Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Amfi modelleyiciler

• acatalepsyst • 7 Ocak 2007 22:42 • #554556
    GT-8 ini satıp bizzat pod 2.0 + footswitch alan arkadaşım oldu geçen ay..(Şuan forumlarda dolaşıyodur oda:))gt-8 e sahip olmadım ama kullandım,açıkçası ben ve bu konuyu paylaştığım ve işten anlayan 10 insandan 8 i pod serileri der..

pod 2.0 kullanıyorum açıkçası satıp yine bir line 6 ürünü olan pod xt alcam(live a para yetmez)belki ego tatmini için gibi gelebilir:)
    almayı düşünüyosan ve ankaradaysan yardımcı olurum uygun bi zamanda,satmayı düşünüyorum çünkü bende..özelden mesaj atabilirsin..
    kolay gelsin.
  • berkaialll • 7 Ocak 2007 22:53 • #554558
    pod 2.0 kaç bit? şuan digitaller arasında en yüksek bitli zoom G-9.2 diye duydum doğrumudur? 32 bitmiş. Bu bit'in yüksekliği ses kalitesinde çok önemli midir?
  • berkaialll • 7 Ocak 2007 22:56 • #554562
    konserlere amfiyi götürmem çok zor, ve iyi bir amfi 1000 dolardan başlıyor ve mesela 1000 dolarlık bir transistörlü amfi alırsam pod ya da sansampdaki tüplü amfi seslerine ulaşamıcam. Yani yine bir sansamp ya da pod almam gerekecek sanki? yanlış mı düşünüyorum.
  • hiç • 7 Ocak 2007 23:16 • #554564
    1000 dolara alacağın transistörlü amfi jazz chours olur ki o da bir çok lambalı amfiye nal toplatır. Yani sansamp dan pod dan daha iyi tonları vardır kesin...
  • kkurt • 7 Ocak 2007 23:26 • #554565
    1000 dolara alacağın transistörlü amfi jazz chours olur ki o da bir çok lambalı amfiye nal toplatır. Yani sansamp dan pod dan daha iyi tonları vardır kesin...
    ----
    evet harika bir temiz tonu ve berbat bir distorsiyonu vardır. lütfen deyimleri yerinde kullanalım, bunun adı nal toplatmak mı oluyor?
  • Single_FACTOR • 8 Ocak 2007 00:09 • #554567
    kkurt a katılıyorum roland JC cleanda harika ama distortonda eşek öldürür yani.
    piyas araştırılır incelenir temiz 2. el lambalı dahil birçok uygun amf,i bulunabilir.
  • berkaialll • 8 Ocak 2007 02:33 • #554568
    bu konunun sonu ne olcak :) konu başlığından bayağı bir dağıldık, hadi toparlamaya çalışalım.

En iyi modelleyici POD'lar ama amfi olmadan yetersiz. Bu mudur?

Yani, azami vasat bir konser mixer sisteminde en iyi sesi elde etmek için güzel bir amfi ve bunun sesini zevkimize göre değiştirebilmemiz için pod gerekli. Doğrumudur?

Pod'u neden koyduğumu sorarsanız iyi bir amfiyle işin bitmediğini duydum. Yani mikrofonlama için iyibir tonmayster gerekiyormuş ama yurdum şartlarında bu da olmadığı için modelleyicilerin kabin simülatörleri imdadımıza yetişiyormuş. Ne dersiniz? hadi toplarlamaya çalışalım dostlar :)
  • kkurt • 8 Ocak 2007 03:12 • #554569
    "En iyi modelleyici POD'lar ama amfi olmadan yetersiz. Bu mudur?"
    ----
    evet netice itibari ile alete sadece kulaklık bağlayabiliyorsun hoparlör bağlayınca ses çıkmıyor:) şaka bi yana aynı elden çıkmamış aletleri bir araya getirip uyumlu çalışmalarını sağlamak biraz beceri isteyen bir iş. üzerinde bir iki amfiye uyabilecek seçenekler var ama iyi bir EQ pedalı ve ne yaptığı hakkında az çok fikir sahibi olan bi adam da gerekli olabilir duruma göre (bu adamlar yaptıkları işin önemini abartıp kendilerine ton üstadı (tonmayster) mı diyormuş?) eh ne de olsa hangi kablonun hangi deliğe sokulacağını bilmeyen bu kadar çok adam olunca, kıymete biniyorlar tabi. bunlardan bazıları mix yapmayı da becerebiliyormuş hemide. hatta kimisinin yaptığı mix hem stüdyo monitörlerinde hem de sunny günlük güneşlik müzik seti ile dinlenebiliyormuş... bak işte o zaman bunun adına yetenek denir saygı gösterilir.

"Pod'u neden koyduğumu sorarsanız iyi bir amfiyle işin bitmediğini duydum. Yani mikrofonlama için iyibir tonmayster gerekiyormuş ama yurdum şartlarında bu da olmadığı için modelleyicilerin kabin simülatörleri imdadımıza yetişiyormuş. Ne dersiniz? hadi toplarlamaya çalışalım dostlar :)"
    ----
    mikrofonlama için iyi bir tonmayster değil şöyle konu komşudan uzak bir müstakil ev gerekmekte. yurdumun şartlarında bulunması zor. tabi bir de kondanser mikrofon yuvasına dinamik mikrofon takılmaması gerektiğini bilmekte de fayda var.
  • berkaialll • 8 Ocak 2007 11:41 • #554571
    pod 2.0 da pod xt live da aynı kalitedemidir, xt live, 2.0'ın amfi modelleyici özelliğini aynen barındırıyormu?? yani ikisinden birini alacak olursam tercihim hangisinden yana olsun. Kalite derken bahsettiğim özellikden öte ses kalitesi.