-
bencede geçiş olayı gayet saçma. ben elektro seviyordum ve direk onla başladım. kurs olayına gelince. hepsini istersen kendinde öğrenebilirsin ama kursun ve iyi bir hocanın sana hız katacağı kesin. ben 1 yıl önce elektroyu ilk kez elime aldım. 1-2 ay sadece parmak antremenları yaptım. sonra ders almaya başladım. gitar hocam ilk başlarda sadece bir kaç akor ve pena alıştırması verdi + parmak antremanı falan. bir ara çok sıkıldım gereksiz buluyordum birazda sıkıcı. ama belli bir zaman sonra o kalıplar parmaklar oturduktan sonra armoni ye geçtikki işin can alıcı noktası burası. armoni bilgisi olan prof. birinden ders almanı öneririm müziğine çok şey katar. kendini geliştirmende çok önemli. ve bence pena y la çalmaya alış. çünkü pena yla klasik çalmak elle elektro çalmaktan daha kolay ;) bende el de özürlüyüm ama pena da gayet iyi ve rahatım. biraz uzun oldu kusura bakmayın umarım yardımcı olabilmişimdir ;)
-
evet kesinlikle bu duyguyu biliyorum çalamayınca bi garip oluyo insan. mesela ben yatılı okuldayım gitarı okula götürmediğim bir hafta bile çok kötü oluyo bi de uzun süre çalamazsam kafayı yerim heralde çok ayrı bi bağlandım gitara yaa
-
elektrik gitar çalma teknikleriyle klasik gitar çalma teknikleri ilk olarak birbirlerinden çok farklılar.klasik gitarda flamenko veya klasik müzik çalabilirsin ki bunların teknikleri çok farklıdır.elektrik gitarda rock,blues,country,jazz(ki bunun varyasyonları..fusionlar onlarca değişik tab teknikleri..)klasik gitar veya akustik gitar çalmanın tabi ki bir pozitif etkisi olucakdır eğer notayla armoniyle giderseniz ama uygulama teknikleri çoook farklıdır.alakaları azıcık ucundandır.zaten aynı saz değil hiçbiri.yakın sazlar.soulforgera katılıyorum.faydası olur evet ama bakış açısına göre vakit kaybıda olabilir.sıkıntı yaratacak bir zaman kaybı olacağını düşünmüyorum yinede tabi eğer hakkıyla çalınırsa.
-
başka sitelerdeydim aynı sorular aynı cevaplar çoğu kez karşıma çıktı bir daha yazmak isterim.....
1-)öncelikle gitarına saygı duymalısın onu başkaları için değil başkalarını onun için kullanmalısı.....
2-)diyelimki bir bitti şimdi az birazcık yetenek ve sabır isteyen bir iş bu.....
3-) ne kadar da hızlı ilerliyorsun dimi 3 adım yürüdün farkında olmadan...
4-) şimdi devamlı çalışacaksın hoca sana bilgiyi verir parmaklarını asla bir perdeden diğerine taşımaz
dört adımdan sonra herşey sende kalır......
ben hocasız başladım bir klasikle 2. ayda bişiler çalmaya başladım 1 yıl sonra elektro istedim şu anda 2 yıllık gitaristim çalamadığım da oldu çaldığımda ...... bazen bazı şeyleri yanlış yapmaktan korkma çünkü yanlışı yaparsan doğrusunu öğrenmen daha kolay olur ..... birde davul makinası filan kullanırsan daha rahat olursun
hadi kolay gelsin
-
Ben de senin gibi klasile başladım ve yıllarımı harcadım bu klasikle, penasız, adam gibi pek bir şey de öğrendiğimi sanmıyorum ama tabi yaşım da küçüktü onun da etkisi var (ilkokul 4'te başladım) 7. sınıfta gittim elektro aldım dersi de bıraktım - tabi ben hiç gam bilmezken ac/dc falan garip riffler gösterdiler. Power akor bile öğrenmeyince dedim bunlar yararsız guitar pro'yla çalışmaya başladım çalışım hızla gelişti bu arada efektleri falan da öğrendim. Sweep, tapping falan da internetten izleyerek öğrendim okuldaki öğretmenlerimin de faydası oldu şimdi lise 2'deyim ve yeni başlasam kesinlikle klasiğe elimi sürmem ama bazen faydası oluyor açık havada klasikle red hot - under the bridge çalmak gibi.
Tabi dinleğiniz ve yapmak istediğiniz müzikle de alakalı ben klasik parçalar dinliyor olup da flamenko falan çalmak isteseydim böyle bırakmazdım klasiği. Nothing else matters'ı dinleyip de klasik çalmak ayıp olurdu.
-
klasik gitar çaldıktan sonra elektro gitarı çok daha rahat çalarsınız ve nota bilginiz de oturmuş olur klasik herzaman elektrodan daha zordur.
klasik gitarı hakkını vererek çalan birisi elektro gitarla kısa surede istedigini calabilir ama direk elektrodan başlayan birisi klasik parçaları aylarca çalamaz,
tabi burada bahsettigim klasik gitarı hakkıyla çalmak, bir leyandayı sorunsuz çalabilmek mesela.
klasik gitarı sevin arkadaşlar =)
elektro daha kolay ve rahat.
-
7 yıldır gitar çalıyorum ve klasikten elektroya geçme gibi bir olay yok. Hatta o olay bana saçma gelir.Klasik gitar çalcaksan klasikle çalışırsın, electro çalıcaksan elektro ile.Ve amacın electro gitar çalmaksa direkt çalışmalarını bir eleckro gitar ile yapmanı şiddetle tavsiye ederim..Yeni başlayan biri olarak senin en çok yapman gereken şey pratik.Diceksinki zaten yapıyorum falan. Ama ölürcesine yıkılmadan usanmadan aynı etüdü günlerce çalışmalısın ve günde bu yola baş koyduysan en azından 5-6 saatini ayırmalısın.Bunu yaparken armonide çalışmalısın.Yani ne bastığını bilerek basmalısın.Benim gitara başladığım zamanlarda kursa başlayan bi arkadaş vardı ben şimdi DT çaliyorum o hala yaşar,ege takılıyor.O yüzden kursa gitmek o kadarda önemli değil.3 notayı öğretmek için 3 ayını harcayabilirler senin.Temeli kap sonra kaç.Olay sende bitiyor. bu işi yapman için 3 şey gerekiyor. Çalışmak çalışmak çalışmak
-
Ben 6. sınıfya babamın eski akustik gitarıyla başlamıştım. Babam bana sadece Samanyolu şarkısını öğretti, sonra ben ne öğrendiysem kitaptan çalışarak öğrendim. Beş senedir çalıyorum ve şu anda kendimi iyi bir konumda görüyorum açıkçası. Herşey içindeki isteğe bağlı.Ben kitaptan öğrendim, kardeşime ben öğretiyorum, istemiyo.. istek meselesi...
-
bende 8 aydır klasik çalıyorum (ama kendi çapımda) elime geçen bir gitarla yeni tel takıp başladım çok kısa bir süre şuan.genelde sevdiğim şarkıları tercih ediyorum.electro istiyorum henüz yok,para biriktirmeye çalışıyorum bir yandan electroyuda arkadaslarla studyoya giderek heveslendim,efeklerle iyice hoş geldi kulağıma birde daha kolay geldi diyebilirim klasikten sonra.ama hiç kursa gitmedim çünkü kendim öğrenmek istiyorum bu enstrumanı aslında kendim ögrenmek istememinde kötü yani var nota bilmiyorum.akorlar neyse netten istediğim şarkıya göre bulup ritmi ayarlayıp çalabiliyorum onun dışında yabancı parçalarıda guitar pro sayesinde çalıyorum.ben kendimi tab(ist) olarak nitelendiriyorum sizce böyle çalarak devam etsem kulağım notalara alışırmı yani artık bir şarkıyı çalmak istediğimde kendim deneyerek çıkarabilirmiyim(bugüne kadar 1-2 şarkı çıkarmışımdır öyle) veya tab beni köreltir mi ?
-
param olsaydı zaten direk elektroyla başlıcaktım, uyuz oluyorum o meseleye.