Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

CRR II. Gitar Festivali

23 Mayıs 2015 Cumartesi 00:00
Klasik Gitar Yarışması Finali

Saat: 09.00 - 14.00





William Anderson Masterclass

Saat: 14.30- 17.30

Masterclass çalışmasına aktif olarak katılmak isteyen adaylar için yaş sınırlaması yoktur.Adayların aşağıda yer alan belgeler ile birlikte en geç 4 Mayıs 2015 tarihine kadar Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na elden ya da posta araclığı ile başvuru yapması gerekmektedir.

Gerekli Belgeler :Özgeçmiş,ses veya video kaydı, 2 adet vesikalık fotoğraf,nüfus cüzdanı fotokopisi ve çalınacak eserler listesi.

William Anderson Masterclass çalışmasına aktif olarak katılmaya hak kazanacak olan adaylar 8 Mayıs 2015 tarihinde internet sitemizden duyurulacaktır.

Masterclass seyircilere açıktır.





Ezgi Anıl- Safa Yeprem Fuaye Konseri

Saat: 18.00 - 19.30



EZGİ ANIL

1975 yılında İzmir'de müzisyen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk gitar çalışmalarına 12 yaşında kendisi başladı. İlk düzenli derslerini 1990 yılında Ahmet Seyfi Erkan'dan aldı.

1992 yılında 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Müzik Bölümüne girdi ve burada klasik gitar ustası Mehmet Gürgün'ün öğrencisi oldu.

Bu arada flamenko ve emprovize çalışmalarını aralıksız sürdürdü ve 1998 yılında Madrid'e giderek,efsanevi flamenko gitaristi Ramon Montoya ile aynı aileden gelen Don Ramon Montoya Montoya'yla çalıştı. Burada Paco De Lucia'ya olan aşırı hayranlığı nedeniyle "Paquito" takma adını aldı.

1999 yılında tamamen geleneksel eserlerden oluşan "Invitacion Al Flamenco- Flamenkoya Davet" isimli albümü piyasaya çıktı.

2000 yılının Eylül ayında Cordoba'da "Estudio Flamenco Paco Serrano" da özel master öğrencisi oldu ve iki yıl boyunca flamenko gitarın en önemli temsilcilerinden Paco Serrano ile çalışma şansını elde etti.

2005 yılında kendi çalışmalarından oluşan "El Flamenco Brujo – Büyülü Flamenko" isimli albümünü yayınladı.

Hemen ardından, orkestrasyonları besteci Musa Göçmen tarafından düzenlenen ,kendi çalışmalarının yanı sıra içinde babası Avni Anıl ' ın ve Aşık Veysel' in de eserlerinin yer aldığı flamenko ve Anadolu'yu sentezlediği "Flamencotolia" adlı çalışması Musa Göçmen tarafından kurulmuş olan Müzik Makinası yapımcılığında piyasaya sürüldü.

Sanatçı, resital ve solist programlarının yanı sıra Doğay Sarıhan ve Tansel Özalp ile birlikte "Paquito Trio" olarak da konserler vermektedir.



PROGRAM:

Ezgi Anıl Gran Maestro (a Paco De Lucia) -tarantas

Ezgi Anıl Mi Homenaje a Paco De Lucia-bulerias.

Ezgi Anıl Posesión- soleá

Paco Serrano/Ezgi Anıl La Casa Vieja- fandangos

Ezgi Anıl Vidas Diferentes- rondeña/tangos

Ezgi Anıl Dos Amigos- tientos/tangos

Ezgi Anıl A Mi Pueblo- soleá por bulerias

Paco Serrano/Ezgi Anıl Mi Gatita Alegre- alegrias

Ezgi Anıl Rápido y Indoloro- bulerias







SAFA YEPREM

1974'te Ankara'da doğdu. Gitar eğitimine 1983' te başladı. Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi, Müzik Eğitimi Bölümü'nden 1995'te Lisans, 1998'de M.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı'nda Yüksek Lisans, 2004 'te M.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi ve Sanatları AnaBilim Dalı 'nda Doktora eğitimini tamamladı. Ocak 2008 'de "Güzel Sanatlar" temel alanı "Müzik"branşında "Doçent" , Eylül 2013'te de bu alanda"Profesör" ünvanı aldı.

Yurt içinde ve yurt dışında pek çok gitar resitali verdi. Ayrıca pek çok bilimsel ve sanatsal etkinliklerde görev aldı. Gitar ve oda müziği için pek çok kompozisyonu ve kuramsal çalışması olup, eserlerinden pek çoğu yerli ve yabancı yayın evlerince yayınlandı. Bu eserler, ülkemizde ve çeşitli ülkelerde birçok müzisyen tarafından yorumlanmaktadır.



YAYINLANMIŞ KİTAPLARI;

"Suite de la Caloriferre" LesProductions d'OZ – Kanada,1997

"Midnight" LesProductions d'OZ – Kanada,1997

"Café turc" LesProductions d'OZ – Kanada,1998

"Flamenko Sanatı ve Gitar "Bemol Müzik Yayınları " 2001, 2003, 2006.

"Klasik Gitar için Halk Şarkıları" "Bemol Müzik Yayınları ", 2002

"Klasik Gitar için Kompozisyonlar" "Bemol Müzik Yayınları ", 2004

"Gitarda Modal Açılımlar ve Akor Yapıları" "Fark Yayınları ",2006; "Bemol Müzik Yayınları", 2013

" Ongozinou Vidi-Widdoo" "Seconda Prattica",USA, 2013

" Klasik Gitar için İlahiler". "Bemol Müzik Yayınları ",2013



DİSKOGRAFİ

"Empati "DLR Müzik Yapım", İstanbul, 2011

"Tebdil-i Mekân" "bU Müzik Atölyesi", 2014



PROGRAM

Tebdil-i Mekan

Gece

Türk Kahvesi

Fransız Kilim

Huzur

Yağmur

Umut

500 Tepe'nin Çakılları

Colombianas

Rondena

Tangos

Alis

(Konserde icra edilecek eserler Safa Yeprem'e aittir)





CANIZARES

Saat: 20.00

Flamenko geleneğini tüm dünyaya ulaştıran dahi besteci ve gitar virtüözü CANIZARES'Flamenco Quartet plays Falla' projesinin dünya turnesi kapsamında 23 Mayıs'ta CEMAL REŞİT REY'de!

Dünyaca tanınan müzik dehası, virtüöz Canizares 23 Mayıs'ta Cemal Reşit Rey izleyicisiyle yepyeni albümü ve repertuvarı ile buluşuyor. Yüzyılın büyük flamenko müzisyenlerinden biri olan Canizares tekniğini, ahenk, güç ve hassasiyetle birleştirip, müziğindeki saflığı ve sadeliği yüceltiyor.

Müziklerini duygu yüklü bir mesajla dinleyiciye ulaştıran sanatçı dünyanın en ünlü müzisyenleriyle çalışmış ve solo kariyerinde de birbirinden özel albümlere imza atmış. Efsane isim Paco De Lucia ile 10 yılı aşkın süre birlikte çalışan sanatçı, şimdiye kadar 100'den fazla albüm kaydında yer almış. Carlos Saura gibi efsane yönetmenlerin filmlerine müzikler yapan, İspanyol Ulusal Balesi'nin projelerindeki besteleriyle büyük övgü alan İspanyol Akademi Ödüllü Canizares, yaratıcılığını 10 albüm ile devam ettirirken, "Berlin Filarmoni Orkestrası"'na eşlik eden ilk İspanyol gitarist ve Plácido Domingo'dan sonra ikinci İspanyol müzisyen olarak adını tarihe yazdırıyor.



Sanatçı 23 Mayıs'ta flamenkoyu ve İspanya'nın kokusunu yepyeni eserlerle İstanbul'a getirecek ve konserini unutulmaz Paco de Lucia'ya ithaf edecek.



"CANIZARES"

Flamenko efsanesi Paco de Lucía ile 10 yılı aşkın bir süre sahnedeki işbirliği ile (1988-1998), Canizares ilk önemli deneyimini yaşarken, Paco de Lucia'nın 'Solo', 'Duo', 'Trío' ve 'Septet' projeleri ile birlikte çalışmış ve Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika'nın en ünlü sahnelerinde yer almıştır. Turneler sırasında Isaac Albeniz'in Iberia Suite'inden "Triana","Albaicin" ve "Puerto"yu uyarlayan sanatçı , ayrıca Paco De Lucia'nın "Concierto de Aranjuez" albümünün kayıtlarına eşlik etmiştir. Cañizares farklı tarz müzisyenler ile işbirliğine her zaman açık bir sanatçı olarak birbirinden ünlü isimlerle çalışırken, Enrique Morente, Camarón de la Isla, Serrat, Alejandro Sanz, Mauricio Sotelo, Rocío Jurado, El Último de la Fila, Leo Brower, Peter Gabriel, Michael Brecker, Mike Stern, Al Di Meola, Peter Erskine, The Chieftains sanatçının beraber çalıştığı ünlü isimlerden sadece bazıları. Canizares İspanyol Ulusal Balesi için 'Félix el Loco (2004)' ve 'Caprichos (2007)' projelerinin müziklerini de hazırlamıştır.



Rocio Jurado ve Paco Rabal'la beraber "La Lola se va a los puertos" ve Carlos Saura'nın "Flamenko" filmi gibi birçok ünlü filmin müziklerini besteleyen sanatçı, 2004 yılında Atina'da 'Olimpiyat Meşalesine' eşlik edecek tema müziğini bestelerken, dünyaca ünlü sanatçılarla 100'den fazla albümün kaydında yer almıştır. Sanatçı konser ve albüm çalışmalarının dışında zamanının büyük bir bölümünü flamenko öğretmeye ve flamenko çalışmalarına ayırıyor. Canizares Escuela Superior de Musica de Cataluña (ESMUC) bünyesinde 2003 yılından beri Flamenko gitar dersleri vermeye devam ediyor. Solo albümleriyle kariyerine farklı bir yön veren Canizares'in ilk albümü "Noches de imán y luna" (Magnetic Moonlight Nights) dinleyicilerden ve eleştirmenlerden büyük beğeni toplarken, sanatçı ikinci albümü "Original Transcription of Isaac Albéniz"'de Albeniz'in çalışmalarını gitara uyarlarken, "Punto de Encuentro" (Meeting Point) adını verdiği üçüncü albümünde beraber çalıştığı ve ilham aldığı Mike Stern, Don Alias, Paco de Lucia, Enrique Morente, Hevia, Kepa Junquera and Pastora Soler isimlerle müzik yapmıştır. Canizares "Suite Iberia, Albéniz by Canizares" adındaki albümü ile dahi besteci Albeniz'in eserlerinden uyarlamalar yaparak eserlerin ilk yazılışlarına yüzyıl sonrasında kendi yorumunu getirmiştir. Canizares'in yorumları İspanyol geleneğini ve kültürünü dinleyiciye kusursuz bir anlatımla aktarırken, sanatçı Albeniz eserlerini uyarladığı albümü ile İspanyol Akademisi'nin En İyi Klasik Müzik Performansı kategorisinde ödül almıştır. "Cuerdas del Alma – Strings of the Soul" sanatçı albümünü için "Ruhumuzda müzik yapacak bütün yaylılar var. Bu yaylıları kullanarak bizde keder, neşe, illüzyon, aşk yaratacak deneyimler ve duygular taşıyoruz. Umarım bu albüm ruhunuzdaki yaylıları okşar ve hayal edebileceğiniz en güzel duyguları yaratır" diyor. Madrid'teki ünlü Teatro Real'in sanat direktörü Gerard Mortier'in Yeni Yıl Galası için davet ettği Canizares yayınladığı 10 albüm ve gitarı ile ruhumuzu okşamayı biliyor.

2011 yılı ile birlikte ünlü Berlin Filarmoni Orkestrası ile işbirliği yapan ünlü gitarist Simon Rattle şefliğinde Joaquín Rodrigo'nun meşhur "Concierto de Aranjuez" eserini yorumlamıştır. Canizares böylece Berlin Filarmoni Orkestrası tarafından davet edilen ilk İspanyol gitarist ve Plácido Domingo'dan sonra ikinci İspanyol müzisyen olarak tarihe geçmiştir.

Canizares Amerika, Arjantin, Uruguay, Şili, Kolombiya, Küba, İngiltere, Almanya, Fransa, Puerto Rico, Portekiz, İtalya, Hollanda, Belçika, Finlandiya, Fas, Tunus ve Japonya konserleriyle İspanyol kültürünü ve flamenkoyu tüm dünyaya ulaştırmaya devam ediyor.

CAÑIZARES (Gitar), Juan Carlos Gómez (Gitar), Charo Espino (Dans ve Kastanyet), Angel Munoz (Dans ve Cajon)

Yorumlar

Aynı gece