Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

AMD ci misin INTEL ci misin,memnunmusun?

  • HardrocK • 2 Şubat 2005 09:34 • #560435
    Bende yaklaşık 1.5 senedir AMD Athlon 2600+ var.İlk başta alırken çok sorun olur,yanar kül olur diyorlardı,fakat bende artı olarak hiçbirşey yok ve performans bakımından çok iyi,Pentium 4 3000 MHZ den daha hızlı çalışıyor (internet kafeden denedim hepsi P4 3000) ama bir kötü yanı var,birşeyi program açıkken diğer bir programı açamıyorsun,mesela cd yazarken winampı açabilene aşkolsun?!

    Kimde AMD var,Intel var memnunmusunuz???

    The Wolfram
  • fidelio • 2 Şubat 2005 11:19 • #560436
    o kötü yan 64 bit olmayan her PC de var, AMD çok iyi performans verir ama intel daha esnek hatalara karşı AMD işlemci hatalarını affetmez direk kilitler, mimarilerinden kaynaklı buda, ben intel kullanıyorum ve fakat AMD kesinlikle daha iyi diyorum yeni alacakların sakın ola gözü korkmasın...
  • guadalahara • 2 Şubat 2005 11:48 • #560438
    bendede amd 2600+ var.bende gayet memnunum.intelin verdiği performansın aynısını (hatta daha da fazlasını)daha ucuza alıyosun.
    birde ben cd yazarken rahatlıkla winamp açabiliyorum.zaten cd yazmayla winampın bi alakası yok.birbirini etkilememeleri lazım.ilk başlarda bende winamp açamıyodum ama bilgisayarı toplayan arkadaşım bikaç ayar yaptı ve artık cd yazarken rahatlıkla winampı çalıştırabiliyorum.hatta ben sana daha abartısını anlatıyım.benim bi arkadaşımda amd 2600+ den daha düşük bi amd işlemci var (kaç olduğunu hatırlayamadım şimdi)adam cd yazarken winamp çalışıyomuş ve aynı zamanda nfs underground oynuyomuş.valla bana böyle söyledi.bende onun yalancısıyım :)))
  • delil • 2 Şubat 2005 13:04 • #560439
    cd yazarken bir iş yapılamaması IDE kanalının harddiskle bir bağlanmasından kaynaklanır hep intel kullandım benim işlemcimden daha hızlı bir amd si olan arkadaş vardı onda ColinMcrae Rally4 çalışmaz sürekli hata veriridi oyundan çıkardı bende hiç olmazdı oyun uğruna kaç kere xp kurdu ekran kartını değiştirdi gene aynı oyun çalışmıyorrdu ve sorunlar birtek oyunla değildi sürekli xp hata veriyordu hala öyle kullanıyo garibim okadarda para verdi en iyi board ı aldı
  • HardrocK • 2 Şubat 2005 15:29 • #560440
    Valla bence o hem müzik dinleyip,hem underground oynayıp hem de aynı zamanda cd çekiyorsa,bence hepsini hayalinde yapıyor,o işlemi intel bile yapamaz abi :P

    The Wolfram
  • Ktulu • 2 Şubat 2005 16:14 • #560442
    Arkadaşlar,

    bir tasarımcı,programcı ve sistem mühendisi olarak şunları söyliycem:

    "AMD masaüstü sistemler için, 1999'dan beri Intel'den daha kaliteli işlemciler çıkarıyor." Yani Athlon serisinden beri. Athlon XP değil Athlon.

    Ben 1999'dan beri hiç Intel işlemcili bir bilgisayar almadım Ancak bu ay Intel Centrino'lu bir laptop aldım o da ayrı mesele. Laptop olayında pilin dah auzun dahaynması için daha az enerji tüketen ve daha az ısınan bi işlemciye ihtiyaç duyduğum için.

    Gelelim masaüstü sistemlere:

    Öncelikle dediğiniz yazılım kilitlenmeleri tamamen yazılımsal olaylardır. İşlemciyle hiçbir alakası yoktur. Ancak RAM'inizin yetmediği durumlarda bahsettiğiniz hatalarla kaşılaşırsınız. Şahsen 3D Studio MAX'te render yaparken bile 750 MHz bir AMD Athlon'la rahat rahat mp3 dinleyebiliyordum 2000 yılında bile. Tabii ki arkaplandaki işleriniz yavaşlayacaktır bu gayet normal. Intel'de de AMD'de de, Cyrix'te de bu durum aynıdır.

    AMD, kendisiyle aynı hızdaki Intel'lerden çok daha verimli çalışır, bunun sebebplerinden en önemlisi işlemcideki cache miktarı ve veriyollarını daha verimli kullancak yapıda inşa edilmiş olmasıdır.

    Intel de alsanız AMD de alsanız işlemcinin donanımıyla ilgili kesinlikle hiçbir problem yaşamazsınız zaten. Yaşıycağınız porblemlerin donanımla bir alakası yoktur. İşlemciyi ancak fiyat/performans verimi açısından değerlendirebilirsiniz. Ki AMD'nin 6 senedir bu piyasada "ezici" bir üstünlüğü var. ABD'de şu anda Intel'den çok daha fazla satıyor zaten AMD işlemciler. Türkiye'de ise hala eskiden kalma bir Intel fanatikliği sürüp gidiyor. Açıkçası teknoloji fanatikliği komiğime giden bir olay.

    Ben 19 aydır AMD Athlon XP 1800 kullanıyorum. Ama ilk aldığım zaman işlemci çarpanını, anakart frekansını ve işlemciye gelen voltajı değiştirerek aktif soğutmayla birlikte 2600'de çalıştırıyorum. Ve ısınma dahil hiçbir problemle karşılaşmadım. Şu anda işlemcim 27 derecelik odamda 47 derecede çalışıyor. Normal bir soğutmayla aynı hızdaki overclock'suz bir işlemci 50-55 derece arasında seyreder. (2800'de de rahat çalıştırabiliyorum ancak sıcaklık 53 derece civarında seyrediyor o zaman)

    Yani şöyle söyliyim: Zamanında Intel 2600'e vereceğim paranın yarısından azını vererek bir AMD 2600'e sahip oldum. Hala da bunun sefasını sürüyorum.

    (Yalnız overclocklu bir sistem olarak kasamda extra 3 fan, harddiskimde de 2 fanlı aktif soğutucu bulunduğunu belirtmem gerek)
  • Ktulu • 2 Şubat 2005 16:19 • #560443
    + olarak şunu da belirteyim:

    Evimde 4 adet PC var.

    1 AMD 1800 (1,5 senedir 2600'e overclocklu)
    1 AMD 2100
    1 AMD 750
    1 Intel Centrino (1.8) Notebook
  • HardrocK • 2 Şubat 2005 17:48 • #560448
    Abi bu kilitlenmeler ram den kaynaklanıyor demişsin de,bende 512MB DDRRam var,bende neden böyle oluyor?

    Birde bu overlock için işlemcinin bir yerlerini lehimliyorlarmış falan,yani bende bir tane ATHLON XP 2600+ var bende bunu 3200e falan nasıl çıkarabilirim??
  • delil • 2 Şubat 2005 18:22 • #560449
    Bende bilgisayarı 1993 yılından beri kullanırım bazı yazdıklarına katılmıyorum AMD donanım açısından sorunsuz diyorsun hepsi yazılımdan kaynaklanır diyorsun o zaman sana bir şey söyleyeceğim hemen anlaycaksın AMD ye chipset üreten "via" ve "sis" :) anladın dimi şimdi diyeceksin o chipset üreticilerinin hatası diyeceksin ama hala nforce da bile hatalar oluyor
    ayrıca çoğu program intel i öneriyor (PhotoshopCS vs..vs)
  • Ktulu • 3 Şubat 2005 03:07 • #560450
    O programların Intel'i önermelerinin sebebi Intel işlemcilerin içindeki SSE veya SSE2 komut setiyle daha kolay yapılabilecek şekilde kodlanmış olması programların.

    VIA ve SIS firmalarının da chipsetlerinde donanımsal olarak bir problem yoktur. Olsa zaten piyasaya çıkamaz, çıkarsa firma imajları zedelenir bi kere :) Ayrıca VIA ve SIS sadece AMD'ye değil tüm işlemciler için (Intel de dahil) chipset üretiyorlar. Bir sorun varsa chipsetle ilgili, o da sürücülerden kaynaklanıyordur. Ki Intel de her an için sorunlu bir driver çıkarabilir. Bu ihtimal her marka için geçerli.

    HardrocK arkadaşım, overclock için lehim gerekmiyo illa ki. O bazı işemcilerde çarpan kilidini kırmak için yapılıyo. Senin en çok performans alacağın asıl olay anakart frekansını artırmak çarpan kilidi olsa bile.. Tabi frekansı çok artırırsan işlemciye gelen voltaj yetmiycektir ve kilitlenmeler olacaktır. bunu engellemek için de işlemciyi yakmayacak kadar (!!) ufak voltaj artışları yapmandır. Benim CPU 1.6 voltta çalışıyodu mesela ben 1.7 yaptım. Tabi önce 1.65te de denemiştim kilitlenmeler yaşayınca biraz daha artırdım.

    RAM olayını şu yönden söyledim:
    Eğer donanımla ilgili bi problemin varsa ve o donanımın yetersizliğinden kaynaklanıyorsa işlemci için böyle bişey söyleyemezsin zaten. Ancak RAM gibi bir donanımın yetersizliği söz konusu olabilir. Yoksa o problem kesin RAM'dendir demedim yani. Ufak bi ihtimaldir. Asıl problemler yazılımlardan kaynaklanır. Sonuçta programcılar da benim gibi insanlar :)