Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Manuş Baba@Tunnel Sahne/İSTANBUL

6 Mart 2015 Cuma 22:00
Biletix: www.biletix.com/etkinlik/SKTTE/TURKIYE/tr
Manuş Baba 01 Aralık 1986; Mersin / Tarsus
Çocukluk zamanı, anneannesinin kendisine küçük, güzel çocuk anlamında Manuş olarak seslenmesiyle başlayan bu macera, müziği, aşkı, kültürü ve hüznü ile kendisini çok etkilediğini dile getirdiği Çingenelerin arasından gelen bir ad olarak bir bütünlüğe kavuşturmaktadır. Sanskritçe "İnsan" demektir. ''Baba'' ise bebekken konuşmaya başladığında ağzından çıkan ilk kelimedir. İnsan olmanın derin tutkusu ile başlayıp yarının güzel günlerine dair büyüyen bir baba figürü kendisinin müziğe başlamasında büyük etki yaratmıştır.
İlkokul dörde kadar Tarsus Turgut İçgören ilköğretim okulunda okudu. Babasının 1996 baharı mevsimlik işçi olarak Antalya'da çalıştığı zamanlarda ailesiyle birlikte Antalya'ya yerleşti. İlkokul ve ortaokul eğitimini Barbaros İlköğretim Okulu'nda, lise eğitimini 2005 yılında Antalya Gazi Lisesi'nde tamamladı. Müziğe ilk adımını lise yıllarında babasının kendisine aldığı gitarla attı. Bir süre gitar, şan ve müzik eğitimi için aldığı derslerden sonra 2010 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölüm'ünü kazandı.
Uzun bir süre çeşitli cover gruplarıyla çalışarak başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere farklı illerde konserler vermiş, pop – rock ve deneysel tarzda kendi cover ve beste kayıtlarını kişisel web sayfalarında ve sosyal ağlarda paylaşmasıyla adını duyurmuştur. 2015 yılı itibariyle formasyon eğitimini de tamamlamış olarak, bir yandan bölümün Klasik Gitar Ana Sanat Dalında profesyonel eğitimine devam ederken, diğer bir yandan da müziğine ilgiyle yaklaşan Murat Kınay ile tanışmasından sonra hızla ilerleyen albüm çalışmaları ve albüm öncesi konserlerini yoğun bir şekilde sürdürerek profesyonel açıdan müzik çalışmalarına devam etmektedir.

Yorumlar

Aynı gece