-
kimininiz bu adamla ugrasılmaz diyeceksiniz hız teknikleri ve abartı gibi yargılar olusabiliyo neyse
sözün kısası
benim maksadım bana göre melodik olan bazı kısımları calabilmek
solo teknikleri konusunda sorunlarım var misal swip
yardımcı olursanız sevinirim!
-
uğraşmaya değmez bence, kendi stili olan gitaristleri örnek alsan senin için daha faydalı olur...
-
Nası yani uğraşmaya değmez? Petrucci dandik gitarist mi yani? Kendi stilimi yok? Taklit mi ediyor? İstersen biraz araştır, hem bu kadar hızlı ve hem bu kadar melodik olan kaç kişi var bu dünyada, G3'e de taklitçi gitaristleri alıyorlar zaten...
Petrucci sololarını çalmak konusuna gelirsek biraz birikim gerektirir elbette, lak diye çalamazsın, ne bileyim teknikleri, dizileri günde belli periyotlar halinde çalışırsan, olur. Biliyorsun bu iş zaten çalışmaktan geçer. Kendine örnek olarak iyi bir gitaristi almışın hocam, kolay gelsin.
-
petrucci'ye gelmek zaman alır be abi.
-
her şey zaman alır. ama petrucci gibi çalmak imkansız değil. tamam adam istediği zaman solonun bokunu çıkarıyo ama yine de dünyanın en hızlısı değil. azimli çoğu gitarist DT partisyonlarını çalabilir. Sadece biraz hırslıysan ve Petrucci'nin Rock Discipline kaydında anlattıklarına düzenli ve dikkatli biçimde çalışırsan Petrucci'nin çoğu solosunu çalabilirsin. Hatta yeteri kadar hırslıysan Petrucci'yi geçebilirsin de.
bu arada "petruchi" değil abi =)
-
ama abi şimdi herşey hız değildir, bu adamın en önemli özelliği bi çok hızlı adam gibi tek gam üstünde coşmaması, farklı yerlerden, farklı gamlardan birşeyler atması, gerektiğinde hızlı, hatta çoğunda da hızlı ama melodik, işte o melodik olma var ya, müthiş bir ayrıntı, evet bu arada Petruchi değil, adam sanki Mısırlıymış gibi falan geliyor bi an.
-
john petrucci sololarını calmak
Bir gitaristin attığı soloları (Petrucci, Malmsteen, Vai, Satriani, vs vs) çalmak sorun olmamalı arkadaşlar. Kasarsınız sonunda yaparsınız ama önemli olan adamların armoni bilgilerini sololarına nasıl yansıttıklarını kavrayıp bu şekilde kendinizi geliştirmek olsun. En basit örnek. Blues çok mu zor kalıpların olduğu bir müzik?
Hayır... Ama SRV ile başka bir gitaristin soloları arasındaki fark armoni bilgisinden geçer. Sadece etüdlere kasmak yerine biraz da armoni ile ilgili çalışmalara yön vermenizi tavsiye ederim.
-
çaba sarf etmek gerektigine iyi deginmissiniz bu kısım anlasıldı ama sorun sadece o degil benim gibiler de bu konularda gerekli olan hırs zaten mevcut yabancı dil ve kaynak sorunu cekiyorum benim ricam solo teknikleri konusun da ilgilenirseniz sevinirim
birde armoni bilgisi? nasıl kendimi gelistiririm
-
-
çoğu şey mevcut