-
arkadaşlar ben eve bateri almayı düşündüm ama tabii apartman halleri almak pek mümkün degil
bu yuzden electronic drum kit diye bişi varmış ondan almayı düşünüyorum bu konuda bilgisi olan varmı?
-
valla abi bende alacaktım ama aştı beni biraz. iyi bi alet 1000'nun üzerinde. paran varsa al tabi.
ben akustik davul aldım,eve kurdum. üst ve alt kattaki komşularla da anlaşma yaptık. akşamları çalmamak koşuluyla olur dediler.
ya bide elektronik davul aynı keyifi vermiyo adama.
bide bu var yani.
neyse ya,ben hepten kafanı karıştıracam şimdi:)
-
arkadaşım selam:
ben de eve akustik bateri almayı düşünüyorum ama ses konusu sorun. trampet ve tomlar için susturucular (üzerlerine örtülen kapak gibi edavatlar) varmış. bunlar heryerde bulunuyor mu? bilgin varsa ya da kullanıyorsan bilgi verebilirsen sevinirim...
saygılar,
-
heh.. carrefour mu hızlı sistem mi ne onun katoloğunda görmüştüm 280$ falan elektro davul akustik set gibi konsollu pedallı falan ama nasıl ses kalite bilmem..? hee akustik bateriler için de müzik shoplarda ped ler var kauçuk şamyel gibi yuvarlak malzemeler onlardan kullanılıyor ama ses alamadıktan sonra zillere vuramayınca..! ısınmak niye aşık ufuk der ki.. kur studio vur zil trampet üstüne..! beni de çağır o studioya..
-
abi eğer evans'ın susturucularından bahsediyosan (hani çember şeklinde oluyo,tomların üzerine koyuyon), onlar sadece sesin uzamasını önlüyo.yani onları koymakla sesin şiddetini kesemezsin.
yani şöyle anlatayım; üzerinde susturucu olmadan toma vurursan "bummmmmmmmmmmmm" diye bir ses alırsın.ama tomun üzerine susturucuyu koyarsan bu ses "bumm" şeklinde çıkar.yalnız bu ses yine aynı şekilde komşunun beyninde patlayacaktır. yani bu susturucular sesi azaltmaz, sadece uzamasını önler.
ben davulu ilk aldığımda üzerine kalın bi örtü örttüm, pedalada çorap geçirdim. bu şekilde deli gibi çalabiliyosun,hiçbir şekilde ses gitmiyo dışarıya ama 5-10dk sonra da sende iştah kalmıyo:)
bu susturucuları davul satan her mağazada bulabilirsin. fiyatlar tomların büyüklüğüne göre 2$-7$ arası arası değişiyor.
komşuları kafalayıp alın abi bi davul. acayip zavkli valla.
neyse,umarım yardımcı olmuşumdur.
hadi kolay gelsin;)
-
o kauçuktan yapılmış baterimsilerden tık diye ses çıkıyor. zile vur veya trampete vur anlamıyorsun ses farkını sadece çalışmak için belki alınabilir ama 300dolar veriyorsun ustune biraz daha koyup orta halli bir bateri alınır ama onu da nerde çalacaksın. yani bir kördüğüm açıkçası
-
selam,
Ben birkaç senedir Yamaha DTX V2.0 kullanıyorum. Evde çalışabilmek için oldukça iyi bir çözüm olduğuna inanıyorum. Benimki rubber padli bir model. Bir de mesh head diye tabir edilen seyler var. Elindeki paraya gore bi suru farklı kit arasından secebilirsin.
Roland (V drums en ust modeli bir ara cem yılmaz caliyodu TV'lerde)
Hart Dynamics
Yamaha (dtxtreme, dtxpress, DTX V2.0)
Alesis (sanırım sadece modül yapiyorlar)
Pintech (padleri cok kaliteli ben kick padi olarak su anda bunu kullaniyorum concert cast diye bi serinin kick padi)
daha bir cok marka var ama bunlar en populerleri bildigim kadariyla. yani ben yeni eleman alacagimda bunların arasından karar vermeye calisiyorum.
Benim onerim modülü ve pad setini ayrı ayrı satın alman. Cunku yamaha ve rolandın padleri cok pahalı ama aynı oranda kaliteli denemez. biraz marka satiyorlar yani. Fakat modülü bunlardan biri alman iyi olur. Yamaha ile rolandın teknolojileri arasında da soyle bir fark var bildigim kadariyla: Yamaha'nın sesleri sample'larla elde edilip kaydedilmiş. Roland'ınkiler sentetik
Padleri de Pintech'ten alabilirsin. Ben kick padine rahatca kefil olurum. Burada bir temsilcileri yok, ama email ile baglantiya gecersen ilgileniyorlar. Yanlis hatirlamiyorsam bir ingiliz sirketi olmalı.
Bunun disinda Yamaha nın iki modelini de (dtxpress ve dtxtreme) Tünel'de Senkop'un üst katında deneyebilirsin. En iyisi gidip çalman olacaktır. Eğer mümkünse bir amp ve monitorlerle de calmaya calis. Senkop'ta sadece kulaklık sansin olacak cunku...
O USB den takilan dalgametrelere hic bulasma derim ben. Soyle birsey anlatayim. Gecenlerde yazicioglu'na bilgisayarla ilgili biseyler almak icin gittim. Karizma'da vardi bi tane gelen giden oynuyodu sagiyla soluyla. Sasirdim. A ne guzel falan dedim. ilgili arkadas, "elektronik bateri, Cem Yılmaz'ın da var ya hani, ondan iste" dedi.
Hafif bi siritma, "biraz bakabilir miyim?" dedim. Buyur dedi. Ben davulcuyum falan demis bulundum bu arada. Basina gecince, oyle bi rezaletle karsilastim ki. Adam, siz ne bicim davulcusunuz ben de bisey sandim anlamina gelen seyler soyledi rezil oldum yani...
O kadar kalitesiz ki garip bi delay var bi kere. Bazen var bazen yok. sonra padler de tahta gibi bisey, ananeler formika diye biseyden bahsederler ya o galiba :) Dogru durust rubber pad'in feelingi calisma padinden bile iyidir. stereo olanları var. rim shot falan yapabiliyosun. Sonra mesela beimkinde choking diye bi ozellik var (sanırım tumunde vardır) Ziller tutunca susuyor.
Degisik bir suru efekt, davul tonları falan var. sahnede bir akustik davula ek olarak kullanılabilir. Tek basina asla...
Simdilik bu kadar, bir soru olursa buraya yazabilirsin.
fiyatlarına musiciansfriend.com'dan falan bakabilirsin. Tüm markalar var stoklarında surekli...
-
http://www.turkcemuzik.com/forum/viewtopic.php?t=3459
ilgilenenler icin..
-
bana sorarsan hic elektronikle falan ugrasma eve soyle orta hallı bi bateri al 300-500 arası ustune ortu ort selpak yapıstır kicki yorganla falan doldur babalar gibi calarsın komsularıda az rahatsız olur ama okadarda olsun
-
merhaba ..benim sana tavsiyem ve tabiki genele tavsiyem neden onca masraf yapıyorsunuz ki,üstüne havlu örtün hiç olmazsa tonunu istediğiniz kalınlığa göre ayarlarsınız..evde çalan biri olarak illede full power çalışmak da bir çözüm değil.mühim olan teknik çalışmak ise bu yeterli olur..ama çıldıralım kıralım falan deniyorsa onu işte :) bilmiyorum o zaman hiçbir susturucu size yaramaz..