Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

bass için öneri!

• muzo_x • 16 Eylül 2004 03:43 • #539425
    Merhaba;
    Bass a uzun süredir ilgi duyyorum ve sonunda başlamaya karar verdim.ama hangi gitarı almalıyım karar veremiyorum.550 milyona kadar(çok zor olacak ama daha hayırlısı olacaksa +50 daha)çıkabilirim ve sadece www.isfendan.com dan alabilirim.bana bu siteden bir öneride buluna bilirmisiniz.ben yamaha rbx270 veya Fender Squier Affinitiy P-Bass düşünüyorum.sizce iyi düşünuyormuyum?:) iyi düşünuyorsam son olarak hangisinde karar kılmalıyım ve aralarında çok fark varmı?eyer kötü düşünüyorsam başka hangi gitarı seçmeliyim?(bu arada rock ağırlıklı çalmak istiyorum(tabi becerebilirsem)).
    Anfi için 3-4 ay para ayıramıya bilirim, sizce yeni başlayan birisi oğrenme ve alışma süreci niyetine 3-4 ay için anfisiz idare edebilirmi? veya bu süre zarfı için-şüphesiz tatmin edici olmayacaklardır ama başka alternatifler varmı?(mesela müziksetine bağlamak gibi) eyer var sa bu manyetiklere filan zarar verirmi?
    yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler.
  • Custombass • 16 Eylül 2004 04:03 • #539426
    Selamlar;
    Öncelikle ayırdığın miktar ile Sadece Yamaha Rbx (ki starter bir seridir) veya KOre bir Fender almaktansa kullanılmış daha iyi bir alet alabilirsin.http://www.basgitarist.comadresinde,sitemiz bünyesinde satılık bir çok bas gitar bulunmakta.5 sayfa dolusu bas gitar var.Yamaha veya fender diye ısrarlı isen Fender alman daha akıl karı olur.Bence tabi.Rbx kısır bir alet.En azından Presicion biraz daha faydalı olur senin için.
    Amfi olayına gelince;şimdilik bilgisayar'ın ses kartına veya müzik setine bağlayarak bir şekilde çalışabilirsin.Bu manyetiklere değil ama müzik setinin Amfisine zarar verebilir.Fakat mantıklı bir şekilde kullanırsan Ses kartı veya müziz setinde pek bir sorun yaşayacağını sanmam.Daha sonra paranı biriktirip starter bir amflikatör alırsın.
    Dediğim gibi eğer almak istediğin aletin 2.el olması seni rahatsız etmeyecekse http://www.basgitarist.com
  • muzo_x • 16 Eylül 2004 04:21 • #539427
    yardımın için çok teşekkürler.2. el önerini deyerlendirmeyi çok isterdim fakat 550 milyonu peşin olarak çıkmam imkansız www.isfendan.com dan almamın sebebi kredi kartına taksit yapıyor olmaları.
  • Alassai • 16 Eylül 2004 08:46 • #539428
    Hangi sehirdensin? Belki bulunduğun yerde dukkan onererbiliriz.
  • aykuth • 16 Eylül 2004 09:38 • #539432
    Alassai: infosunda ısparta yazıyor arkadaşın.

Sertaç: Sitendeki ikinci el kısmı iyi bir öneri, ama ben "affinity" squier precisionın yamaha rbx270 kalitesinde olacağını düşünmüyorum. İkisi arasında Benim önerim rbx270 olurdu. ki ben fenderleri beğenmeme rağmen.

nickini unuttuğum öneri isteyen arkadaş: peşin 300 dolarla (şu an 450 milyon) daha iyi bir gitar alabilirsin. 50 milyon da ankaraya gidiş geliş masrafını koyarsın. bence bu şekilde taksitli alışveriş en iyi yöntem değil ve isfendan com uzaktan erişim sağlasa da çok ucuz sayılmaz.
  • Alassai • 16 Eylül 2004 10:02 • #539433
    Ucuz Yamaha'ların sesleri biraz yapay oluyor. Bende de Squire Precission var. Gerçekten işçilik falan dediğin gibi Yamaha kadar yok ama sesleri daha sahici ve de sıcak. Bu arada ben onu satacağım 120 dolara. Ilgilenen olursa yazsın.
  • muzo_x • 16 Eylül 2004 12:12 • #539434
    yardımın için çok sağol aykuth.ne yazıkki isfendandan başka seçeneyım yok çünku 12 taksitle anca alacağım.
    anladığım kadarıyla squier ile rbx arasında fazla kalite farkı yok,sanırım tercihim son olarak tipini çok beyendiyim squier yönunde olucak.birde(çok oluyorum ama:)) sizce washburn xb120 ve Aria MAB 09 nasıllar?
    deyşik görüşleri olanlar görüşlerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum.
  • Alassai • 16 Eylül 2004 12:51 • #539435
    ben gene de denemeden alma derim. bir hafta sonu atla git Antalya'ya Selekler çarşısındaki mağazalarda bak iyice bir, bir markayi beğen ona göre de net'den al.. ya da en güzeli atla git istanbul'a hem dene hem al, onların çoğu 12 olmasa da epeyce bir taksit yapar. yalniz gördüğüm kadarıyla fiyatlar oldukca iyi bu sitede.
  • aykuth • 16 Eylül 2004 13:45 • #539436
    squier precision 120 dolara kaçmaz derim (hele standart seri ise). İzmire gelebilsem ben alırdım. İzmirdekilere duyurmak gerek.

yamahanın sesleri gerçekten de farklı squierlerden. Ama tonları denemek gerekli. Bir de dediğim gibi affinity serisi bir squier bu standart değil.
  • Alassai • 16 Eylül 2004 14:22 • #539437
    Benimki Affinity midir bilemiyorum. Ama gayet güzel bir bas. Ama ben kendime daha iyisini yaptırıyorum. Aslında yeni bası apan arkadaşa takas olarak vereceğim ama satabilirsem de onu satmaktan kurtarmış olurum diyorum. Isteyen varsa bi e-mail atsin gelsin Bostanlı'da gostereyim.