-
iyi de kardeşim, vai'nin çaldığı gitar ibanez değil. ibanez o adamın sadece sponsoru. yoksa o gitar bilmem kaç tane custom shop'tan geçiyor, bir tanesinin fiyatıyla nerdeyse gitar fabrikası satın alınabiliyor... yaaa... kanmayın böyle şeylere. japon adam gitar yapamaz kardeşim, teknolojiyle gitar üretilmez, sevgiyle ve incelikle gitar üretilir. amerika sularından fender veya gibson diyorum, susuyorum(hay gözünü sevdiğimin telecasteri, off ,offf, millet oyuncak gitarlarla oyun oynuyor yahu, ibanezmiş, hehe)
-
onların gitarları milimine milimine hesaplanıyo çiziliyo inceleniyo cart curt yani ibanezlikten çıkıyo el yapımına giriyo
-
arkadasa kat1l1yorum... ibanez solo giatr1d1r bun gore uretilir hassasiyeti fazlad1.ben prs fan1y1m paran yetmez belli ki ibanez soruyosun ama bence de fender fena secim degildir.gibson tavsiye ederimbende.ama ne müzik yapcag1nda onemli.
-
abi kim demis ibanez kotu bi gitardır diye mukemmel bi enstruman bence hemen al paran varsa emin cok memnun kalacaksın insana mukemmel bi hisler yasatıyor
-
yeni kore ,çin vs üretimi ibanez,cort,washburn vs hicbir gitarı, özellikle superstrat tipi gitarları sevemiyorum. ama 60 80 arası yapılmış ibanez,tokai,ventura ve bir sürü firmanın ürettiği işçilik ötesi gitarları görünce de japonlar gitar yapamaz sözüne pek katılamıyorum. adamlar adeta sanat eserleri ortaya koymuşlar. yeni stratocaster'a ve daha birçoğuna bu el emeği gitarları tercih ederim.benim tavsiyem eğer 1000 dolar gibi bir paran varsa iyice etrafı araştır ve güzel,yıllanmış, vintage tabir edilebilecek bir gitar al kendine. italyan,japon ve amerikan yapımlarını öneririm özellikle. ama araştırmak lazım tabi. yine de 72 model düzgün muhafaza edilmiş bir japon les paul taklidinin bugün 700 800 dolara satılan gudik epiphone lardan çok daha güzel olacağını sana garanti edebilirim.
-
Korea ibanez kullandım tek kelimeyle rezalet.Ama Japon Ibanez hiç denemedim onun hakkında yorum yapamayacağımda şu ana kadar japon ibanezden şikayet eden duymadım sadece Ibanezin fabrika çıkışı manyetikleri çokda iyi değil diye duydum.Manyetik konusundada sorun yaşarsan Seymour Duncan ya da EMG ile sorununu çözersin büyük ihtimalle.
-
usa stratocaster derim. bir de ilerde eşik manyetiğini humbucker yaparsan daha da sertleşir. bu güne kadar o gitarın tonuna ulaşabilen olmamış herkes bunu söyler. 850 dolara bir tane fat strat vardı ilanlarda ilgilenirsen bana msaj at ben sana adamın adresini veririm. çok temiz. ben alacaktım param yok...
-
sucuklu yumurta sen bu ulaireattea ya bakma herşey maddi duruma bakıyor. bu arkadaş ibanezin en dandik modeli olan S serisini almıştı onun için öyle diyo. elbette kore ve japon arasında fark olcak paran varsa japon al az varsa kore al ama RG serisi al gidip S serisi falan alma. ilerde manyetiklerini değiştircek olursan ibaneze sakın seymour duncan manyetik takma di-marzio takarsın. ibanez güzel gitardır. (lütfen forumlara bilgisi olmayan arkadaşlar cevap yazmasın. önce öğrensinler sonra cevap versinler. insanların aklını karıştırmasınlar.)
-
sagolun arkadaslar.japon ibanez rg aldım:)
-
hadi bakalım hayırlı olsun gitarın,bi ara getir de, biz de çalalım :)