-
yaklaşık 6 aydır felan bass çalmaya çalışıyorum ve bi processor almayı düşünüyorum.öööle çok da param yok 150 milyon falan.korn un tonları yakalayamam (elimdeki parayla) :)belki ama en azından o tonlara yaklaşmak istiyorum.korn un bascısının dod marka kullandığını öğrendim.sizce ne yapmalıyım.keseme uygun bi processor önerriseniz sevinirim.eyvallah.
-
yok mu bu işten anlayan yav?
-
olum ben de bp50 var digitech ama korn un tonları ıcın sana soyle na gostersem :))) bas gitar ne marka ? artı 6 ayının sonunda fieldy gibi calabiliyormusun da ton lazım ...
-
DreamOfGrave oku bunu( processor mevzusu)
basım yamaha BB404L.Fieldy gibi elbette çalamıyorum.Bu bir.Korn un tonlarına yaklaşmayı bırak aynısını dod processor ve bi kaç tane pedalla yakalayan adamda gördüm.Bu iki.Senin kadar ukala bi adamda hiç görmedim.Bu da üç.Birzacık insanlara yardımcı olmayı dene.Bi dene bak sonra hoşuna gidecek hep yapacaksın bascı kardeşim benim.......
-
DreamOfGrave oku bunu( processor mevzusu)
Böyle hıyarlar her zaman çıkar, salla. Fieldy'i Mieldy'i de salla. Tonun iyi olsun istiyorsan aç metronomu, (mümkünse ritm çalan bir zımbırtıyı) tın tın tın seni hiç zorlamayan tempolardan başlamak üzere uzun süre çalış. Ne çalarsan çal, ama başladın mı 1- 1,5 saatten önce kesme, hiç durmadan çal. Basçı dediğin ritme hayat verecek, o yüzden yaratmaya çalış bişeyler. Kendi müziğini çal, başkalarını salla. Swing dinle. Swing çal diye demiyorum, o groove orada var, onu anlamaya çalış yeter. Bas demek groove demek. Kontrabasçılar önemli, mesela sana bir adam, (belki bilirsin) Eddie Gomez dinle. Zamanla Fieldy gibi, ya da Gomez gibi vs. çalmanın bir önemi olmadığını anlayacaksın umuyorum. (Fieldy kim bilmem, fark etmiyor.)
Bu arada SansAmp Bass Driver DI iyi galiba güzel bir ton için, ayrıca herhangi bir sisteme sorunsuz olarak bağlanabilmek için. Ama sen önce beni dinle, bu işler esasen pedalla falan olmaz, önce sen uğraşıcan biraz, (bilmiyorum tabii, belki de uğraşıyorsundur zaten). Sadece yardımcı olmaya çalıştım biraz...
Sevgiler.
-
processor mevzusu (bass için)
eyvallah aliveli.çok sağol abi.abiyi lafın gelişi bi hitap şekli olarak söylemiyorum.gerçekten abimsin yani :) söyledikelerini kesinlikle uygulıycam.tecrübesiz olduğum için bana yapılacak her türlü öneriyi uygulamaya çalışlıyorum.Eddie Gomez ismini sadece duydum.kimdir nedir bilmiyorum.ama diniliycem.önerilerin için çok teşekkürler.herkes yardımsever olmuyo tabi ;) gelecek zamanlarda da önerilerini bekliyorum.(önce şu söylediklerini bi uygulayımda :)) eyvallah abi.hoşçakal.
-
bende zoom 506 120 milyona satıyorum ayarlarla oynayarak rahatlıkla istedigin tona ulasırsın garanti veriyorum
-
bas gitarda efekt aletleri pek kullanılmaz. tabi tercih meselesidir bu. ama genelde istediğin tonu veren gitar ve amfiyi seçtiğinde efekte gerek duymazsın.
ufak bir tavsiyede bulunayım. fieldy veya başka birine benzemeye çalışma. enstrumanının tonu beneyebilir ama sen benzeme. ortalıkta çok iyi çalan ama kendine has bir kişiliğe, özgünlüğe sahip olamayan yığınla adam var.
bence seçim yaparken biraz daha düşün. daha küçük ama daha sağlam adımlarla ilerle.
-
ben 1.5 senedir caliyorum washburn xb100 um var yakinda fender squier standart jazz bass alcam insallah
bende rhcp hastasiyi, peki ben flea nin su hafif distortionli, slap e benzeyen ama fingerstyle la yakaladigi tonu ( konserlerde falan duymussunuzdur) nasi bir processor la yakalarim , yaklasirim ? en azindan benzesin birazcık, tum rhcp sarkilarini, slaplerini, sololarini hatmetmis biriyim su tonu da benzeteblsek ne iyi olcak
-
eyvallah xes.çok sağol abi.ya şimdi bizim çalıştığımız parçalar genelde korn'un parçaları olduğu için fieldy'nin tonuna benzer bi ton arıyorum.şimdi sen bana "ulan senin etin ne budun ne de korn çalmaya çalışıyon" diyebilirsin ;)) haklısında.ama adamlara hastayım valla.özelliklede bas tonlarına.o nedenle bu tona yaklaşmaya çalışıyorum.önerilerin için sağol.dikkate alcam önerilerini.daha yeni olduğum için her türlü öneriyi değerlendiriyorum.çokta işime yarıyo.eyvallah abi tekrar sağol.