Carl Thompson. (CT Basses)
On yıllardır tek başına kendi atölye-imalathanesinde dünyanın en iyi bas gitarlarını üreten Amerikalı müzisyen Carl Thompson, yaşı 70'i geçmesine rağmen bu işe devam ediyor.Tasarım olarak dünyanın en güzel kasasına sahip bas gitarlarını üretiyor bu yaşlı dede.Yılda 10 tane yapabiliyor.En bilindik ve en sadık CT kullanıcıları Amerikalı müzisyenler Stanley Clarke ve Les Claypool.
90'larda şöhretiyle zirve yapan Primus sayesinde Les Claypool'ın daimi gitarı olan CT de prestijini arttırdı diyebiliriz.Claypool'un rivayetlere göre 87 senesinde edindiği bas gitar, CT'nin 4 telli "Piccolo Bass" modeli.
Piccolo Bass, üzerindeki biricik tremolosu acayip kıvrımlı hatları ve tatlı ahşap tonuyla güzide bir bas gitar.Yılda 10 tane üretildiğini ve bir nevi Les Claypool Signature olduğundan dolayı sıfırı $15000.
İkinci elde $7500'a bulunabiliniyor.
Bunun dışında Carl Thompson'ın Les Claypool için 1993 senesinde yarattığı bir alet var ki.. 6 telli "Rainbow Bass". Sıfırı ne kadar bilmiyorum.
Her neyse daha Les Claypool'un kim olduğunu bilmeyip "Bas gitar çalıyorum" diyen; kesin,net ve önyargısız olarak Fender-MusicmanStingray ikilisini en tepeye koyan arkadaşların mümküne bas gitar çalmayı bırakmasını temenni edip yazımı burada sonlandırıyorum.
Bir nebze bilgi aktarımında bulunabildiysem size ne mutlu bana.. (: