Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

sustain sıralaması

• ibanetze • 3 Nisan 2007 22:11 • #555883
    İnce klavye daha rahattır önermesi zaten yanlış. =)

Bunu akort etmek gibi düşün, teli koparana kadar sıkmak daha iyi akortlamak değildir, aynı şekilde sapı koparana kadar inceltmek yerine doğru ölçüyü bulmak gerek. =)

Ben Epiphone Limited Edition Les Paul ve son bi kaç haftadır Fender Meksika Strat sahibi olarak, yıllardır ince klavyelerle cebelleştiğim için kafamı taşlara çok vuruyorum. Mesela Epiphone'un klavyesi (bendeki özel bi seri, klavyesi Ibanez'in super wizardından da ince) yüzünden bendingler ve bareli akorlarda çok zorlanıyodum Fender'i alana kadar, benim için baş parmak sapı arkadan rahat kavrayamayınca klavyedeki kontrol yarı yarıya düşüyo..

Ibanez'in hangi modelinden bahsettiğine göre durum değişir, ton olarak bakma ama sustaine etkisi var...
  • ibanetze • 3 Nisan 2007 22:17 • #555884
    Yamaha'nın bu konuyla ilgili bi araştırması ve neticesinde ürettiği bi gitar vardı ama linkini bulabilirsem koycam buraya, hem çok hafif hem de "endless sustain" :) Tabi deneysel bi şeydi o. :)

http://www.yamaha-europe.com/yamaha_europe/english_master/10_musical_instruments/30_guitars_basses_amps/60_electric_guitars/10_electric_guitars/20_rgx_guitars/04_RGXA2/index.html
  • kkurt • 3 Nisan 2007 22:21 • #555885
    iyi deneme... bir ara gidip denemiştim. iyi bir gitara benziyor ama pek ilgimi çekmedi. yani evet hafifi de oluyormuş mühendislik harikası peh güzel ama ilginç değil fiyatına göre hoş deyip yerli yerine bırakmıştım aleti:P sonra gidip yarı fiyatından bile daha ucuza çok daha güzel bir gitar aldım. hiç şakası yok 220$ için ibanez gax30 tam bir sanat harikası bence:P
  • ibanetze • 3 Nisan 2007 22:31 • #555886
    Evet, bence de uzaktan sevmek lazım bu tarz gitarları. =)

Zaten amfinin bile üzerine dijital bulaşmamış olanı makbulken, bu gitarın gövdesi ağaç değil. =)
  • syarar • 3 Nisan 2007 22:56 • #555887
    bu kadar şey arasında hayatın anlamını bulabiliyor musunuz?

(yine kafam iyi) silin mesajımı.
  • kkurt • 3 Nisan 2007 22:59 • #555888
    bu kadar şey arasında hayatın anlamını bulabiliyor musunuz?
    ------------

hayatın anlamı olmaz ama hayat kelimesinin anlamı [hayat]'tır. bu notasyon dilbilimde hayat kelimesinin referansı anlamına gelmekte olup referential semantics zımbırtısını savunanlara göre anlam bundan ibarettir. yok daha ötesi neyse ben bilemiycem. zaten hiç anlamamışımdır adamları.

(yine kafam iyi) silin mesajımı

sen bu kafayla hayatın anlamını bulamadıysan biz ne yapalım be dostum...:)
  • syarar • 3 Nisan 2007 23:04 • #555889
    =) ben buldum abi hayatın anlamını.. Bira,Kahve,Şarap,Rakı,Janis Joplin.. (Söz son mesajım)

Eyv. :D
  • biyobaho • 3 Nisan 2007 23:07 • #555890
    Hocam aslında o gitar şöyle bu gitar böyle, yok o ekipman olmaz yok şu daha iyi, napiyoruz biz yaa!! Aslında en önemli şey sende bitiyo belki de hepsini bu kadar kasacağımıza biraz da melodi nedir üzerine tartışmak lazım.. En kötü aletle bile bir smoke on the water çalınca dikkat çekiyo, neden, çünkü ritm var gizli bişey var insanı uyandırıyo, ya da bi nothing else matters illa ki esp mi lazım ya da salla onu temiz bir clean için fender mi lazım, geç aga yaa prince gitarla bile çalsan adamı döndürüp baktırır.. Ha tabi biz hepsini bi kenara itip abi önce ekipman düzgün olsun yoksa çıkan ses bi boka benzemez dersek o başka... Kafalar güzelleşiyo sona doğru..
  • ibanetze • 3 Nisan 2007 23:13 • #555891
    Adam gibi çalamadığımızı kim söyledi ya... =)
  • biyobaho • 3 Nisan 2007 23:17 • #555892
    Yok aga kesinlikle bunu demek istemedim, sadece genelledim. Yani hepimiz biliyoruz ki çevremizde böyle elemanlar fazlasıyla mevcut. Ya ben çok gördüm adam müzik yapmayı unutmuş artık nerdeyse bu işlerle uğraşmaktan :) Biz bakalım kendi keyfimize...