Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Bas gitar icin Efect cihazları

  • Cenkkeskin • 15 Mayıs 2004 00:41 • #538056
    Bas gitar a baglanınan efect cihazları hakkında ne düşünüyorsunuz. Ve Boss GT-6B , ME-50B, Roland V-Bass serisi efect cihazları hakkında bilgisiolan veya kullan kimse varmı . Fiyatları hakkında bilgisi olanda varsa sevinirim ? :)
  • aykuth • 17 Mayıs 2004 11:10 • #538058
    bu aletlerin hepsi oldukça güzeller. ve bildiğim kadarıyla birbirlerinden biraz farklılar da(kendim denemedim ama güvenilir kaynaklarım var :)) Ama önce yaptığın tarz için gerekli olup olmadıklarını düşünmek önemli. (bu arada sansamp ve line6 pod ürünlerine de bir baksan iyi olur)

    Önce şunu düşünmeli bence. Bunların içindeki kaç özelliği/efekti kullanacaksın. Kafanda sadece 3-4 özellik/efekt varsa bunları kendin analog olarak toparlama yoluna da gidebilirsin. (tabi ritm, loop özelliklerini kullanmayacaksan)

    Bİraz daha ayrıntı yazarsan, netten benden birşeylere bakmaya çalışırım. Örneğin:

    1) ne tarz müzik yapacaksın
    2) senin için çok önemli olan efektler
    3) bunları preamp olarak kullanmayı düşünüyor musun?
    4) sahnede tek başına çalmak vb. gibi bir düşüncen var mı?
    5) iyi bir anfiye sahip misin?

    vs. vs.

    Belki o zaman daha rahat bir şeyler söyleyebiliriz.
  • Cenkkeskin • 18 Mayıs 2004 01:00 • #538060
    İşin aslı ben 3 sendir bas calıyorum ve 3 sendir campell 4 tel berbat bir basım var ne slap tonu alabiliyorum ne baska bişi agustos ayında eli yaklasık 1 milyar gibi bir para gecicek bunu yeni bir gitar ve anfi almak için harcıycam gitar ve anfinin yanında efect cihazına da ihtiyacım olurmu die dusunuyorum onun için böyle bir konu açtım.
    Muzik tarzım olarak Buesl jazz Rock Karışık çalan bir grubum var . Ve ilerdede yalnız sahne planlarım var. Simdi tavsiyeniz ne dir ? :)
  • aykuth • 18 Mayıs 2004 09:22 • #538061
    kafamdaki alternatifler:

    yerinde olsam her şekilde ikinci el düşünürüm.

    1) paranın tümünü gitara ayırmak (1 milyar= 650 dolar falan ediyor) fena olmayan bir gitar alabilirsin) Bence bunu yaptığına pişman da olmazsın. Herşeyden önce iyi bir bas gerekli çünkü.
    (artık nasıl gitarlardan hoşlanıyorsan iyi bir yamaha, fender (japon veya meksika ki slap çalmak istiyorsan jazz öneririm), ibanez vs. vs.


    2)paradan bir kısmını ayırıp bir çalışma anfisi+bas alırsın. (500 dolar + 150 dolar) şeklinde. Yİne kötü olmayan bir basın hem de ondan ses alabileceğin bir anfin olur. anfiyle sahneye çıkamazsın belki ama, iyi bir gitar yakalayabilirsen sahneye onunla çıkabilirsin.

    3)250 dolar civarına Sansamp BBDI ve onun yanında bir de bas gitar alabilirsin. örneğin ikinci el meksika precision. Sahne kaldırır bir aletlerin olur böylece. Ama çalışabileceğin bir anfin olmaz.

    4) parayı gitar ve anfi arasında bölebilirsin ama bence en uygun seçenek bu değil. Sahnede kullanmak için en az 100 wattlık bir anfi gerekir, 100 ve üzeri wattlık iyi bir anfi ise dünyanın parası. İyi bir gitar alamamak hoş olmaz bence. iyi bir ikinci el gitarı iyi fiyataa yakalarsan tutulabilecek bir yol yine de.


    Bence bu noktada efekt almak pek doğru olmaz. hayatının bundan sonrasında bas olacağına inanıyorsan alabileceğin en iyi yol arkadaşını almalısın. Ben şans eseri aldığım basımla (şansım aşırı yaver gitmiş ikinci el bir fender japon precision almıştım bir zamanlar) gerçekten çok mutluyum. Yine bu forumda bir musicman sterling sahibi var. Kendine yapabileceğin en büyük iyilik böyle iyi gitarlardan birine sahip olmak. (hep daha iyisi vardır basların). Geri kalan her şeyi zaman içinde alabilirsin.

    Ama şunu eklemeden duramayacağım. Yanlış bilmiyorsam yukarıdaki efekt aletlerinin hepsi kulaklık anfisi olarak da iş görüyor. Yani evde çalışmak için ortam sağlıyorlar. (fiyatlarına baktın mı bilmiyorum ama onlardan bir tane alırsan iyi bir gitar alma şansın kalmaz bildiğim kadarıyla).

    Çok uzattım. Vaktim de pek kalmadı,. Söyleyeceklerimin çoğunu dağpınık da olsa söyledim ama.
  • Cenkkeskin • 22 Mayıs 2004 00:31 • #538090
    Valla Kararsızım ama buyuk ihtimal Tum parayı gitara yatıracam elimdeki basıda perdesiz yapıp anfi ile değiştirecem gidi şaat bunu gösteriyor tavsiyeniz ney gitar olarak. Fender olmasın ama fender i sevmem marka olarak . Birde kasa buyk kasa olmasın yani jaz kasa tipli oluyo ya fender gibi :) sevmiyorum o modelleri. Çünkü benimki de öle eşşek ölüsü gibi 4,5 kilo sadece gitar . Sahnede çalarken öluyorum onun için küçük olsun diyorum :) saolun yardımlarınız için.
  • fibonacci • 25 Mayıs 2004 16:51 • #538106
    bence sadece eq ve echo pedalları yeterlidir. gerekirse phaser da kullanılabilir. bu arada slap manyağıysanız ya da tapping olayına da giriyorsanız fender jazz bass tavsiye etmem.
  • aykuth • 26 Mayıs 2004 09:42 • #538107
    bu arada slap manyağıysanız ya da tapping olayına da giriyorsanız fender jazz bass tavsiye etmem.


    Neden böyle düşündüğünüzü sorabilir miyim?

    Özellikle de marcus miller gibi bir slap ustası jazz bass kullanırken.

    Perdelerinin kolay aşındığını, veya tonunun yetersiz ya da garip kaçtığını, ölü notaların bulunabilmesini, tel aralığını vs. düşünerek mi söylediniz merak ettim.

    slpa ve tapping yapacak birinin bunların yanında iyi bir de kompressöre ihtiyacı olmaz mı?


    Çok soru oldu ama gerçekten bu konuda bildiklerinizi öğrenmek isterim.
  • ardaalgan • 26 Mayıs 2004 17:49 • #538119
    Ben bass konusunda tabi fiyatı 300 600 dolar arası olucaksa herzaman yamahadan yanayımdır.BBG serisi yamahalar rahatlık olsun sound olsun çok kaliteli fiyatına göre. Slap konusunda ben jazz bass'ta bir sakınca göremiyorum ama bir precision bass desen bana göre o soundu veremiyo fazla kullanma fırsatım olamadı ama denediklerimden bunu görebildim. Efekt konusunda gelince POD kullandım uzun süre bikaç aydır Boss GT6B sahibiyim. Boss çok geniş efekt secenekleri sunuyo evde kullanım için gayet iyi ama sahnede kullanıcam diosanız mükemmel bişeyler beklemeyin. Bossun içinde toplasan 60 70 tane alet toplanmış herşey var sayılır ki kimse 600 700 dolarlık bi alette binlerce dolarlık ürünün kalitesini sunmaz saçma olur. Tek tek analoglarıyla mükayese edilebilcek bi durum yok yani.Ama ne istediğimi bilmiyorum paramda var herşey elimin altında olsun diyosanız alın. Ben ne istediğimi biliyorum diğerleri bana gereksiz paramda var diosanız ne gerekiyosa şöyle bikaç analog pedal durumu kurtarır.