-
Olmazmı bir sürü var hemde kardeşim:) Şahsen bende 2 tane mevcut:)
-
ilk defa duyuyorum.sonunda digitech analog pedal da üretti he.
modelleri nelermiş?
-
reverb ve delay haricindeki pedallar genellikle analogtur. dijital distorsiyon, overdrive pek yaygın birşey değildir. bildiğim kadarıyla sadece line6 üretir ve analog distorsiyondan daha pahalıdır. birkaç değişik analog pedalı modelleme iddiası ile fiyat makul gösterilir. dolayısı ile digitech tarafından üretilen distorsiyon/overdrive pedalları da muhtemelen analogtur. dijital hissi veren yapay bir ton varsa bunun iki sebebi vardır 1) dijital kavramı yanlış anlaşılmaktadır, sesin yapaylığının aletin dijital ya da analog olması ile bir ilgisi yoktur. 2) digitechin yaptığı her işte bir kalitesizlik vardır, olmazsa olmazdır.
-
digitech kullanıyorum hot head , bad monkey ve digi delay...
bence güzel aletler... hele bad monkey tartışmasız harika!!!
artık bazı markaların tahtı sallanıyor...
-
7 tane pedal modellemesi yapan pedaldan analog sesi çıkmaz.yani df-7 de big muff modellemesi var galiba öyle hatırlıyorum, sanmıyorum ki big muff hissi versin o pedal.o tip aletler tamamen oyuncak.belli bir süre geçirdikten sonra elden çıkarmaya çalışırsın orjinallerini almak için..metalmaster dan biliyorum acayip kalitesiz bir pedal.gaini daha köklemeden ötmeye başlıyor.behringer dan farkı yok digitechin.
-
ya digitech dod firmasını satın alıp onun pedallarını digitech adıyla çıkarmaya başlamadımı öyle bir şeyler vardı birara
-
Birincisi Line 6 Distortion Modeler, Modeler serisi pedallar arasında en az tutan pedal, o seri özellikle DD+ ve MD4le maşhurdur. =)
İkincisi Distortion Factory baştan ayağa rezalet.. Git bi tane distortion pedalı al modelleme olmayan çok daha sağlam olur, distortionu dijital aldıktan sonra ha pedal setup dizmişsin ha processor kullanmışsın bi farkı yok ki... DigiTech'in X Serisi pedalları dijital aletler, bence bi pedal setupında en azından wah, distortion ve chorus analog olacak, diğer modulasyon efektleri ve reverb//eko/delay duruma göre değişir. Whammy hariç Digi Delay aralarında daha başarılı görünse de o da DigiTech'lerin arasından başarılı sadece...
-
Ya abi ne bilim kalitesiz falan diyorsunuz ama digitec'in analoglarını ben çok beğeniyorum ya. Bende mi bir sorun vardır nedir:)
Grunge diye bir dist. pedalı var onu kullanıyorum (adından yanlış anlaşılmasın cayır cayır valla grunge müziğiyle alakası falan yok) Çok da memnunum...
-
Grunge müzikte de zaten sert tonlar gerekir.
http://www.youtube.com/watch?v=BkM38vmFuAw
http://www.youtube.com/watch?v=wp02cUuYZPM
Neyse... Senin o pedalları sevmenin sebebi muhtemelen sert sesleri yüzündendir, en iyi yumuşak overdrive tonuna herhangi sert sesli heavy metal distortion pedalını tercih eden bi çok arkadaşım var. =)
Hatta TS9'u verip RP50 alanı bile tanıyorum, sert ses olsun da çamurdan olsun mantığı.
Kaldı ki zaten DigiTech'in normal overdrive/distortion pedalları X serisine oranla daha başarılı, bi tek işte o saçma sapan mixer out çıkışını koymasalarmış... =)
-
yumuşak tonlar daha çok distorsiyon ile ilgili değil de ondan sonra gelen filtre (eq) ile ilgili. en sert distorsiyon tonu bile santana kıvamında yumuşak bir tona dönüştürülebilir. gitarın da etkisi oluyor ama birinci derecede etkili olan distorsiyondan sonraki eq.