-
aktiflik demeyin şuna yav ne aktifliği. ben sana ne diyorum sen aktiflik diyorsun.
sana diyorumki iki ayda 20 mesaj alan koloni nasıl birinci oluyor ?
-
artık bekçiden bir açıklamamı bekliyoruz hadi hayırlısı bakalım..
-
Az önce grup sayfama girdim ve hiçbir güncelleme yapmadan çıktım. Grup ilk 5'e girdi.
Garip..?????????
-
bence yeni bi topic açalım 'ÇOGU ŞEY TERS GİDİYOR'
-
çoğu şey ters gidiyor
ilginç tabi şu an geyik parkında 8917 mesaj var (maşallah diyin göze geliyo) en aktif 1. kolonideyse 1023 mesaj var adil olan taraf neresi
torpil kokusu alıyorum.
-
Selamlar,
Dün geç saatte bitirip yükleme yaptığımız için bir açıklama yazabilecek fırsat bulamadım. GRJ kolonilerinin tümünü daha aktif bir hale getirebilmek için yeni bir yapılandırma içine soktuk. Koloniler ana sayfasında görülen bu değişiklik te ilk adım. Daha önce çeşitli fırsatlarla hep yazdığım gibi ne gruplar sayfasındaki ne de koloniler sayfasındaki aktivite kriterlerini açıkça bildirmiyoruz. Nedeni de açıklandığı zaman suistimal edilmesinin kolay olması. Gruplar sayfası için bazı ipuçları, ilgili bölümdeki bir yazıyla anlatılmaya çalışıldı. Koloniler için de söyleyebileceğim, sadece aktivite kriterlerinin üye ve mesaj sayısıyla sınırlı olmadığı. O yüzden bu konuda verilmiş örnekler çok ta anlamlı değil. Aktif kolonileri ve grupları seçen algoritmalarda belli aralıklarla ufak değişiklikler yaparak daha anlamlı sonuçlar almaya çalışıyoruz.
Koloniler bölümündeki bu yapılandırmanın içeriği tam olarak nedir diye sorulursa: son oluşan koloniler ve rastgele 5 koloni bölümleri kaldırıldı. Fazla talep yüzünden son oluşan koloniler ilgili bölümde çok kısa bir süre kalıyordu ve düşünülen amaca hizmet edilemiyordu. Rastgele koloniler de öyle... Bu yüzden ilk değişiklik olarak koloniler ana sayfasında sadece aktif koloniler görüntüleniyor. Yeni aktivite kriterleri uyarınca olan değişiklikler sayesinde günışığına çıkan bazı kolonilerle de tanışmış oluyoruz böylece...
Koloniler bölümündeki değişim sürecek. Herkesin ihtiyaçlarını tatmin etmek güç. Ama bir optimumu yakalamaya çalışıyoruz. Eleştirilere her zaman açık olduğumuzu yinelemeye gerek var mı bilemiyorum, ama fütursuzca yermek yerine yapıcı olmayı tercih edersek hepimiz için daha yararlı olacaktır.
Görüşmek üzere...
-
yapma bekçim yaa fütürsuzca yermek deme şuna. ortada
algoritma ile alakalı bir durum olduğunu var say , kriterlerden bahset ama bakıldığı zaman akla mantığa uygun bir şey görünmesin.
etme eyleme. heleki beni yapıcı yerine fütursuzca yermekle itham etme. son derece normal bir eleştiri idi benimkisi. sağından veya solundan bakıyorum aklıma uygun bir şey bulamıyorum.
ben diyorumki bu aktivite meselesi ne üye sayısı ile alakalı ne de mesaj sayısıyla. bu aktivite kriterleri zorla insanların önüne illede müzik diye dayatmacılıkdan başka bir şey değil.
hani koloniler serbestti. insanlar belli seçimler yapmışlar koloni,ler kurmuşlar üye olmuşlar mesajlamışlar bişeyler yapmışlar ama içinde amanın müzik yok diye naapsak naapsak hadi biz bi darbe yapalım gene bildiğimizi okuyalım içinde davul olan bas olan iki koloni serpelim en aktif üç koloni diye bişey koyalım en tepeyede denilmiş.
bunun daha algoritmasımı kalmış kornettasımı. aşkımla erirmisin yermisin sabahamı bırakırsın durumundan başka bir şey değil.
etme bekçi benden yapıcı yerine yıkıcı eleştiri hiç bekleme. ben sana o en aktif diye sıraladığın kolonilerden her türlü kriteri ele alarak daha üstün üç tane daha üç koloni çıkartırım.
grupların aktif olması ile ilgili olan osmanla yazışman http://www.garaj.org/icerik.php?id=1
ne kadar açıklayıcı oda tartışılır. hikayenin sonunda sen osmana he yavrum gel ben sana gazoz ısmarlıyım deyip adama gene bişey anlatmıyorsun.
burda da aynı durum geçerli. osmandan daha fazla soru sorupda kafası daha çok çalışan insanlarıda fütürsuzca eleştiri ile suçluyorsun.
yazdıklarım en aktiflerde olmak ya da olmamak kaygısı değil. ben sadece HAKSIZLIĞA karşı duruyorum.
o da şu ki. bakın siz gerekli çabayı gösterdiniz burası müzik birimide olsa legal kanallardan sohbetinizi geyiğinizi yaptınız ama güç bizim elimizde. adamı vezirde ederiz rezilde. biz oraya iki davul bir bas koyarız açıklamamızın içiinede iki kriter bir algoritma serpiştiririz gene iş bizim dediğimize gelir tavırlarınıza isyandır.
yoksa biz pekala kendi aramızda eğleniyoruz.
ama daha önce dediğim gibi tarafsızlıkdan ve adaletden her zaman olduğu gibi şüphelenemek yerine bu sefer kabak gibi ortada görüyorum.
fütursuzca eleştirmiyorum. kimseyi karalamıyorum.yapıcı eleştirilerdir bunlar.
bence sende azıcık yapıcı ol ve talepleri yerine getir.
kalan saygılarımla.
-
AYRICA : yukarıda sorulan hiç bir soruya cevap verilmemiş.ben yazdıklarmızı daha dikkatli okuyup da bu insanlar bu kadar yazıyı neden yazmış bunlara bir cevap vermeliyim demeni bekliyorum haala.
ve kolonilerde bu kadar değişklik yapacaktın madem garajdan istekler vesaireler diye bir forum var. neden insanlara dönüpde ey ahali böyle bir sorun var bize ne önerirsiniz ya da sizin talepleriniz nelerdir demezsinki ?
en azından benim koloni ana sayfası içinde bir kolonilerim butonu koyulması talebimi ve insanların aaaa evet bak bu çok iyi olurdu demesini hatırlamanı isterdim.
ve ben haala anlamıyorum senin daha önceki aktivite kriterlerin ne idi ne değiştiki ilk beşte olmayan iki koloni ilk üçe girdi.
kriter illede müzik den başka bir şey gelmiyor aklıma.
neyse. okuyup anladığını bildiğim halde geçiştirmeden cevaplıyacağına olan inancım ve kalan saygımla.
-
kolonilerdeki mevzuyu bende anlamadım ya da anlayamadım
gerçekten bir şeyler ters
ya da kolonılerdeki yapılan yenilik tatmin edici değil
yok ben Geyik Parkı yeğeni olduğumdan dolayı yazmıyorum bunu
5. olan koloni nasıl oluyorda 1. oluyor ya da 1. olan koloni nasıl oluyorda ilk 3te yer alamıyor..
Bir diğer konu ise;
Koloniler butonu ve Kolonilerim butonu
Bunlar arasında da bir uyuşmazlık söz konusu
koloniye mesaj bıraktıktan diğer kolonime mesaj yazmaya gidene kadar bir çok yol kat ediyoruz..
Ve mesaj gelince kolonilerden olan bağlantımız kesiliyor...
İşte bunlar kafadaki soru işaretleri
Garaj Yönetimini "Arkadaş edinme " uygulamasından dolayı tebrik eder
kolonilerdeki yaptı değişikliği taaccubla karşılarken
herkeze saygılarımı sunar,
Yönetimin yeni sistemi biraz daha açıklama dileklerimi sunarım.
kopmayantekteL
-
hekesin ihtiyaçlarını tatmin etmek güç demişsin.. Bu yeni koloni sistemiyle kimin ihtiyacı tatmin oluyor anlayamadım. Biz zaten rasgele koloniler veya son oluşan kolonileri sormadık.. Bizim sorduğumuz en aktiflikti.. Aktivite kriterlerinde mantık göremiyorum.. Gören varsa söylesin, tartışalım (bekçi dahil)