Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Virüs Paranoyası

  • perfect_storm • 18 Mart 2005 16:04 • #567431
    NOT: PRORAT PROGRAMI Bİ SALDIRI PROGRAMI DEĞİLDİR SADECE UZAKTAKİ PC Yİ KENDİ PC NİZDEN KULLANMANIZ AMAÇLI YAPILMIŞTIR !!


    Tabi canım muhakkak bu program satılırken kime sattığını nerden biliyorsun ?
    Nerden biliyorsun ki bu programı kullanan kişi zarar vermek için kullanmasın .. ?
    Yalnızca Kurumsal müşterilerle mi ilgileniyosunuz ki uzaktan yönetim için kullanılsın.. ?


    bu haberdeki virüsü biz baya bi geliştirerek çok tehlikeli hale getirdik + bi ozellik olarak firewall olan yani pc ip numarasının 10.x.x.x gibi gözüken ya da 197.168.x.x gibi router ve firewall ip havuzlarını aşmasını sağladık yani lisanslı sürümde boyle ip numara router arkasında olan bi kişiyede prorat ile rahatlıkla uzaktan kontrol edebilirsiniz


    Özellikle çok tehlikeli bir hale getirdik cümlesi oldukça ilginçtir..
    Ayrıca uzaktan yönetim programlarının bu tür gizliden gizliye içeri sızma eğilimleri olmadığından tüm firewall ayarları yapılarak güvenli bir şekilde uzaktan erişimi de sağlayabilirsiniz...

    Çok açık bir şekilde programı bir saldırı programı olarak kendin lanse etmişsin zaten...

    Altına yazdığın notun hiç bir anlamı yok..

    Virüsler şimdi de resimlerle bulaşıyor...


    Doğrudur tabii ki , seneler önce piyasaya çıktı bu tür virüsler.Yeni birşey de değil ama bilmediğin konular hakkında başkasını yalanlama gibi bi tepki de bence yanlış , arkadaşımız sadece bildiğini yazmış. Sende ona yanlış bildiğini daha sakin bir şekilde ifade edebilirdin bence :))

    Şindi senin; sana ne oluyo lavuk gibi bi cümle de kurabilme ihtimalin yok değil ya hadi neyse..Sen iyi bi coder sın yapmazsın böyle bi terbiyesizlik demi ;)

    Bir de anlamadığım bir şey vardır.. Lütfen kimse üzerine alınmasın (Gerçi isteyen alınsın bana ne :)) ..)
    Çok güzel bilgilere sahipsindir ve sen bunları kötü amaçlar için kullanıyorsun.
    Onun yerine şirketlere güvenlik danışmanlığı yaparak çok daha güzel kazanabilir ve mesleki olarak saygın bir yere sahip olursun ..
    ama ahh yokmu şu insanoğlunun içindeki ego ..
    En basiti az önce bahsedilen program onu içeri sızma yerine güvenlik açığı kontrolü için kullanmak bence daha uygun olurdu..Bu şekilde bilinçsiz kullanıcıların elinde zararlı bi yapıya dönüşmezdi..

    Yaf çok konuştum ben bea..
    Ama hoş bi topik olurdu eğer başka bi bölümde olsaydı malum burası garajla ilgili bi form o yüzden bekçim her an silebilir tabe :))

    Kalın sağlıcakla efendim ..
    İzmirim bugün harika her zamanki gibi :))
  • karete • 18 Mart 2005 16:33 • #567432
    Çok güzel bilgilere sahipsindir ve sen bunları kötü amaçlar için kullanıyorsun.
    evet kötü amaçla kullanmıycaksın demişsinki işe girebilirsin işe girmek istediğin yer sana diploma sorarsa ne diyceksin ki birçok diplomalı kişinin örneğin soyak gvnlk in yapamadıgını yapan biriysen bile işe almıyolar ya da özel okullarda büyümüş olman gereklidir kim demişki esatpaşada okumuş adam net güvenliği sağlasın :D ama orda okumuş bir adam bir çok şeyi yapabiliyo
    iş bulamazsanız bu bi sure sonra size kötü şeyler yaptırıyo bi de şu var güvenlik sağlamak ve güvenlik açığı bulmak biraz farklı şeyler yani bildiğin bazı şeyleri güvenlik sağlamakta kullanamıyosun
  • perfect_storm • 18 Mart 2005 16:56 • #567436
    hımm işe alım konusunda evet etiket başlangıç için bazı firmalar tarafından önemli..Ben sevmiyorum o tip firmaları..Önemli olan etiketten çok ve gösterdiğin kartvizit referanslardan ziyade yaptığın işlerin referansı olmalı ..
    Ki nitekim artık firmalar geçmişte yaptıkları hatalardan dolayı aldığı zararların ardından etiketten öte yaptığın işi önemsemeye başladılar..
    Ama sen ki sağlam bi projeyle gidip kendini gösterebilirsen diploma gibi kağıt parçalarının bi anlamı kalmıyo tabi..
    Ama senden bi şeyleri görmeleri gerekiyo bu da onların bence en doğal hakkı..
    ......
    Yazılım sektömrümüzün her geçen gün iyiye gittiğini ve kalite firma ve kaliteli iş çıkaran yazılımcıların başarılı olduğunu düşünüyorum ben, ve zamanla çoğu firma yok olacak , şu anda olduğu gibi ..Umutluyum kısaca.. :))

    İş birazda bireylere düşüyo tabi bu durumda kendini ne kadar pazarlayabildiğine bağlı :))

    tabii ki canım güvenlik sağlamakla güvenlik açığı bulmak farklı şeylerdir ama güvenlik açığı bulmak güvenliği sağlamaktan daha çetrefilli bi iş olduğundan , bu tür kişiler güvenlik sağlayanlara oranla daha bilgili insanlardan oluştuğu da bi gerçek ..
    Aslında birbirleriyle ilintili şeyler bunlar..
    Açık bulabilmek için güvenlik kurallarını ve ihmallerini de bilmek zorundasın tabi..


    bildiğin bazı şeyleri güvenlik sağlamakta kullanamıyosun


    E tabi bu ne bildiğine bağlı biraz da :)))
  • Shanex • 18 Mart 2005 22:31 • #567466
    yok canım niye kötü şeyler yazayım ce yazıp yazmammın coderliğimle bi alakası yok söylemiyorsam denizciyim diye soylemiyorumdur :) evet alıntılarına olan çekincemelerini ve yanıtlarını yanıtlamak isterim bu programı gerçekten kötü amaçlı yapmadık bizim amacımız uzaktan yardımdı bi bakıma bizim programın daha masum yasal gibi görünen radmin nin türkçe çok gelişmiş hali diyebiliriz 2. resimler olayına gelelim jpg exploit ( bi bakıma bilgi sömürmek ) daha yeni bi olaydır eğer eski olsa ve kolay olsa bütün virüsler jpg ile yayılır açıklar ve bilgiler jpg ile sömürülürdü çünkü insanların en güvendiği dosya biçimlerinden biri oyle senelerdir olan bmp resimlerin sonlarına text eklenebilmesi olanığıyla yapılan Ve çoğu zaman çalışmayan exploitlerdi bmp üzerinde hişç durmadık o tehlikeli hale getirdik dediğim biraz ağır bi tabir oldu ama o virüsün atası daha bi yıl olmadı nasıl senelerdir diyosunuz yok o kadar uzmansanız exploit Xc! kodunun son iki satırını gönderebilirmisiniz neyse ata exploitin baya bi gelişmiş bi hali oldu nedir bu artık tüm resimlere kendini kopyalamıyor + kopyalandığı resimin bulunduğu pc deki bilgileri prorat sayesinde router veya firewall dışına çıkartabiliyor tehlikesi budur ki yeterince iyi bi tehlike ama orda beni arkadaş jpg virüs olmaz deyip beni yalancı çıkartınca onunki çok hafif kaçtı sayılmaz lütfen çifte oynamayalım teşekkürler.

    bi şirkette güvenlik danışmanı olmaya gelince kesinlikle emir altında çalışamam ki bana bu konuda teklifler geldi ama hiç birini değerlendirmedim belkide denizci olmamın en büyük nedenirki diceksiniz denizciler emir altında değilmi hımm değil denizciler başlarına buyruktur kimse onlara karışmaz ( belkide denizciliği seçmemin 2. nedeni 3500 dolar aylığımdır Gördüğüm onlarca ülke tanıdığım bi sürü insandır :P ) sonuç olarak ben coderliği 8 yaşıdman belli o herkesin saçma dediği basic ile başladım ve şu an 6 dil bilmekteyim prof olarak ama gemicilik yapmaktayım seviyorum mesleğimi :D
  • Shanex • 18 Mart 2005 22:53 • #567467
    güvenlik sağlamanın en iyi yolu güvenlik açıklarını bulabilmektir :) şimdi buraya bi başlık açsam ve desemki sizce en iyi antivirüs markası nedir %70 norton ve panda mccafee üzeirnde yoğunlaşacak %20 Diğer markaları sayacak küçük bi bölümde Kaspersky diyecek ki dünyanın en iyi antivirüsü kaspersky dır nortonun virüs bulma kapasitesi %73 iken kaspersky %99,9 dan daha büyüktür + norton yeni bi virüsün çıktıktan sonra database sine ekleme süresi Min. 28 saat iken kaspersky da max. 3 saattir ve HERGÜN 50,000 yeni virüsü databasesine kaydeder evet yalnış değil hergün değişik kodlarla yazılan 50,000 virüs oluyor şimdi bu bilgileri neden verdim hemen soyleyim Kaspersky bi rus yapımı yazılımdır en iyi güvenlik saldırıdır. mantığı ile yaratıldığından programın coderleri şu an aynı anda dünyanın en iyi hacker&crackerleridir. en iyi güvenlik açıkların ne olduğunu en iyi korunmada saldırmadan geçer ;) iyi günler yoruldum bu arada bi program yazıyorum kendime otomatik pc yi açıp kapıcak istediğin saatlerde :D bi orneğini gördüm etkilendim pc yi istediğiniz saatte açıyor yapamammı yaparım neden aklıma once gelmemiş :D
  • stranger_sws • 24 Mart 2005 22:39 • #567537
    bu arada ben de karspersky kullanıyorum .... hangi virus tarayıcısının iyi olduğunu söyleyemem ama karspersky zamanında nasa nın kullandığı bir program...ama galiba abd politikası yüzünden kullanımına son verilmiş :)
  • karete • 25 Mart 2005 00:28 • #567538
    ben hiçbirini kullanmıyorum kafam rahat..
  • klavyeci • 3 Nisan 2005 23:37 • #567613
    gemicilik yapmaktayım seviyorum mesleğimi


    harikasın baba...AVAST nasıl sence?Norton ve diğerleriyle kıyaslar mısın?
    Saygılar...
  • perfect_storm • 4 Nisan 2005 04:02 • #567616
    f-secure üm benim biricik sevgilim .....
  • baranthalas • 4 Nisan 2005 15:57 • #567621
    *hehehehehe siteye yaydığım virüs işe yaramış bwahahahahaa*

    öhöm..ne virüsü ya cillop gibi site hiç bi yamuk yok..