Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Upgrade..

  • GaRaJ Bekçisi • 8 Ekim 2002 13:34 • #564577
    Mail olarak geliyor.
  • All Depths • 9 Ekim 2002 21:39 • #564578
    Selam..yine ben.Biliyorum çok başınızı ağrıtıyorum ama biraz önce gitartop100 listi inceledim ve sıraların en üstünde olan siteler çok dandik bir alt yapıya sahip..adam gitar sitesi açmış:"Akor alt yapımız olmadığı için sitemizin akorlar bölümünü kapatıyoruz,kusura bakmayın" yazmış..e böyle siteyi en üste koyan zihniyet benim sinirimi bozuyor.Aklıma bir kaç upgrade unsuru daha geldi sizinle paylaşayım dedim:

    -Sitenize Programlar bölümü açsanız ve gitar,bas gitar veya bateri için tuner,tab editör,ritim sample larının falan olduğu bir bölüm açsanız.Eğer öyle bir şeyler açarsanız bende iyi programlar var ve size gönderebilirim

    -Bence sitenin dizaynı güzel ve değiştirmeye çok da gerek olduğunu sanmıyorum.Bu arada geçenlerde internet kafeden bağlanırken dandik bilgisayarlarda forum bölümünün açılmadığını gördüm.Bunun için bir şeyler yapılabilir mi?
    -Bence site içi sohbet bölümünü kaldırmalısınız,günümüzde kimse tanınmış siteler haricinde site üzerinden sohbet yapmıyor.Bence daha ileriye yönelik düşünülecek birşey bu.(Site daha fazla büyüdüğünde)
    -Geçenlerde sitenizin linkini cdrom data dergisinin cdsinde gördüm sevindim.Daha fazla reklam bence iyi yerlere getirebilir
    -Site üzerinden konser etkinlikleri için bilet falan satmayı düşündünüz mü?Eğer oluyorsa bence bu da etkili bir reklam unsuru olur.
    -Bence sitenize başka şehirlerden editörler alıp sitenizi Türkiye geneline taşıyabilirsiniz.(Ben olmam çünkü ben de İstanbulda okuyorum:).Bu konuda çaba gösterdiğinizi biliyorum ama bunun sorunu insanlarda:( )
    Başka da bir şey gelmedi aklıma şu anda..Neyse bye...
  • GaRaJ Bekçisi • 10 Ekim 2002 13:11 • #564579
    Alldepths selamlar. O sıralamalar zannediyorum bahsettiğin sitelerin ziyaretçi sayılarına göre otomatik oluşuyor. O yüzden kimseye kızamayız :)

    -Programlar bölümü çok iyi bir fikir ve eklemeyi düşündüğümüz bölümlerin başında geliyor. Yalnız şöyle bir düşüncemiz var. Böyle bi bölümde ihtiyaç olan, bahsedilen programları detaylıca açıklayıp bir işe yaramasını sağlamak. Yoksa sadece programların ismini verip, buyrun deneyin demek pek garaja göre bişey olmaz sanırım. Bu konuda ne düşünülür bilmiyorum...

    -Forum tespiti için teşekkürler. İlgilenip iyileştirmeye çalışacağız. Bu forum herhangi bir hazır script ürünü olmadığından bugları olması normal.

    -Sohbetin işlevsizliği konusunda sana pek katılamayacağım. Sen rastlamamış olsan da biz orayı oldukça sık kullanıyoruz. Hem çavuşla iletişim sağlamak hem de gelen gidenle biraz muhabbet etmek için iyi oluyor. Rastlarsan sen de mutlaka gel de bi tanışıp muhabbet edelim.

    -Sitenin linkini gördüğün dergi cdsiyle bir alakamız olmadı. Yani bizim çabaladığımız bir reklam diil o. Aslında şu ana kadar sitenin altında gördüğünüz top100'ler dışında hiçbir reklam faaliyetimiz olmadı diyebilirim. (Umarım bişeyler unutmuyorumdur.) Bir poster yaptırıp sitede yayınladığımız stüdyolara asmayı düşünüyoruz aslında ama, zaman önemli bir kısıt, bir türlü elimiz değmedi.

    -Başka şehirlerden editörlere herzaman kapımız açık. Hatta kimsenin sürekli çalışması da gerekmiyor. Hatta bunun "ben artık GaRaJ'ın editörüyüm belli sorumluluklarım var" gibi bi tribe girmeden doğallıkla oluşabilecek bi yapısı var GaRaJ'da. Etraftaki müzik konulu paylaşılabilecek herşeyin "haber ekle" sayfasıyla bize gönderilmesi mümkün. Belli konular, müzisyenler üzerinde yoğunlaşılarak makaleler yazılması, senin yaptığın gibi bilinen stüdyoların tarafımıza haber verilmesi falan... herşey mümkün. Ben editör diilim ki birisini "editörsün sen!" baskısı altına sokmak isteyeyim. Her zaman dediğim gibi, biz biraz programcılıktan anlayan, müzikle ilgilenen, ve paylaşımı seven kişileriz. Sabah bilgisayarın başına oturunca, zaten bakındığımız yerlerde diğerleriyle paylaşsak iyi olacağına inandığımız şeyleri GaRaJ'da paylaşıyoruz. O kadar...

    Görüşmek üzere...
  • All Depths • 10 Ekim 2002 20:05 • #564580
    Bahsettiğiniz trip yüzünden zaten ben olmam dedim..aslında dediğiniz gibi editörlük zaten herkesin yapabileceği birşey ama insanların eline yetki verirseniz ancak öyle ilgileniyorlar birşeyle(Bu Türkiye için tabi).Hatta ülkemizde insanların eline bir şey verdiğin zaman kolayca ...kunu çıkartabilirler:)cep telefonu gibi..

    -Forum konusunda belki buglarınız olabilir ama bence piyasadaki en kullanışlı forum
    -Reklam konusunda poster fikri çok iyi bence uygulamalısınız ve bence daha fazla arama motoruna koysanız,sitenizi iyi olur:)
    -Chat olayı hakkında dediğiniz doğru,ben kimsenin gelmediğini zannediyordum.Yani önceden girdiğimde kimse yoktu ama dün gördüm..devam edin bence de..:)
    -TopList'teki siteler halt etmiş bence bildiğiniz yolda devam edin,iyi yolda olan ve yararlı olan sizlersiniz
    -Elimden geldiğince yardıma devam edeceğim
    -Programlar bölümü için kaynakları hazırladığınız zaman size elimden gelen yardımı gösteririm,hatta program açıklamalarıyla uğraşabilirim..bende de bir iki tane var..açıklamalarıyla gönderebilirim

    iyi günler ve başarılar..
  • succubus • 5 Kasım 2002 20:57 • #564587
    tam interaktif kullanım için, insanların siteyi biraz benimsemeleri gerekmiyor mu? ve öncelikle birbirlerini biraz tanımaları..? site üyelerinin birbirleriyle direkt iletişime geçebildiği (direkt ve anında) bir tek chat uygulaması var, o da pek rağbet görmüyor dikkatinizi çekerim. belki başka birşey denense?

    benim aklıma gelen, şimdilik..

    ürün paylaşımı.


    ne dersiniz?
  • All Depths • 27 Kasım 2002 21:33 • #564594
    Ürün paylaşımı konusunda katılıyorum..Ayrıca programlar gibi bir bölüm yapılacaktı olmadı mı acaba?
  • Nickoteen • 23 Temmuz 2003 16:43 • #564623
    arkadaşım, sevimli bir huysuzluğun var gibi geldi bana. bu yüzden sana katılmadığımı belirtiyorum. bana da acaip akıl fikir dolu bir dizayni var gibi geliyo. hele o "bütün mesajlar" butonu harika. kullanmadiysan dene. internette cok az rastlanan pratik bi hadise.