Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Bas gitar icin Efect cihazları

  • aykuth • 18 Mayıs 2004 09:22 • #538061
    kafamdaki alternatifler:

    yerinde olsam her şekilde ikinci el düşünürüm.

    1) paranın tümünü gitara ayırmak (1 milyar= 650 dolar falan ediyor) fena olmayan bir gitar alabilirsin) Bence bunu yaptığına pişman da olmazsın. Herşeyden önce iyi bir bas gerekli çünkü.
    (artık nasıl gitarlardan hoşlanıyorsan iyi bir yamaha, fender (japon veya meksika ki slap çalmak istiyorsan jazz öneririm), ibanez vs. vs.


    2)paradan bir kısmını ayırıp bir çalışma anfisi+bas alırsın. (500 dolar + 150 dolar) şeklinde. Yİne kötü olmayan bir basın hem de ondan ses alabileceğin bir anfin olur. anfiyle sahneye çıkamazsın belki ama, iyi bir gitar yakalayabilirsen sahneye onunla çıkabilirsin.

    3)250 dolar civarına Sansamp BBDI ve onun yanında bir de bas gitar alabilirsin. örneğin ikinci el meksika precision. Sahne kaldırır bir aletlerin olur böylece. Ama çalışabileceğin bir anfin olmaz.

    4) parayı gitar ve anfi arasında bölebilirsin ama bence en uygun seçenek bu değil. Sahnede kullanmak için en az 100 wattlık bir anfi gerekir, 100 ve üzeri wattlık iyi bir anfi ise dünyanın parası. İyi bir gitar alamamak hoş olmaz bence. iyi bir ikinci el gitarı iyi fiyataa yakalarsan tutulabilecek bir yol yine de.


    Bence bu noktada efekt almak pek doğru olmaz. hayatının bundan sonrasında bas olacağına inanıyorsan alabileceğin en iyi yol arkadaşını almalısın. Ben şans eseri aldığım basımla (şansım aşırı yaver gitmiş ikinci el bir fender japon precision almıştım bir zamanlar) gerçekten çok mutluyum. Yine bu forumda bir musicman sterling sahibi var. Kendine yapabileceğin en büyük iyilik böyle iyi gitarlardan birine sahip olmak. (hep daha iyisi vardır basların). Geri kalan her şeyi zaman içinde alabilirsin.

    Ama şunu eklemeden duramayacağım. Yanlış bilmiyorsam yukarıdaki efekt aletlerinin hepsi kulaklık anfisi olarak da iş görüyor. Yani evde çalışmak için ortam sağlıyorlar. (fiyatlarına baktın mı bilmiyorum ama onlardan bir tane alırsan iyi bir gitar alma şansın kalmaz bildiğim kadarıyla).

    Çok uzattım. Vaktim de pek kalmadı,. Söyleyeceklerimin çoğunu dağpınık da olsa söyledim ama.
Bu konunun tüm mesajları