Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

seksist anket sorularini kinama mesaji!

  • aykuth • 14 Ekim 2004 09:35 • #566067
    Merhaba,
    Her ne kadar bir hemcinsin olarak seni anlamakta zorlamasam da

    Standart bir ceteris paribus yaklaşımıyla modern toplumlarda bir kadının, sadece kadın olduğu için elde ettiği gücü bir düşünür müsünüz? Feministler "biz istemeyiz öyle şey, onlar yararlanmaya çalışanlar..." objektif düşünmeyenler de "böyle seksist yaklaşımları bırakalım" diyeceklerdir tabii ki.

    Ama etrafımdaki ilişkilerin genelinden çıkardığım budur.

    İlginize...


    Bir erkek olarak yukarıdaki tesbitlere katılmadığımı söylemeliyim. Kadının kadın olmasından elde ettiği güç (varsa) ne yazık ki ancak şu koşullarda geçerlidir: kadının erkeklerin "istediği gibi" bir kadın olması.

    Ayrı toplum katmanlarında veya çevrelerde yaşıyor olabiliriz ama bu benim kadına (bu kadın yelapazesi aynı evde birlikte yaşadığım ablamdan başlayıp sokakta tek başına dolaşırken uğradığı tacizin haddi hesabı olmayan kadına ve hatta bir meta olarak kadın etine kadar uzanır) baskı olmadığı ve yeryüzünde kadın olmanın doğuştan belli dezavantajlara yol açmadığını senin pratiklerinden yola çıkarak kabul etmeme yol açmaz. Yaşanılan toplum (bana göre) hala ataerkildir ve kimi yerlerde erkeklerin cinslerine zaaflarını kullanan kadınların elde ettiği geçici güç ne yazık ki akşam geç saatlerde evine yalnız dönerken sonlanır.

    Aslında argüman falan da sunmak istemiyorum. Yaşam Pratiklerimiz farklı olabilir ama ben kadın olduğu için çeşitli şekillerde şiddete ve baskıya (fiziksel, psikolojik, cinsel vs.) maruz kalmamış çok az kadın tanıyorum ve bunu ayrıca parmakla gösterme ihtiyacı duymuyorum.


    Dip: Araba kullanma meselesine girmeyi hiç düşünmüyorum. burası ankara ve neredeyse herkes istanbul şöförlerinin ciddi biçimde şikayet edeceği kadar kötü araba kullanıyor. Cinsiyet farkı yok anlayacağınız.
Bu konunun tüm mesajları