Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

internet dolandırıcılığı nasıl oluyor önlemleri nelerdir

  • Affedilmeyen • 19 Şubat 2005 13:52 • #567062
    [::K.İ.L.İ.T::]H.C, bankadan gönderilmiş izlenimi verilen bir e-posta yolu ile avlandı. Bu banka logolarının yer aldığı postalarda "Kişisel bilgilerinizi yeniliyoruz. Şifrenizi girerek, aşağıdaki bilgilerinizi güncelleyin. Ve bize mail atın" deniliyor. Ya da H.C, internet bankacılığını kullanırken, şifre girmek için bankaların önerdiği 'sanal klavye' yerine gerçek klavye ile işlemlerine ulaştı. İnternet kapkaçcıları web sitesindeki sanal klavye kullanılmadığında bilgisayara gönderdikleri programlarla girdiğiniz şifreleri kopyalayabiliyor.


    Sanal klavyeyi kullanın!

    * Banka logoları ile gelen sahte güncelleme maillerine şifre girerek cevap vermeyin.

    * İnternet bankacılığını kullanırken, bankaların web sitelerindeki şifre bölümlerine gerçek klavye kullanarak giriş yapmayın. Sanal klavyeleri kullanın.

    * Banka sitelerindeki görsel öğelere dikkat edin. Şüpheli görünümleri bankanıza bildirin. Kimi siteleri hackerler kısa süreli taklit ederek müşterilere giriş yaptırabiliyor.

    * Bilgisayarınıza hackerların izinsiz program yüklemesini engellemek için gerekli yazılımları yükleyin.

    * İnternet şubesinden çıkarken mutlaka "Çıkış" butonunu kullanın.

    * Şifrelerinizi belirli aralıklarla değiştirin.
  • Affedilmeyen • 19 Şubat 2005 13:54 • #567064
    işte bir dolandırıcılık örneği

    [::K.İ.L.İ.T::]Bankaları kullanıyorlar

    Öyleki bu 'kapkaçılar' kimi bankaların yeni hizmetlerinden de yararlanarak, soygunun boyutunu daha da büyüttüler. İnternet bankacılığını kullanan bir banka müşterisinin hafta başında karşılaştığı kapkaçı şaşkınlıkla okuyacaksınız. H.C'nin gece yarısı saat 01.39'da cep telefonuna "Cep bankınız tanımlanmıştır" ifadesi ile bir mesaj geldi. Daha ne olduğunu anlamadan H.C'nin telefonuna gelen ikinci mesajda ise "X nolu cep telefonuna cepbank ile 300 YTL gönderildi.

    7 gün içinde gönderilen para kartsız olarak ATM'lerden çekilebilir" yazıyordu. Bir anda panikleyen H.C, bankasının telefon call center'ını ulaştı. H.C böyle bir hizmetten habersiz olduğunu söyledi. Bir yandan da internetteki hesabına girmeye çalıştı ancak şifreleri değişmişti. İşte o an anladı ki internet hızsızları hesaplarına girmişti. Üstelik bankayla konuşurken, bir mesaj daha gelerek, 300 YTL'nin daha aktarıldığını gördü.

    Ardından da kredi kartından da 700 YTL nakit havale yapıldığını öğrendi. H.C verdiği talimatla tüm internet hesaplarını geç de olsa dondurdu. Sabahın ilk ışıkları ile banka şubesine koşan H.C, tüm internet işlemlerini ve hesaplarını kapattı. H.C'nin hesabından paranın gönderildiği telefon faturasız kontörlü hat olunca paranın gittiği adresi bulmak neredeyse imkansızlaştı.
  • Affedilmeyen • 19 Şubat 2005 15:21 • #567070
    Türkiye Bankalar Birliği, banka müşterilerine gönderilen dolandırıcılık ama

    [::K.İ.L.İ.T::]Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) yapılan açıklamada, son günlerde, YTL’ye geçiş sürecini fırsat bilerek, banka müşterilerine bankaların logo ve isimlerini içeren çeşitli içeriklerde elektronik posta mesajları gönderildiğine dikkat çekildi. Mesajlarda, "bazı bankacılık işlemlerinin ücretsiz ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi için müşterilerden, "kredi kartı şifre ve numaraları, CVC2 numaraları, internet şubesi şifre ve parolaları, anne kızlık soyadı, nüfus bilgileri ve benzeri gizli ve özel bilgilerinin" mesajın ekindeki linkte yer alan tablon doldurularak gönderilmesinin istendiği belirtildi.

    "BİLGİLERİ KESİNLİKLE VERMEYİN"

    Açıklamada şöyle denildi: "Banka müşterilerinin dolandırılması niyet ve amacıyla hazırlanan bu mesajları gönderen kişi ya da kişilerin yakalanması için bankalar tarafından hukuki süreç başlatılmıştır. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus, bankaların elektronik postalar aracılığıyla hiçbir şekilde müşterilerine ait bilgileri talep etmediği ve bu yollarla sistem veya veri güncellemesi yapmadığıdır.

    Müşterilerin kendilerine gönderilen elektronik postalarda talep edilen bilgileri kesinlikle doldurmaması, olası dolandırıcılık eylemlerine maruz kalınmaması için büyük önem arz etmektedir."

    SAHTE MASAJ
    TBB’nin banka müşterilerini uyardığı e-posta yoluyla gelen sahte mesajlar şöyle :

    "Sayın Müşterimiz,

    Bankamızın siz müşterilerinin işlemlerini daha da hızlandırması için yılda bir kez bilgi güncellemesi yapacaktır. Hesabınızla ilgili işlemleri ve size daha iyi bir hizmet sunabilmemiz icin aşağıda belirtilen Bilgi güncelleme sayfası üzerinden veya .... Bankası şubemizden bilgilerinizi teyit etmeniz gerekmektedir. Müşteri No, Parola ve 2. Güvenlik Şifrenizi bilmiyorsanız boş bırakabilirsiniz. Boş bıraktığınız taktirde bankamız yetkilileri size verdiğiniz telefon numarası ile ulaşarak bilgi teyidi alacaklardır."
  • GoTH_PriNceSS • 19 Şubat 2005 16:40 • #567071
    Türkiye Bankalar Birliği, banka müşterilerine gönderilen dolandırıcılık ama

    [::K.İ.L.İ.T::]yazdıklarını okudum.mesleki açıdan ilgilendiğim için.lakin neden bu kadar uğraştın,emek verdin anlayamadım.hayır herkes kıymetini bilmez de o açıdan
  • Yiaa • 19 Şubat 2005 23:27 • #567075
    Türkiye Bankalar Birliği, banka müşterilerine gönderilen dolandırıcılık ama

    [::K.İ.L.İ.T::]
    yazdıklarını okudum.mesleki açıdan ilgilendiğim için.lakin neden bu kadar uğraştın,emek verdin anlayamadım.hayır herkes kıymetini bilmez de o açıdan


    aklıma bi hikaye geldi.
    bir adam sahile vuran deniz yıldızlarını tek tek denize atıyormuş. bunu gören başka bir adam burda binlerce var hangi birini kurtaracaksın demiş. deniz yıldızlarını denize atan adam elinde tuttuğu deniz yıldızını göstererek bak bu kurtuldu demiş.

    anlayana..
  • oqz • 19 Şubat 2005 23:35 • #567076
    Türkiye Bankalar Birliği, banka müşterilerine gönderilen dolandırıcılık ama

    [::K.İ.L.İ.T::]:)
  • Affedilmeyen • 19 Şubat 2005 23:48 • #567077
    Türkiye Bankalar Birliği, banka müşterilerine gönderilen dolandırıcılık ama

    [::K.İ.L.İ.T::]hırsızları dolandırıcıları ve üçkağıtcıları sevmediğim için bir şekilde onların işini bozmak adına diyebilirim.
    olurda belki birimize faydam dokunur.
    kısmet :))
  • karete • 20 Şubat 2005 02:19 • #567083
    Türkiye Bankalar Birliği, banka müşterilerine gönderilen dolandırıcılık ama

    [::K.İ.L.İ.T::]bulunan yöntemler bi işe yaramaz :/ internet bankacılığıyla uğraşan kişileri önce tespit ediceksin bunun deişik yöntemleri vardır anlatmıycam sonra keylogger ve trojenlerle ip adresinden modemine bağlanarak modem aralığını ftp klasörü olarak kullanıp keyloggerı ya da tojeni yerleştirirler sonra bu kişinin hesabı olan siteye girmesi beklenir siteye giriş yaptıktan sonra sanal klavye artık bir işe yaramaz 2.cisi * Banka logoları ile gelen sahte güncelleme maillerine şifre girerek cevap vermeyin. saten bu olmamış olur
    3.cüsü * İnternet bankacılığını kullanırken, bankaların web sitelerindeki şifre bölümlerine gerçek klavye kullanarak giriş yapmayın. Sanal klavyeleri kullanın. sanal klavye kullandığın zaman bile keylogger net üzerinde sürekli dolaştığı için pc deki sanal klavyeyle yazılan şifreleride not tutar 4.cüsü * Banka sitelerindeki görsel öğelere dikkat edin. Şüpheli görünümleri bankanıza bildirin. Kimi siteleri hackerler kısa süreli taklit ederek müşterilere giriş yaptırabiliyor.
    bu numara eskidi bunu hiçkimse yapmaz kısa süreli banka hack yöntemi yaparsan sadece belirli bölgelerden bazı kişilerin bankadan sanal işlem yapmasını beklersinki şifresini alasın şifresinide alamssın sadece deiştirirsin bi halta yaramaz yani
    5.cisi * Bilgisayarınıza hackerların izinsiz program yüklemesini engellemek için gerekli yazılımları yükleyin.
    hiçbir güvenlik programı bir kişinin yaptıgı trojeni virüsü önleyemez çünki bu virus nette dağılmaz yapan kişi sadece kendisi için kullanır bundan fazla kişinin haberi olmaz isterse norton olsun çare bulamaz ki önce kendi yaptıkları virusleri temizlesin o programlar pc lerin içine ediyo
    6.cısı * İnternet şubesinden çıkarken mutlaka "Çıkış" butonunu kullanın.
    buna bişey demeye bile gerek kalmıyo cafeden girdiyseniz geerkli olabilir ama yeni bir yasa ile cafelerdeki bankacılık işlemleri zorlaşıcak yani deişmez ip gibi bazı şeyler geliştirilecekmiş
    7.cisi * Şifrelerinizi belirli aralıklarla değiştirin.
    he işlem yaptıktan sonra deiştirilmesini tavsiye ederim ama deişse bile virusumuz şifreleri çözmüş not almış ve şuanda mail adresine gderilmiştir ki hackerın kendi mail adresi değildir genlde hecklenen şirket maillerine yönlendirilir bazı yapılan virusler şuanda format atsanızda gitmiyor hdd ye yerleşiyor komple hdd yi at gitsin :/ akıllı ol nettenbankaya girme :P
  • karete • 20 Şubat 2005 02:36 • #567084
    Türkiye Bankalar Birliği, banka müşterilerine gönderilen dolandırıcılık ama

    [::K.İ.L.İ.T::]hatta bağlandıgımız pc nin modem ayarlarıyla oynayarak bi sure nete girememesini sağlayabiliyosunuz :/ sonra kopya windows cd lerinin içine genelde bole ufak tefek bi virus atılabiliyo filan falan diye uzuyo
  • Affedilmeyen • 20 Şubat 2005 02:38 • #567085
    Türkiye Bankalar Birliği, banka müşterilerine gönderilen dolandırıcılık ama

    [::K.İ.L.İ.T::]memedim bi ara görüşelim :)))