaininden yararlanarak yapıyo demişti şimdi acıklayacak var mı onu bana :D
kontrollü feedback yapmak için birkaç yöntem var sustainer kullanmak dışında.aşağıda listeleyeceğim yöntemlerin kombine olarak kullanılması sana istediğin sonucu verecektir.
1.daha kalın tel kullanmak.(daha fazla titreşirler)
2.gitarının bağlantısı vidalı ise tamaen sıkı olduğundan emin ol vidalar gevşek ise sustain azalacaktır.
3.üst eşikte sert materyaller kullanmak (pirinç vs.)
4.manyetikle tel arasındaki boşluğu arttırmak(manyetikler yaklaştıkça ses yükselir ama manyetiklerin çekim gücünden dolayı teller daha az titreşir.)
konuyu doğru anladım bunu yapan herkes sustainer kullanmak zorunda değil.feedback için sahnede belirli noktaları işaretletip orda dikilen adamlar bile var.benim konuya yaklaşımım gitarın feedback ve sustain değerlerini ekstra donanıma ihtiyaç duymadan nasıl arttırabileceğini söylemek.
Feedback için sustainer manyetiğe gerek yok. Önemli olan feedback alabildiğin yerleri ve gitar amfi konumlarını iyi bilmen gerekir. Gene bu forumda okumuştum santana konser öncesi sahnede nerelerde feedback alabildiğini önceden belirliyormuş. Bir de neck manyetikte daha iyi feedback alırsın. Nedenini bende bilmiyorum. Fakat evde neck manyetik ve doğru konumlandırmayla çok rahat feedback yapabiliyorum. Ayrıca amfi çok önemli bir faktör onu da söyliyeyim...
Feedbackın nasıl oluştuğunu konuyu açan arkadaş ve herkez biliyor.
eğer konu vai örneği ise sahnede durulan yerden,amfiden, telden bahsetmememiz gerekir.
feedback için illa sustainer kullanılacak diye bir kaide yok bak gary moore parisien walkaways parçasında nerdeyse bi dk bende yapmış bir şekil de tutuyor gitarı susturmasa daha da gidecek kullandığı manyetikler gibson marka manyetikler. Burda genel olarak vaiden bahsetmiyoruz zaten. Ayrıca sustainer manyetiklerin çalışma prensibi feedback yapmaya yönelik değil elde edilen sesin frekansını bozmadan kesintisiz olarak istenildiği kadar uzatabilmektir..