-
Selam millet,
Yaklaşık iki hafta önce klasik gitar için kursa gitmeye başladım ve şuan mi fa sol notalarını çalabiliyorum; öğretmenin iyi çaldığı için bakmadığı birkaç öğrencidenim [belki de çalamadığımdan bakmıyordur! :)] Fakat inanılmaz sıkıntı yapmış bulunmaktayım.
Normalde Müzik notum 3'ü geçmez ama gitara meraklıyım.
Gitara nasıl başladınız ve şuan hangi durumdasınız, iyi gitar çalabilmek ve elektro gitara geçebilmek için neler yapılmalıdır sayabilir ve kendi hikâyenizi anlatırsanız sevinirim; bana yol göstermiş olursunuz.
-
Ben de çok iyi sayılmam ama fikir açısından birşeyler söyleyebilirim..
Beni gitara başlatan Kıraç'tır... Annem bana bir gitar aldı. Klasik. Hüseyin abim bana 1 ay ders verdi. Ben bütün yıl kendi çabamla bir şeyler yapmaya başladım. Mor Ve Ötesi'ni de dinliyordum. Onunla beraber elektro gitara merak saldım. Hala parasızım ve bir elektrom yok. Ama bunun en iyi yanı ne biliyor musun? 2 yıldır klasik çalıyorum ve klasik elektrodan daha zordur. Perdeler büyüktür, temiz ses çıkartmak zordur. Elektro gitar aldığımda daha rahat çok rahat çalacağımı düşünüyorum. Hatta elektrosuz bile bir gruba girdim. Züğürt diye bir grubumuz var :)
-
ben de çok iyi değilim ama şahsi düşüncem--> hızlı ilerliyorum.1,5 yıldır klasik çalıyorum bende(ki elektro çalacaksan klasikle başlamanın sadece nota öğrenme ve sol elin güçlenmesi gibi bir katkısı olur sanırım ki sol eli kafaya takarsan zaten halledersin nota da çalışarak ayrıca...) ve pişmanım.keşke direk elektroyla başlasaydım...neyse 6, 7 ay çaldıktan sonra gittim bir elektro aldım.önceden araştırmıştım birçok şey işte onun da biraz katkısı oldu(her ne kadar forumlarda atıp tutanlar da varmış yeni yeni daha düzgün öğreniyorum olayı.2 aydır da elektro dersi alıyorum(öncesinde kendi kendime...) bir grup kurmuştuk dağıldı, şimdi yeni bir grup inşallah bulurum seneye falan da barlara vs gidip çalmak istiyorum bir grupla
-
2 sene çalışıp klasiği süper çalabilmeyi, sonrasında da biriktirmekte olduğum paramla elektro gitar almayı düşünüyorum ben; ama biriktirdiğim parayla pazardan 2 kilo patates alınmaz o da ayrı mesele.
Bazıları elektrogitar için daha zor derken bazıları klasik daha zor diyor?
Bana göre de klasik daha zor çünkü elektroyu astığımızda rahatlıkla çalabiliriz boyutu falan uygun; ama klasik gitarı çalmak gerçekten zor. Yani zor diyeyim birsürü zorluğu var. :=)
-
ben 6 senedir elektro çalıyorum 2 hafta ders aldım sonra tamamen kendim öğrendim bir kitap al derim eğer içinde varsa zaten kendiliğinden gelir öğrenme isteği ayrıca elektro klasikten daha zor klavye veya boyut olayı değil teknik olayı herkez klasik çalar ama elektroyu hakkının vererek çalamaz tabi. ayrıca klasiğide tekniğiyle çalmak zordur ama bana göre elektro kadar değil
-
saddest
3 sene oldu gitara başlıyalı.klasik parçalar çalıyorum.albeniz,carulli,guiliani,curriela..vs sanırım hoca seni poptan başlatmış ki doğrusuda bu zaten..sıkıntı yapma hocanın verdiği çalışmaları düzenli olarak çalış..buarda klasikten electroya geçmek diye bi muabbet yok.pop gitarda da solo ve ritm çalışmaları var electroda öyle.klasik gitarın perdeleri nin arası daha geniş olduğu için çalınması daha zordur.electro gitar çalmak istiyosan solo ve ritm çalışmaları yap düzenli olarak.ben klasik gitar çaldıım için pena kullanma özürlüyüm..tavsiem hocanın verdiği şuanki alıştırmaları bile penayla çalış sonra sorun olabilir..
-
ben 1.5 yıldır klasik çalıyodum mecburen çünkü klasik çalmazsan elektro almazsın dedi annemle babam neyseki artık elektro aldım ve dedikleri gibi geçiş değil çünkü çok farklı ve biraz zor bence çalışmak gerekiyo ama çok da zevkli tabi
-
Aslında geçiş saçmalık bence... 1 sene klasik çaldım ve açıkçası çalmasam da zararını görmezdim... Parmak açma çalışmaları her gitar için var , parmakların açılması için illa klasik gerekmiyor... Ayrıca klasik gitarla çalmayı da hiç sevmemiştim... Ama elektroyu sonradan almamın bir yararı oldu , gitar piyasasını bayağı araştırmıştım ve iyi bir elektro aldım...
Ama şöyle bir şey var , adam gibi bir kursa gidiceksen -sana pop şarkıların değil de adam gibi müziğin öğretileceği- o zaman klasiğin yararını görürsün , hem ritim hem melodi olayını kapacağın için... Ama kendin çalacaksan pek bir fark yok arada bence...
-
Evet..
Mesela ben gittigimde bir kac parmak alıstırması bir kac tanede akor,nota falan ogretti diger hiç birşeyi ögretmedi ve acıkcası hiçte faydasını görmedim kursun...
Soulforger'ın dedigi gibi adam gibi ögretebilecek bir kursa git gidiceksen..:D
-
herşey yavaş yavaş olur bu kadar sıkıntı yapma!
müzik notu ile gitarı karıştırma eger gelecekte elektro ya da akustik calacaksan cok daha önem ver gitara ama sana şunu diyebilirim ki kursa gidiyorsan adam gibi bir yere git ve asla kursta ögretilenlere bagımlı kalma geliştir kendini tabi dedigimi gibi bunlar hemen olacak şeyler degil bu yüzden sabret.Bende klasikle başladım sadece 1 ay sonra akusitige başladım ve 2 yıldır akustik çalıyorum yani çalıyordum en son gitarım kırılana kadar! gitar bir bagımlılıktır sen bundan asla kopamazsın ve eger bir sebebten dolayı çalmazsan depresyona bile girebilirsin benim gibi! Gitar aşk,hüzün,sıkıntı,mutluluktur ... o herşeydir!