-
Bu konuyla ilgili başka bir sorum var ama yeni başlık açmak yerine bunu kullanacağım.
Bu hoparlörlerin kendi elektrik gücü olmadığı için ancak br kaynağa bağlanarak calıştırılabileceklerini anladım(Cok acayip bir cümle oldu :D).Peki bunları bir miksere bağlasam o zaman çalışırlar mı?
Şimdiden teşekkürler.
-
amfi ile hoparlörü bağlarsan çalışır tabi :)
-
Yani amfi ile bağlarsam eğer kafa ve kabin gibi olur galiba değil mi?
Cünkü tonlama amfide yapılacak ve ses kolonlardan cıkacak...Yani nasıl kabini kafası olmadan çalıştıramıyorsak bu da aynı hesap.Peki amfi değilde mikser kullansak olur mu?Yani amfim yok ama mikser olmazsa da ufak bir amfi alabilirim ayrıca amfinin hangi çıkışına bağlayacağız(direk outputtan yapsak olur mu mesela)?
Yardım bekliyorum tekrardan...:D
-
olmaz tabi.gitar-mikser-amfi şeklinde olur.
-
O zaman miksere hiç gerek yok olmayacağına göre sadece amfi alsam yeter. :D
Peki amfinin hangi çıkışını kullanacağız (son soru :D)? Bir sürü cıkışı olan amfiler var..:)
-
ınput olan :D
-
evet ben şuan deniyodum tesadüfen mesajı gördüm yazayım dedim..elimde 10 wattlık amfi vardı..kendi hoparlör kablosunu çıkarıp müzik setimin 15 wattlık hoparlörlerine taktım..sound biraz daha sıcak gibi geldi sanki şuan..
-
Nasıl yaptın onu?
Biraz anlatır mısın?Yani kabloyu kopartıp hoparlöre takmadın değil mi? :D
Bir de amfinin inputundan nasıl hoparlör bağlayabiliriz ki? Onu anlamadım.:S
Yani gitarı efektörün inputuna takacağım, efektörün outputunuda amfinin inputuna değil mi?
(Nan yoksa ben yanlış mı bağlıyorum :D :D :D)
Amfinin inputuna efektörü outputunu taktıktan sonra amfide başka input kalmaz ki(tabi 2 girişi yoksa...) :D
Neyse cok konuştum zaten çok soru sordum bir de okumaya üşenin diye uzun yazmayayım :D
-
valla bir daha yazmıcam :) bak gitarı pedalın inputuna sonra pedalın outputunu amfinin inputuna bağlıyorsun.
-
Onu bende biliyorum zaten su anda yaptığımda o ama benim demek istediğim amfiye ayrıca bir hoparlörü nasıl amfiye baglayabilirim(kendi gücü olmayan bir hoparlör-kabin gibi-)?
Ama önemli değil.Boşverin.Tekrar teşekkürler bu kadar sabır ve cevap için :D