Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

internet dolandırıcılığı nasıl oluyor önlemleri nelerdir

  • Affedilmeyen • 19 Şubat 2005 13:54 • #567064
    işte bir dolandırıcılık örneği

    [::K.İ.L.İ.T::]Bankaları kullanıyorlar

    Öyleki bu 'kapkaçılar' kimi bankaların yeni hizmetlerinden de yararlanarak, soygunun boyutunu daha da büyüttüler. İnternet bankacılığını kullanan bir banka müşterisinin hafta başında karşılaştığı kapkaçı şaşkınlıkla okuyacaksınız. H.C'nin gece yarısı saat 01.39'da cep telefonuna "Cep bankınız tanımlanmıştır" ifadesi ile bir mesaj geldi. Daha ne olduğunu anlamadan H.C'nin telefonuna gelen ikinci mesajda ise "X nolu cep telefonuna cepbank ile 300 YTL gönderildi.

    7 gün içinde gönderilen para kartsız olarak ATM'lerden çekilebilir" yazıyordu. Bir anda panikleyen H.C, bankasının telefon call center'ını ulaştı. H.C böyle bir hizmetten habersiz olduğunu söyledi. Bir yandan da internetteki hesabına girmeye çalıştı ancak şifreleri değişmişti. İşte o an anladı ki internet hızsızları hesaplarına girmişti. Üstelik bankayla konuşurken, bir mesaj daha gelerek, 300 YTL'nin daha aktarıldığını gördü.

    Ardından da kredi kartından da 700 YTL nakit havale yapıldığını öğrendi. H.C verdiği talimatla tüm internet hesaplarını geç de olsa dondurdu. Sabahın ilk ışıkları ile banka şubesine koşan H.C, tüm internet işlemlerini ve hesaplarını kapattı. H.C'nin hesabından paranın gönderildiği telefon faturasız kontörlü hat olunca paranın gittiği adresi bulmak neredeyse imkansızlaştı.
Bu konunun tüm mesajları