Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

EMG-81 Active Set veya EMG-HZ H4

• _siMya_ • 1 Ocak 2005 15:39 • #560226
    Bu iki manyetikten EMG-81'in daha iyi olduğunu biliyorum ama HZ daha ucuz, 81 yerine HZ alsam ne kaçırırım?İkisi arasındaki ton farkları neler? Türümüz ;Heavy metal, hardcore ve doom metal.
  • deliturko • 1 Ocak 2005 18:51 • #560227
    ya babuş şimdi h4 ve 81 zaten birbirinin aynı manyetikler hiçbir farkları yok ama 81 aktif avantajı canlı performans a daha uygun olması çalarken senin hatalarını düzeltmesi gibi bi avatajı var ama bu senin baskı hatalarını düzeltir sadece birde cıkış farkı var tabi ki,h4 500 mv iken 81 1250 mv (millivolt) zaten bu baskı kaliteni arttıran özelliği bazı teknikleri uygularken daha verimli oluyor ama h4 bile cıkış olarak cok güçlü bunu belirteyim h4 pasif olduğu için daha zengin bir tone yelpazesi var bu kesin olan bi şey ama 81 de iyidir bu konuda sonuçta iş amfide biter bence kimileri aktif manyetikleri sevmez sebep olarakda gitarın yapıldığı malzemden kaynaklanan tonunu yok ettiğini gösterir 81 e tek dize derler ama 81 in tonunu seviyor isen kesinlikle al derim cok baba aletlerdir şahsen bende almaya çalısıyorum şu an sana diyebileceklerim bu kadar yanlişım varsa garaj sakinlerinden biri beni düzeltir kolay gelsin sana
  • _siMya_ • 2 Ocak 2005 14:59 • #560236
    EMG 81 Active Set'in sesini Metallica'dan biliyorum (bilen bilir Kirk'ün kullandığı manyetiklerdir kendileri) çok kalite sesi var.Şu hataları düzeltme olayını biraz açar mısın rica etsem deliturko?
  • _siMya_ • 2 Ocak 2005 15:01 • #560237
    Bir de eklemeyi unuttum, bu manyetikleri alırsam bendeki Cort X6'ya takmayı planlıyorum sizce napıyım? ESP LTD F-250 almayı planlıyorum(emg hz h4 manyetikli) ama Türkiye'ye internet sitesindeki fiyatlardan çok daha yükseğe geldiğini duydum.F-250 almak yerine Cort X6'ma EMG-81 active set alsam ziyan olur mu, iyi mi olur?Daha ucuza daha iyi gitar yapmış olur muyum?
  • deliturko • 2 Ocak 2005 17:26 • #560239
    x 6 ile yapacağın kombinasyonu önermem çünkü pek iyi bi gitar değil tabi ki bu senin alım gücüne göre değişir 300 dolar civarı alınabilcek en sağlam aletlerden biri gitar olarak ltd ler fena sayılmaz ama yani şimdi manyetik olayını bence ertele derim çünkü emg bulmak bayağı zordur bunu belirteyim bence elindeki parayla git iyi bir gitar al tahminim emg set+ gitar sana bayağı pahalıya patlar alcağın gitada iyi olmayacak bir süre sonra satacaksın ltd fena bir tercih değil bence biraz daha bekle parayı denkleştir daha üst model bir ltd ya da ibanez falan al ibanezin 2. el üst bir modelini almak mantıklı olur onu modifiye edersin sen bana bütçeni söyle ben sana ona göre bir secenek gösteriyim çünkü manyetiklerle iş bitmiyor sadece
    hata düzeltme işine gelince klavyeye parmaklarınla yaptığın baskının kalitesine göre ses alırsın kötü basarsan zayıf bir ses cıkacaktır ama emglerin gücü cok fazla olduğu için bunu fazlasıyla telafi eder anlicağın canlı performans a daha uygundur aktif oldukları için ama yine diyorum aktif manyetiklerin ton karakteristiği pasifler kadar geniş bir yapıda değildir bence biraz daha araştırmada bulun ondan sonra gitar ve manyetik konusunda karar ver derim sırf kirk hammet kullanıyor diye gidip alma onları kirk ün kulladığı gitar 4000 dolar amfisi efekler cabası bilmem anlatabildim mi sadece manyetikle iş bitmiyor emgler amerikada 250 dolar 300 dolarlık gitara takarsan iyi bir performans bekleme iyi bir gitar ilk önce
    yardım edebildiysem ne mutlu bana
  • _siMya_ • 3 Ocak 2005 17:01 • #560247
    Sağol yardımın için.Bütçem 700dolar,yukarıda dediğim gibi çalacağım tür heavy metal,doom metal,hardcore.Senin tavsiyen nedir? LTD F-serisi gitarların tipleri de çok hoşuma gidiyor, özellikleri de oldukça iyi ancak Türkiye'ye daha pahalı geliyormuş bu konuda bilgin var mı? Bilgisi olan başkaları da cevap verebilir tabi.
  • deliturko • 3 Ocak 2005 20:40 • #560248
    şimdi istanbulda olmadığım için tam olarak alınabilecek gitarlar hakkında yorum yapamicam fakat illede esp istiyorsan ltd leri salla derim sebep bu gitarlar bir esp değiller nede olsa bence 2. el fender amerikan alabilirsin garaj sakinleri 700 dolar ı duyunca saycaklardır sana o fiyata olan harika gitarları esp diyosan bence biraz ertele o esp hayalini bende erteledim sitede baktığın fiyat 1000 dolar burda 2 ye katlanabiliyor esp olunca, daha makul olanı jacksonlara bakman ben jacksonlar hakkında bilgi veremeyeceğim çünkü jacksonları pek bilmiyorum ama bu gitarlarda cok iyi gitarlardır 2. el cok iyi bir gitar alabilirsin emg yerine seymour duncan ya da dimarzio ile modifiye edip harika tonlar alabilirsin bu markaları bulmak cok daha kolay ve makul fiyatlarda satılıyorlar benim görüşüm bu
    daha iyi yorumlarda mutlaka yapılacaktır merak etme bekle biraz sabret hatta para biriktirmeye devam et derim kolay gelsin
  • _siMya_ • 5 Ocak 2005 16:54 • #560259
    Bildiğim kadarıyla LTD, ESP'nin bir serisi. Yani ESP LTDserisi şeklinde, yanlış mı biliyorum? Yani ben gerçekten o gitara aşık oldum diyebilirim (F-250) music123.com'da baya iyi fiyata satıyorlar, özellikleri de baya iyi görünüyor kağıt üstünde.F-serisinin LTD olmayanı da var (F-200 ya da onun gibi birşey) onu alsam :) ?? F-250'nin fiyatı 616dolar indirimsiz, music123.com indirim yapmış 420dolar mı neydi.Baya iyi fiyat,tabi Türkiye'de çok daha pahalıdır ama siteden alsam güvenilirse.Bu gitarın kötü yönü nedir ki almamamı öneriyorsun?
  • deepzeppelin • 6 Ocak 2005 20:04 • #560280
    merhabalar. karışmak gibi olacak ama LTD leri ben de denedim. Pek içime sindiği söylenemez. Fikrimi soracak olarsan; sana güzel bir ibanez ve dimarzio kombo öneririm. çok sağlam ve sert tonlar yakalarsın ;)
    iyi günler
  • _siMya_ • 8 Ocak 2005 21:05 • #560301
    Yok ne karışması forumların amacı bu zaten, iyi ettin de karıştın.Kombinasyon iyi de fiyatı önemli, çok kassam 1000dolara kadar çıkabilirim, bu kombinasyon ne kadar tutacak?