-
behringer V-amp 2/pro
Sansamp classic
Line-6 pod 2.0
sizce bu amfi simulatörlerinin hangisi diğerine kıyasla daha iyi ya da avantajlı? Ben sansamp'ın analog özellik taşıdığını biliyor ve çok tercih edildiğini duydum. Ama diğerleri de kendilerine göre avantaj taşıyorlar mesela V-amp'ın yanında footswitch var. Ama benim asıl merak ettiğim ses kalitesi ve gerçekçilik. Konserlerde amfi temin etmek zor olduğu için ve evimdeki amfi çok kaliteli olmadığı için bunlardan birini almak istiyorum. Birde son olarak SANSAMP ların yanına ek olarak analog pedal takılamadığını takılırsa sesinin çok bozulduğunu duydum bu doğru mu? Birde bunların hepsinde kabin simulatörü de var mı? bilen arkadaşlar avantaj ve dezavantalarını yazsınlar, gerçekten çok insanın işine yarayacak :)
-
Sans amp tamamen analog bir pedal olduğu için yanına istediğin analog pedalı bağliyabilirsin. Sans amp classic çok kaliteli fakat pahalı ve tek kanal yani bu pedalı aldığında ya distortion olarak ayarliycaksın ve cleanlerinden yararlanamiycaksın ya da clean olarak ayarlayıp yanında bir de drive pedalı kullanıcaksın. Sans amp classic te kabin sim. varmı bilmiyorum.
Vamp2 zaten POD 2.0 ın takliti. İkisinde de kabin sim ve efektler var. Vamp2 güzeldir fiyatına göre kaliteli ancak POD 2.0 kadar kaliteli ve uzun ömürlü değil. Behringerlerde footswitch ile farklı amfi modellerine geçişlerde gecikme çok fazla oluyor, POD da bu gecikme çok az. Yani konserde, sahnede eğer aynı şarkıda farklı amfi modelleri kullanıcaksan Vamp2 ile biraz sorun yaşayabilirsin.
Eğer sahnede de kullanıcaksan ve imkanın varsa bu aletlerin içinden POD 2.0 ı yanına footcontroller(Line6 in FBV4 ü sanırım en uygunu olur) almak şartıyla tavsiye ederim.
-
dostum sağol, peki pod 2.0 analogmu? yani ona analog pedallar bağlayabilirmiyim sansamp gibi? bende metal zone var onu da kullanmak istiyorum yanına birde tube scream alırım diye düşünüyordum.. Sansamp'ı clean kullanırsam ve metal zone ya da tube scream bağlarsam sansamp bana yine aynı amfi simulasyonlarını sağlarmı?Yoksa illa ki onun distortionlarına mı mahkum kalıcam yani metal zone/tube scream + marshall/fender gibi ses alırmıyım.. Amacım hem evde hem de konserlerde kaliteli bir ses ve geniş ton yelpazesiyle çalmak. Gt-8 almak istiyordum ama sesi çok yapay geldi analog pedallar alıp bunların doğal tonlarını kaybetmeden çalmak istiyorum. Yani aldığım kabin simulatörü analog pedalların sesini bozmamalı.. Yardım lütfen :)
-
şu veya bu amfinin sesini yaklaşık olarak tutturmakta pod'tan iyisi yoktur, kulaklıkla kullandığın sürece. bir iki lambalı amfi yapmış bir kişi olarak bunun böyle olduğuna şahsen şahit oldum. canlı kullanımda ise o kadar başarılı olacağı şüpheli, çünkü araya başka parametreler giriyor, sistemin bir bütün olarak uyumlu olması gerekli. bu açıdan bakacak olursan bu modellemeli aletlerin processör olarak değil de amfi olarak üretilenleri var (line6 vetta vs...) , onları da düşünsen iyi olur. analog olup olmadığına gelince... bunun hiçbir önemi yok, ayrıca mühendislerin işlerine burnunu sokan alakasız kişilere analog ve dijital kelimelerinin anlamını anlatmaya çalışmanın ne kadar boş bir uğraş olduğunun tercübe edilmesi bu forumda birkaç kez yaşanmış gerçek bir olaydır.
-
pod 2.0'ı konserde mixere taksam benim işimi görmezmi? ya da evde stagg 20 watt amfimden daha kaliteli ses almamı sağlamazmı? son olarak pod 2.0'a analog pedallar tek tek bağlanabilirmi analoglar seslerinden ödün verir mi?
-
pod'un önüne distorsiyon pedalı konulabiliyor. çok anlamlı bir iş olduğunu söyleyemem ama mümkün. pro versiyonunda effekt loop var, oraya chrous reverb vs türünden analog pedalları bağlayabilirsin. tabi bunun da çok anlamlı bir iş olduğunu söyleyemem çünkü aletin üzerinde bunlar zaten var. konserde mixere bağlanınca iş görüp görmeyeceği mixerin bağlı olduğu amfinin kalitesine bağlı. evde ise amfi yerine kulaklıkla kullanmak daha mantıklı olur.
-
pod 2.0 dan mı kaliteli ses alırım gt8 den mi? cok basit bi soru oldu ama aklım çok karıştı sorular basitleşti..
-
pod2.0 ı kullanıyorum gt8 in tonlarını ise sadece boss'un sitesinden dinledim. bana gt8'in tonları yapay geldi. pod'unkilerin de doğallık harikası olduğu söylenemez (en azından en sevdiğin bilmemne albümündeki soloyu 1-e-1 aynen tutturamayacağını garanti ederim) ama gt8'den daha iyi olduğunu düşünüyorum, ama gt8 kullanmamış biri olarak...
-
hımm ikisini de kullanmış arkadaşların yorumlarını bekleyelim o zaman bir de... Gt-8 bana da yapay geldi, youtube da birsürü insanın gt8'ini dinledim distortionlar çok berbat malesef.. Street fighter oyunu müzikleri gibi =)
-
sansamp a vereceğin parayı bence amfiye ver.