Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Sattas & Funk Efendi @ KadıköySahne

21 Şubat 2015 Cumartesi 21:00
Reggae'nin özünden uzaklaşmadan caz, ska, dub ve rock formlarını bir potada eritebilen ve eğlenceli performanslarıyla Sattas, Funk Efendi'yle 21 Şubat'ta KadıköySahne'de...

İsimlerini Jamaika İngilizcesi'nde 'rahatla' anlamına gelen Satta kelimesinden alan Sattas, Türkiye'nin ilk root reggae grubudur.

Funk Efendi
Funk Efendi, 1970'ten günümüze kadarki siyah dans müziği kültürünün İstanbul'daki ilk temsilcisidir. Grubun repertuvarı afrobeat'ten reggae'ye, rhythm & blues ve acid jazz'a kadar çeşitli müzik türlerinin kıpır kıpır parçalarından oluşmakta. Funk Efendi'nin hedefi dinleyicilerini coşturmak, onları dansın ve eğlencenin doruğuna çıkarma.

Grup asıl amacından hiçbir zaman şaşmadı: coşkulu müzik terapisi!

Organizasyon, Mart 2014'te Marmara Üniversitesi Müzik Eğitim Bölümü'nde Göztepe Groove doğaçlama caz dinletileriyle başladı. Grubun kurucu üyeleri Jeffrey Howlett ve Martin Duncan her hafta gerçekleştirilen bu toplantılarla, aynı türdeki müzisyenlerin bir araya gelerek siyah müzik çaldığı bir ortam oluşturmayı amaçladılar. Doğaçlama, grubun senkoplu müziğinin önemli bir unsuru. Bazı üye değişiklikleri ve gruptaki değişimlerle, Funk Efendi fakülte sınırlarını aşarak ruhunu İstanbul'daki dinleyicileriyle paylaşıyor!

"Sister" Seda'nın solistliğini yaptığı Funk Efendi grubu, birçok klasik ve çağdaş sanatçıların parçalarını cover'lamakta. Bu şarkıcılardan bazıları şöyle: Stevie Wonder, Donny Hathaway, Chaka Khan, Santana, Marvin Gaye, Jill Scott, Curtis Mayfield, Tony Allen, Taylor Swift, Alicia Keys, Bob Marley ve Jamiroquai. Dinleyiciler de fazla popüler olmayan sanatçıların hareketli ve ender parçalarının cover'larına sürekli şaşırmakta ve bu parçaları dinlemekten oldukça keyif almakta.

Funk Efendi, üç tecrübeli Amerikalı ve kendini müziğe adamış dört Türk müzisyeni bir araya getiren bir müzik topluluğudur. New York Üniversitesi Steinhardt Yaz Caz Atölyesi, Bahçeşehir Üniversitesi Caz Sertifika Programı, Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü, Küba'nın başkenti Havana'da bulunan Instituto Superior de Arte ve New York'ta bulunan Elmira Üniversitesi gibi prestijli üniversitelerde müzik eğitimi almış olan grup üyeleri, yıllar süren sahne deneyimine sahiptir.

Solist: "Sister" Seda Erciyes
Saksafon: Marvin Scott
Klavye ve Trompet: Engin Özşahin
Gitar: Jeffrey Howlett
Fender Bas Gitar: Enver Muhammedi
Davul: Yağız İpek
Perküsyon: Martin Duncan

Yorumlar

Aynı gece