Evet hatan bu konuları burada açıp mesaj verme kaygın. Açan olursa cevabı da olur açık.
Ondan öte neye saygı duyuyorsun duymuyorsun umrumda değil. Elin çenende "Ah ne güzeldi, 3 kıtaya çakıyorduk" diye hoş ve boş hülyalara dalabilirsin o da umrumda değil. Sen önce kendi yaşadığın ülkeye saygı duy ben ona bakarım. Ondan sonra retrospektif dönüşler yaparsın bilmem ne...
Saymak, sevmek kolay değil. Her gün daha da zorlaşıyor.
Onur
öncelikle ilk mesajımı iyice okuyup algıladığn konusundaki şüperelimi belirteyim...
benim ilk mesajımda dediğim gibi miladını doldurmuş bir düzenden bahsediyoruz burda...
kimsenin "ah hiyerarşi gelsede tekrar 3 kıtayı yönetsek" ya da "ulan demokrasi ne b.ktan şey" dediği yok...
sadece belli zamanlarda uygulanmış ve başarılı olmuş ama artık miladını doldurmuş bir düzen olduğunu söylemiştim ama senin anlamadan direk muhalefet olsun diye cevap vermen senin konuları sanki ben mesaj vermek istiyormuşum gibi bir ortam hazırlaman yanlış...
tekrar söylüyorum ilk mesajımı oku anliyacaksın...
üstün körü okuma aradaki cümleleride oku...
Bundan başka; din ve ırk insanın alt benliğidir. Kaşıdıkça kaşırsın. Derinliği olmayan insanlar da fazla kaşınır bu konularda, obsesyon boyutuna vardırırlar olayı. Ceddine bilmemneyine kafayı takana kadar günümüz sorunlarına ne gibi çözümler getirdiğini, bunun için ne gibi metodolojiler uygulamayı düşündüğünü anlat bana diyicem ama doğru ya "Biz zamanında 3 kıtaya hükmettik demek ki iyi devlet yönettik neden yine olmasın" gibi irrasyonel ve dayanaksız, bilgiden yoksun fikirler çıkar en fazla.
geçmişine saygı duyasınki geleceğini kendin çiz...
tekrar söylüyorum kimsenin hiyerrarşi gelsin diye bir kaygısı yok...
ama sen ve senin gibi insanlarda nedense geçmişine saygı duyan kişilere karşı kemikleşmiş bir önyargılarınız var...
buda sizin kocamaaaan ilerici sandığınız, ve geçmişine ve dinine saygı duyan insanları gerici olarak tanımladığınız dünyanızın aslında çok ufak bir çember olduğunu görmenizi engelliyor...
yok globalizm yok sosyalizim yok faşizim bizi böldüler...
birimizi geçmişimize, dinimize düşman ettiler diğerimizi önüne bakmaz bir hale getirdiler birimizi hiçbişeyi takmaz hale geitrdiler..
ve şu an teker teker yutuyorlar bizi...
benim günümüz sorunları ile uğraşmayıp sadece ceddine endeksli bir ideoloji bensediğim tespitinde nasıl bulundun bunuda anlamadım..
ama bunu düşünmen gayet normal çünkü geçmişine saygı duyan insan gericidir önüne bakmaz düşüncesi kemikleşmiş durumda...
insanlar geçmişine sahip çıkarakta ilerici olabilir...
insanlar dinine bağlı olarakta ilerici olabilir...
bunları o boyunu aşacak kadar çok olan kitapların hiçbiri yazmıyormuydu?...
gereksiz bir çıkışın garaj hakkında konuşurken nerelere getirdi mevzuuyu...
Not: çok okuduğu düşünmüyorum ama çok okuyup boş okumak yerine az okuyup öz okumayı seçiyorum...
saygılarımla
pesimist