-
elektro gitar almak istiyorum...klasik gitarda biraz tecrübesi olan biriyim...rock ve metal tarzlarda çalmak istiyorum...yeni başlayan birine nasıl bir gitar önerirsiniz? (marka ve fiyat da yazarsanız sevinirim...) 2. el gitar da olur..nedir piyasa durumu bilgi verirseniz sevinirim....teşekkürler....
-
Madem gitara yatkınlığın var direk olarak elektro gitar alabilirsin. 2. el bir Washburn bt4/bk gibisinden bir modeli vardı o seni bayağı götürür. Fiyatı ikinci el olarak 200 $ civarında okması lazım. Ama param var diyorsan Fender stratocaster meksika alabilirsin 550-600$ ikinci el. Bu gitar bayağı iyi bir gitardır...
-
washbur'nün sitesinde o gitar için 139$ diyor..ama türkiyedeki fiyatı daha fazla olabilir...ayrıca fazla param yok...150-180$ civarı düşünüyorum...
-
Valla en son fiyatlara bakmadım ama burada o gitarın 140$ olması imkansız. Dediğim gibi bir araştır ve Washburn u al derim...
-
Başta söylediğin gibi rock ve metal müzik yapıcam diyorsan CORT X serisi tam sana göre çünkü bu gitarlar metal müzik yapmak amacıyla üretilmiş.180 dolara X6(sıfırı 300$) alamayabilirsin ama 2.el X2 bulabilirsin çünkü sıfırı da 230 dolar.Piyasayı araştır biraz.
-
2. el Washburn bt4/bk için 250$ istiyo biri gerçekten temizse fiyat uygunmu?
-
bence washburn artık eskisi kadar iyi gitarlar üretmiyo. yani washburn deyince oturup bayaa düşünmek lazım. cort X2 kötü bir gitar. eğer cort alacaksan en azından X6 almalısın. onun da fiyatı 300 $ civarında. ama cort da çok iyi bir marka değil. iyi gitarları da var ama arayıp bulmak lazım. marka cort olunca aynı model iki gitar arasında dağlar kadar fark olabiliyor. bence acele etme ve para biriktir. ben olsam 200 $ lık bir gitar almazdım. araştır ve azimle para biriktir. elektro gitar eğer kötüyse çekilmez olur, hayatını zindan eder. tecrübeyle sabittir. :) yamaha da araştırabilirsin. Floyd Rose köprü olmasına dikkat et.
-
Floyd rose olmaması dicektin sanırım eja. adam yeni başlıyorum diyo floyd rose ile nasıl uğraşsın üstelik ucuz bir gitar alacakmış. ha yok adama gıcıksan falan önerinin arkasında durabilirsin :)
-
Alman gereken gitar kesinlikle Cort'tur. Gitarını ilerde yenilemeyi düşünüyorsan G serisinden birini seçebilirsin. Ancak G serisiyle Metal tarzı çalamazsın. Yani tonu metale pek uygun değildir. Ama clean tonları harikadır. Eğer hard rock veya Metal tarzı istiyorsan X serisinden (Solo Series olarak da biliniyor) birini seçmelisin. Ben bir X-2 kullanıcısıyım. Aslına bakarsan gayet memnunum. Madem yenisin, o zaman sana serinin X-6 modelinden üstü şu anlık fazla gelebilir. İki gitar arasında (X-2, X-6) bir kaç fark var tabi. Bunlar floyd rose original tremolo system (bence gerekli olmayan, sustain'i azaltan bir şey ama son zamanlar pek bir moda) ve pickup yerleşimidir. X-2 Çift Humbucker (bu baya iyi, koyu bir ton veriyor), X-6 ise 2 Humbucker 1 Single (Bu daha ince ses verir bazen cızırdayabilir dikkat!) yerleşimini taşır. Ancak şu da dikkate alınmalıdır ki, X-2'nin humbuckerlarının kalitesi X-6'ya oranla daha yüksektir.
Sana iyi şanslar.
-
eyvallah dostlar yardımlar için araştırayım biraz daha şöyle yine bi sorum olursa yazarım....