Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

PC Kayıtta Sorun

  • kkurt • 30 Eylül 2007 12:20 • #557387
    pardon açık kaynak kodun nesini savunuyorsunuz anlamadım.
    herkesin kapitalist olduğu ya da en azından düzen böyle olduğu için ona uymak zorunda olduğu, saçma sapan şarkıların bile copyrightından bahsedildiği bu dünyada bir meslek grubunun sanki farklı bir ekonomik düzen varmış gibi hareket etmesi kendileri adına enayilik değil de nedir? seçim microsoft ile opensource saçmalığı arasında ise, microsoft'u seçerim.
  • Serpent_King • 30 Eylül 2007 14:33 • #557390
    öncelikle dünyada ender bulunan insanlardan biri olman sebebiyle tebrik ediyorum seni.

    fakat sende sorunsuz çalışıyor olması herkeste sorunsuz çalışıyor olması anlamına gelemiyor ne yazık ki.binlerce kişi vistaya para verdiği için şikayetçi.youtube da vista cd sini parçalayan insanların videoları her geçen gün artmakta.

    ayrıca windows vista nın mac os un son versiyonundan arak olduğuna dair mac os cephesinde büyük tartışmalar var.her ne kadar arak olsa da stabilite ve performans bakımından vista çok gerilerde.

    çok uzun yıllardan beri bilgisayar kullanıyorum ama artık iki tane görsel efekte kanmayacak kadar da sıkıldım bunlardan.bana sorunsuz ve hızlı çalışan bir sistem yapsın microsoft ve bunu yaparken de bir öncekinin üzerinde çalışarak değil baştan yaratsın mümkünse.
  • System666 • 30 Eylül 2007 16:42 • #557395
    Açık kaynak kodun nesini savunuyorum? Evet güzel soru. Öncelikle LKD (Linux Kullanıcıları Derneği) aktif üyesiyim CeBIT'te de dernek ile görev alacağım. Açık kaynak kod neden microsoft karşısında daha iyi olduğunu anlatmama neden gerek duyuyorum bilmiyorum. Elimizdeki kapalı kutuyla oynamak neden zevkli olsun. Microsoft için verilen haksız rekabet cezaları. Piyasadaki tekelciliği benim için yeterli bi sebep olsada daha saymak isterim. İşletim sistemleri ilk dersimizde hocamız şöyle bir laf etmişti. "Arkadaşlar şeffaflık her zaman iyidir" Microsoft un kurmuş olduğu bu kapalı kutu düzeninin içinde hiç bir zaman console ulaşılabilirliği yok. Hiç bir şekilde değiştirmemiz mümkün değil küçük pacth ile bizim üzerimizde neler yapabilirler siz hayal edin.Ülkemizdeki çoğu uçakların bile üzerlerindeki yazılımlar microsoft kurumundan çıkmış. Askeri kuvvetlerimiz devlet dairelerimiz microsoftun kapalı kaynak kodlarını kullanıyor. Hepsi internet üzerinden işlemler yürüten bilgisayarlar ve yazılımlar. Bir nevi heeey bakın biz burada neler yapabiliyoruz bakında görün demek gibi bir şey.Bugün askeriyenin ve devletin kafası sonunda çalışmaya başlamış ve Kamuda pardus dönemi zorunlu hale geldi. Hem microsoft a ödenen paralarla büyük bir kârâ geçildi hemde bilgileri bir nebzede olsa saklı halde kaldı. Ayrıca microsoft u vistayla övdüysem sövmesinide bilirim. Son dönemde gözde olan yazılım dilleri C#; Geçenlerde Bahçeşehirdeki Microsoft Lansmanına katıldım. Orada kendileri dahi kabul ettiler. Evet arkadaşlar biz Java'nın karakter yapısını aldık değiştirdik ve C#'ı ortaya çıkardık. Ardından AJAX çıktı birden Asimetric JAVA and XML. Gelelim sonrasında vistaya. Basit örneklerle penceler arası geçişler Linux'un çok zaman önce gerçekleştirdiği dönebilen masaüstünden tamamen çalıntıdır. Windows kenar çubuğu yine açık kaynak kod yazarlarının çok zaman önce gerçekleştirdiği bir hadiseydi. Dahada uzar gider bu liste.Ayrıca Seprent_King evet bende sanırım 4 yaşından beri bilgisayar kullanıyorum uzun zamandır başındayım. Görsellik istiyorum artık.Bende windows ile tanışıklığım çook uzaktır 2.1 sürümleri zamanında. Ama o günden bu güne çok şey değişti. Görsellik ve performansı aynı anda istiyorum. Zaten görsellik önemli olmayan bi çalışma yapacaksam ya Plan9 ya da Suse yi açarım. Yok keyfi işimi yapacaksam Vista'yı tek geçerim.







    DaRKNeSS
  • kkurt • 30 Eylül 2007 18:27 • #557396
    bütün bunlar hoş tabi. isterseniz bir bakalim

    * üzerinde ibm logosu olan bir özgür yazilim... hakkaten komik. ne farki var? bu adamlar mali desteklerini ibm, sun gibi sirketlerden aliyorlar.
    * java muhabbeti: bu da ayri bir komedi. bu adamlar portability de portability diye beyin yikayarak performansi vasat olan yazilimlarin gelistirilmesini tesvik ediyorlar, ondan sonra da sizin gelistirdiginiz bu vasat yazilim standard bir pc'de calismaz, biz size bir sun sparc ultra satalim mantigi ile para kazaniyorlar.
    * askerler: siz merak etmeyin onlar isini bilir acik ya da kapali her tur sistemi de guvenli olarak kullanirlar, tatli caninizi sikmayin.
    * xml mubabbeti: bunlarin onemli oldugunu sanan herkesin hindistana kadar yolu var, ya da insaat amelesi de olabilirler, bence bir farki yok.
  • Serpent_King • 1 Ekim 2007 22:12 • #557398
    görsellik benim için bir şey ifade etmiyor.mirosoft bu saçmalığı 150 dolara satıcaksa ve görsellik koyacaksa madem diğer uygulamaları da daha hızlı çalıştırsın hak vereyim...

    ikincisi ise görsellik istiyorum demişsin.ben saatlerce flash scriptingi kasarken vallahi hiç o başlat çubuğunun ne kadar güzel yandığına basınca da ne kadar güzel animasyonlar geldiğine dikkat etmiyorum.veyahut 12 saatlik bir profesyonel kayıt session ı sırasında önüme gelen sinüs dalgalarını izlemektense "allahım ne kadar güzel yanıyor windows ışıldıyor da demiyorum".bilgisayar kullanım amaçlarımız farklı anlaşılan.ha vistaya bir seçenek koysun windows xp nin aynısı olsun fiyatı da 25 dolar olsun alırım dx10 kurabilmek için hepsi bu.
  • System666 • 1 Ekim 2007 22:51 • #557399
    Neyse konu Enstrümandan tamamen bilişime kaydı. Evet dediğimiz gibi tamamen farklı düşünüyoruz bu konuda. Ancak üstadım mesajımı iyi okumamışsın. Görsellik istiyorum dememişim. Keyfi işim varsa görsel güzellik olan vista kullanıyorum. Eğer kodlama yapacaksam ya suse ya da Plan9 açıktır. onun haricinde zaten XP yüklü bi makinam vardır orada Visual Studio 2005 Ex. Edition kullanıyorum. Neyse zevk renk meselesi gibi oluverdi. Konu daha da dönsün istemiyorum ^_^ ama garmes üzerinden bi mesaj atarsan seve seve konuşmak isterim seninle hocam...




    DaRKNeSS
  • Serpent_King • 2 Ekim 2007 11:22 • #557401
    bence pc kayıt ile ilgili doğrudan ilgili ve önemli bir konudur işletim sistemi.

    1000 dolarlık ses kartı alıp xp de çok düşük buffer size kullanarak hiç bir problem yaşamayan insan vistaya geçince nasıl oluyor da %40 performans kaybı yaşar sabaha kadar bunu burda tartışır vistaya gelen her türlü savunmaya da karşı gelirim heralde.
  • kkurt • 2 Ekim 2007 19:53 • #557403
    bence pc kayıt ile ilgili doğrudan ilgili ve önemli bir konudur işletim sistemi.
    -------
    katılıyorum. bu yüzden mac platformunda işletim sistemini tasarlayanlar bu konuya ilk elden el atıp profesyonel ses kayıt uygulamalarının ihtiyacını doğrudan doğruya karşılayan bir ses arabirimi tanımladılar. microsoft bu konuda herzaman olduğu gibi ihmalkar davranmaya devam ediyor. windows platformunda bu tür uygulamaların ihtiyaçlarını karşılayan arabirim microsoft tarafından değil steinberg tarafından tasarlanıyor ve asio adı ile pazarlanıyor. profesyonel ses kartı üreticileri de microsoft tarafından tasarlanan standartlara ilave olarak asio arabirimini de destekliyorlar. microsoft bu tür uygulamaları tamamen ihmal ediyor konuyla alakaları bile yok desek yanlış olmaz - ama hiç olmazsa windows üzerinde böyle bir arabirim microsoft tarafından tanımlanmasa bile başkaları tarafından tanımlanabiliyor, çünkü işletim sisteminin çekirdeği (kernel) buna imkan veren bir yapıya sahip ve tasarımcıları ne yaptığını bilmeyen amatörler değil.

    opensource'çulara gelince... onlar usb arabirimini doğru dürüst kullanarak gerçek zamanlı ses kayıt uygulamalarını destekleyen bir kernel'i henüz yazabilmeyi beceremediler. linux üzerinde bu tür ses kayıt uygulamaları pci kart gerektiriyor, bu durumun sebebi de linux kernel'inin nerden kaynaklandığı meçhul buglarından biri (tannenbaum ile linux torvalds arasında vakti zamanında internet gruplarından birinde geçmiş bulunan karşılıklı atışmayı bulup okuyanlar altığı devasa mali desteğe rağmen bugları tükenmek bilmeyen linux kernelinin gerçekte ne tür birşey olduğu hakkında ip uçları yakalayabilirler). her fırsatta opensouce kalitesini savunan ve ibm, sun tarafından beyni yıkanmış papağanlara duyrulur.