Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

CARL MARTIN pedallar hakkındaki fikirleriniz?

• biyobaho • 9 Mart 2007 21:47 • #555462
    Arkadaşlar analog pedallara ihtiyacım var ve bu konuda Boss sanırım en çok tercih edilen grup ancak Carl Martin el yapımı pedalların da çok kaliteli olduklarını duyuyorum. Bu konudaki fikirleriniz nelerdir?
  • ibanetze • 9 Mart 2007 21:55 • #555463
    Kaliteli derken, malzeme hepsinin kalitelidir, plastik değil çoğu, kolay kolay bozulmaz. =)

Ton olarak baktığında da kaliteden ziyade zevk ve tatmin demek daha doğru olur beklentimiz için...
  • biyobaho • 9 Mart 2007 22:04 • #555465
    Dostum Carl Martin pedallar el yapımı amerikan aletlerken, boss sanırım çinde üretiliyor ve o artist serisi pedalları eskiden üretilmiş kaliteli olanları... Bence Boss şu anda tamamen geçmişten gelen karizması ile iş yapıyor gibi.. Ama yine de bence tartışılması gereken bir konu bu..
  • ibanetze • 9 Mart 2007 23:50 • #555467
    =)

Kim doldurdu seni böyle ya, insan bi firmaya bu kadar sinirli olur mu... :))

Kardeşim sen kafa yorma onlara, BOSS pedallar Tayvan yapımıdır, en az Carl Martin kadar sağlamdırlar, ayrıca Carl Martin Amerikan firması değil, Avrupa firmasıdır. Artiz serisi diye bi seri yok BOSS lineupında, '77'de ilk üretilen OD-1le şu an üretilenlerin (OD-1 üretimden kalktı, OD-3 var onun torunu) hiç bi farkı yok işçilik olarak, sadece onlar Japon yapımıydı, o kadar... Ben bi çok Japon ve Tayvan BOSS pedal kullandım, bi çok Amerikan yapımı pedal da kullandım, iki kez USA orijinli CryBaby'nin bozulduğunu gördüm (potla ilgili sorunlar).. BOSSlara kolay kolay bi şi olmaz. ;)

Ayrıca bugünlerde ünlülerin kullandığı bütün BOSSlar Tayvan yapımı, her gitaristin önünde üç beş tane var...
  • Single_FACTOR • 10 Mart 2007 00:05 • #555468
    alacaksan; carl martin Plexitone ya da Qutro harika analog aletler.
    ikisini de denedim ve tek kelimeyle harika olduklarını söyleyebilirim. zaten bossların od/distleri rezalet ötesi.
    plexitone sahnede çok kullanışlı clean+drive+boost için özellikle.
    quatro konusunda da ben compressör kullanmayı sevmiyorum. üstündeki analog delayı da sub olarak kullanabilirsin ama bir delaydan benim beklediğim performansı veremiyor.
  • ibanetze • 10 Mart 2007 11:17 • #555474
    ikisini de denedim ve tek kelimeyle harika olduklarını söyleyebilirim. zaten bossların od/distleri rezalet ötesi.

Korn gitar teknisyenlerine boşuna para ödüyo demek ya da U2 gitaristi The Edge...

Adamlar teknisyeni atıp Metal Zone ve SUPER OverDrive, TURBO OverDrive yerine bi Plexi Tone alsalar hem rezalet ötesi o tondan kurtulurlar, hem de daha ucuza gelir. =) Ben bi mail yazıyım Munky'e. =) Ne gerek var canım daha iyisi varken, di mi...
  • kkurt • 10 Mart 2007 11:29 • #555477
    hay korn a da boss a da teknisyenlerine de plastik kutuya sokulmuş plexi tonuna da... hay bin kundus. sıkıldım ben. gidin deneyin beğendiğinizi alın kardeşim. size ne başkasının kulaklarının neyi nasıl duyduğundan.
  • ibanetze • 10 Mart 2007 11:36 • #555478
    Ton olarak baktığında da kaliteden ziyade zevk ve tatmin demek daha doğru olur beklentimiz için...

Baştan ben de öyle demiştim ama admaların bi bildiği var ki 8 milyon pedal satmışlar, o kadar da ele alınmaz değildir yani. Zevk işi bunlar. =)
  • Single_FACTOR • 10 Mart 2007 22:43 • #555487
    ben de öyle demiştim ama admaların bi bildiği var ki 8 milyon pedal satmışlar
    ,
    ismayil YK da 2 milyon sattı. ne bu şimdi iyilik derecesi satışlamı mı ölçülüyor.
  • ibanetze • 10 Mart 2007 23:07 • #555490
    Anlamamakta direniyo musun, benim bu kadar yazımın arasından buna mı cevap yazdın sadece.. Sana örnekler verdim, bu işin erbabı (ki parası yetmediğinden değil, tonu sevdiğinden bu pedalı seçen adamlar olduklarına eminim, onlar anlamasa ton yazmaktan para kazanan pedal boardlarını tasarlayan, kuran uzman firmalar var yanlarında) kullanıyo diye sen de aradan tutup bu lafımı çekmişsin. Ne diyim ki şimdi...