bilader al Tech 21 SansAmp TRI Ac bak keyfine... bende MT2, Big Muff, digitech hot rod vardı.. alayını sattım (big muff'ı istemeyerek sattım tabi paraya sıkışmıştım:-/) neyse SansAmp TRI Ac oldukça geniş ton aralığına sahip ayrıca 3 farklı anfi modellemesi var ve direk analog bir alet zaten... sıkı ve doğal distortion aynı zamanda da sıcak drive tonları yakalıyorsun. hele de anfiden iyi bir ton çekersen ;)
Bu başlığı açan kişi olarak herkesten özür dilemek zorunda olduğumu hissettim. Bu son mesaj beni uyandırdı. 21 mesajın sonunda arkadaşın "al bir Tri-Ac bak keyfine" demesi, üstelik bütün dist. pedallarını da elden cıkarmış olması gerçekten ilginç oldu. İşin komik yanı bende zaten Tri-Ac var. Şimdi anlıyorum ki başlığa bir konu açarken elde mevcut ekipmanı yazmak bir gereklilik olmalı ki cevap veren arkadaşlar buna göre alternatifler sunabilsinler. Demek ki TriAc sahibi,olarak başka dist alternatifleri aramam gerekmiyor bu görüşe göre. Yalnız "sıcak drive" tonlarını tonu için ne gibi ayarlar kullandığını da yazarsan çok memnun olurum. Ben pek iyi bir tube screamer sesi alamadım bu aletten. Belki diğer ekipmanın da rolu vardır. Onları da yazayım : washburn WI64 (maun gövde-sap, set neck, kendi manyetikleri) ve marsgall mg30dfx.
hehe ne özürü abi :) valla zevk meselesi.. mt2 ve hot rod'ı anında sattım ama dediğim gibi big muff'ı paraya sıkıştığımdan sattım çünkü hiç bir alet big muff'ın kendisi gibi bir ton veremez.. param olsun yine alcam:)
sıcak drive tonuna gelince, anfi modellemesini brit'e getir drive'i saat yönünde 1'e getir. mid'i saat yönünde 3'e treble'ı da saat yönünde 10'a, bass'ı biraz kıs ya da saat yönünde 12'de kalsın.. anfiden treble ve mid'i dengele. pedalda mid fazla treble kısık olduğundan treble'ı anfiden ver ama çok da yüklenme.. zaten anfiden ayarı sen de oynarak verirsin... valla ben bu şekilde yapıyorum... görşürz