Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

EMG-81 Active Set veya EMG-HZ H4

• blackened69 • 13 Ocak 2005 20:02 • #560325
    Emg 81 manyetikler bence Hz serisinden kat kat daha iyiler. Öncelikle output olayı 81 modelinde 2 kat fazla. Böyle olunca zaten seçim yapmak hiç de zor gelmiyor insana. Zaten her palm mute'u (teli ne kadar sert kaparsan kapa) eşşekler gibi vermesinin de nedeni bu milivolt olayı. Bu yüzden metallicanın Blackened, Master Of Puppets, For Whom The Bell Tolls ya da Enter Sandman gibi şarkılarında palm mutelar çok kuvvetli gelir. Clean tonda da bir o kadar iyi Emg81 modeli. Kim Call Of Ktulu'daki arpejin ya da Master Of Puppets'ın ortasındaki arpeji sevmez ki? Tamamiyle muhteşem aletler bunlar...
  • _siMya_ • 15 Ocak 2005 17:46 • #560332
    Ya Blackened, bildiğim kadarıyla cort gitarları manyetik dışında kalitesiz değiller, hem EMG-81 ile ağacın verdiği sesin önemi kalmıyorsa ağaç pek önemli değil, sen ne diyorsun bu konuda?Tüm düzgün gitarlar Türkiye'ye çok pahalı geliyor(vergi vs.) ama EMG getirtme imkanım var gibi, taksam hakkaten işe yaramaz mı Cort üstüne?Bir de bunlar Active, yani batarya masrafı olacak düzenli olarak sanırım?
  • gogostarmen • 15 Ocak 2005 21:34 • #560333
    @simya
    emgnin tonunu seviyorsan getirt ve kullan derim. zaten manyetik aktif olduğu için ağacın pek önemli değil gitarın.
    satmazsın fabrika çıkışı manyetikleri ileride de yeni gitar aldığın zaman ona takarsın manyetikleri
  • blackened69 • 15 Ocak 2005 23:19 • #560334
    aslında haksız değilsin. Cort gitarlar genelde ucuz fiyata dayanıklı aletler oldukları için bu upgrade'i kendi x6'n üstünde yapsan fena olmaz. ancak bir emg manyetiğin bulunması gereken gitar bence ya bir ltd ya da bir esp olmalı. yani senin madem bir LTD almaya yeten paran var, o zaman emg manyetikleri olan bir Ltd almanı öneririm. Ben olsam şahsen öyle yapacağımdan eminim. ya o batarya masrafı sorun değil abi, ne var yani en fazla iki tane 9 voltluk pil alırsın, bu o gitarın yanında hiçbişi kalır zaten... emg81li bir esp gitarım olsa 2 değil 20 tane bile pil alırım...
  • _siMya_ • 16 Ocak 2005 13:54 • #560335
    Vallaha x6'nın orjinal manyetiklerini satıcam çünkü yeni bir gitara takılacak manyetikler değiller,kötü yani. Blackened hacı, EMG LTD'ye yakışır diyip bana gerek yokken LTD aldırma şimdi :)) hem EMG-81'li tüm ESP LTD'lerde floyd rose yok ki bana floyd rose lazım, bi MHB-1000'de var o da çok pahalı TÜrkiye'de($1300falan) şimdi dediklerinize göre gerekli veya gereksiz yere para harcıcam ona göre yani...
  • blackened69 • 16 Ocak 2005 14:25 • #560336
    haklısın baba da EMG varsa ben ne floyd rose isterim ne bişey... gerçi solo atmak için kesin gerekli bişi bu floyd rose... bak ne dicem, emg81 getirttir, x6ya tak, ama saptaki CORTX yazısının üstüne siyah yağlıboya çek ve oraya piyasada satılan ESP yapıştırmalarından yapıştır.
  • _siMya_ • 16 Ocak 2005 18:23 • #560338
    Hastasın sen :)
    CortX signature gitarımı yapmış olacam fena mı :)
  • blackened69 • 17 Ocak 2005 22:17 • #560344
    hahaha =)) ama bir emg'nin yeri her zaman bir esp'dir (bu sözü ben buldum :P )
  • _siMya_ • 24 Ocak 2005 18:59 • #560372
    Yok abi çok pahalı herşey ya...Ben X-custom alacağım, 1200dolarlık gitar, buraya 700dolara geliyor en uygunu o...