Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Garaj eskiden nasıldı şimdi nasıl?

  • Dubliner • 24 Mayıs 2009 20:37 • #592894
    "Garaj neden böyle?" sorusunun cevabı belli.
    Her sene belli zamanlarda müzik dinlemeye yeni başlamış bir avuç velet siteye akın eder, metallica gibi grupların isimlerini aratıp ortaya çıkan makale, anket gibi boş bulunan yerlere "x grubu rullez" yazar ve siteyi terkeder.

    Sitenin bir de yaşlı takipçileri vardır, onlar zamanla çoluk çocuğa karışır, üzerlerine bir ağırlık çöker. Kimi olgun müzik dinleyicisi artık muhabbet etmek, ibanez ile gibson'ı karşılaştırmak istemez. Haberleri okur, yazılan yorumları okur çıkar gider.

    Garaj, 2004-2006 civarları sirke dönmüş, çıkan "metallica baydı" gibi tartışmalarla üyelerine üye katmıştır. Dışardan bakıldığında bu site internet gezginine bi'şey eklemez. Ortada bazı yazılar vardır, senelerdir değişmeyen renkler, ilanlar.

    Ben 2004 senesinde gruba eleman aramak için üye olmuştum, bulduğum elemanın ne çaldığını bile hatırlamıyorum.

    Benim gibi bazı adamlara bekçi çok çektirdi, uğraştığımız çoğu şeyin boş olduğunu gösterdi, bu sitede "metalciyim hacı" diyen veletlere zulmetmenin hoş olmadığını anlattı, anladık.

    Ha bir de sitenin abazan takipçileri var, gördükleri her adama "msn var mı?" diye mesaj atan (bunlarla da uğraşırdık salak gibi).

    Demem o ki, garaj + ve - den oluşmuştur. Bu iki kutup birbiriyle dalaşmaz ise ortada yazı yazacak, katılım yapacak bir neden kalmaz.
    Benim için garaj; elinde bira olan bir sürü insanın "motörhead hala taş gibi" veya "geçen gitar aldırdım bozuk çıktı" gibi konular hakkında konuştuğu bir odaydı. Odanın kapısında da ibrahim tatlıses dururdu.

    Bir bakın forumlardaki başlıklara, bir de eski başlıklara bakın. Hala "analog mu processör mü?" tartışmaları dönüyor.

    Sorun neslin değişmesi, popüler kültürün gençleri ele geçirmesi.

    Ben bir çay içeyim...
Bu konunun tüm mesajları